Gezocht; stoppende boer ivm overname veestapel en fosfaatrechten

Wij zijn op zoek naar een stoppende melkveehouder die bereid is zijn veestapel en fosfaatrechten via een meerjarenconstructie over te doen.
Onze jurist heeft hiervoor een constructie klaarliggen waarbij er sprake is van geruisloze overdracht, geen afroming en geruisloos dus geen fiscale claim.

Bij deze constructie is er geen sprake van zeggenschap in de melkveehouderij en daarmee ook geen risico in de melkveehouderij.
Wij staan eventueel open voor andere (huurkoop) constructies.

Denkt u dat wij iets voor elkaar kunnen betekenen en er een win-win situatie van kunnen maken? dan kom ik graag met u in gesprek.

Voor meer informatie kun u mailen naar jongeagrarier@outlook.com

Deel dit topic

jongeagrarier

Laatste  |  

Reacties

+1
diekman
Fosfaat is binnenkort niet de beperkende factor meer.
+2
mlkvhoudr
@jongeagrarier hoi hoi, dat je jurist er een constructie voor heeft klaar liggen bekt niet echt lekker als openingszin, zie het maar als tip, denk dat dat sowieso al mensen afschrikt. Ik weet niet of dit nog bestaat maar daar zou je ook kunnen informeren, voor de rest zou ik vooral veel gaan zzperen en de oren en ogen openhouden

najk.nl/voor-bedrijfsopvolgers/boer-zoekt-boer/
walker1
@mlkvhoudr klinkt inderdaad niet-zichtbaar lekker. Of er iets dubieus bedacht, of er is een maas in decreten gevonden. Klinkt sowieso als iets waar uiteindelijk gezeur van komt. Evengoed kan je bij een maas in de wet natuurlijk wel de gok wagen. Advies aan de stoppende boer die dit wat lijkt: Laat uw eigen jurist en accountant het ook goed uitzoeken.
labella
@walker1 het is precies zo als met inhalen, bij twijfel niet doen!
+4
demelkboer
Ik ben op zoek naar een partij die mij een miljoen euro leent. Kans op terug krijgen i s nihil. Ps de jurist heeft het contract al klaar
+1
cornelissen
@demelkboer Als je maar genoeg onderpand verleend ,dan komen ze het zelf wel halen.
+3
Todi
Ho effe waar hek dat eerder gehoord. v. b.
weurding
Onder het mom nee heb je....maar of je ja kunt krijgen...
+1
Koeien boertje
Waarom is hier wat op tegen?
Ik zou ook eerst de buurt eens goed onder de loep nemen om te kijken wie er wat meer kan.
Gaat niet om vastgoed, en als je stopt gaan de koeien toch weg.
Die afroming verdelen en heb je toch allebei voordeel van en je smeert het over 5 jaar uit.
Bij jongvee voor derden opfokkken heb je toch ook een contract
Elvis
@Koeien boertje waarom zou je dit doen als koper? Gaat ieder jaar €30 euro van de waarde af. €1200 per koe. Moet je wel goed draaien om er wat aan te verdienen. Als je wilt groeien kun je beter kopen wat je nodig hebt om de aanwas te houden
Koeien boertje
Maar hoe heb je dat in gedachten?
De totale waarde optellen en dan 15 procent van de rechten eraf halen.
Dan over hoeveel jaar uitsmeren?
+1
van Ittersum
@Koeien boertje voordeel achter de komma. Bij vele samenwerkingen lacht er uiteindelijk 1 en huilt de ander. De rente is zo laag, als diegene nog steeds voor achtergestelde bank moet spelen geef hem dan 1 advies: niet doen!
+3
Bartlehiemboer
Ik zou vandaag nog willen stoppen door alle regels en plichten intering op vermogen, landje pik, beschuldigingen, demonstraties noem het maar op. Maar ja, geen idee wat nog wel leuk is om te doen hier in Nederland. Zal u zeggen ga dan naar het buitenland maar denk dat daar binnen een paar jaar dezelfde problemen komen. Er staat ons met zijn allen nog heel wat te wachten.
+2
pieta
@Bartlehiemboer Jij denkt dat ze over 10 jaar geen eten meer nodig hebben?
Bartlehiemboer
@pieta Ik lees u wel vaker en denk dan, daar gaat het nu niet over. Je kunt ook strijd moe zijn/worden. Vooral nadat ik een paar keer Baudet heb gevolgd in debatten. Hij geeft precies aan hoe wij er in staan maar ze gaan allemaal hun eigen gang. Mijn persoonlijke opvatting op uw reactie, ja er is over 10 jaar nog steeds eten nodig maar waarschijnlijk een totaal ander voedsel patroon. Wat ze net zo goed uit andere landen kunnen halen en van Nederland hun gewilde natuurland maken met hier en daar een hobbyboer voor het leuke zicht.
+2
weurding
@Bartlehiemboer de tijd dat je in bartlehiem nog warme chocolademelk kunt verkopen komt echt niet weer. Dus zou me niet te veel voorstellen van een inkomen als recreatieboer
+2
pieta
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
maar waarschijnlijk een totaal ander voedsel patroon

Daar geloof ik niet zo direct in. Misschien wel een deel van de NL-ers maar er komen vlgs mij elke dag nieuwe koopkrachtige consumenten bij. En die willen zuivel, vlees, snoep en andere lekkernijen en zitten niet op vegetarisch/vegan te wachten.
Bartlehiemboer
@pieta Ja, ik denk daar wel anders over. Ik zie het aan de jeugd tot de dertigers ik zie ze geen koffiemelk, melk, suiker, jus meer gebruiken. (Natuurlijk niet iedereen) In de supermarkt hoor ik de mensen over het geen vlees meer gebruiken, ze zoeken om de soja melk. Op de bio beurs werdt er van alles gepresenteerd op de vegetarische manier en hier in Leeuwarden is zelfs de vleesverwerker over gegaan op vegetarische vlees. Ik zeg niet dat ik er achter sta maar ik zeg dat het veranderd. En vooral die groenen in de kamer willen deze richting uit die hebben niets aan de verhalen over 60 procent export. Wat denk je waarom ze de CETA niet hebben weggestemd. Dan kunnen ze hun plannetjes niet door zetten. Als de boeren weg zijn uit Nederland moeten ze het wel van buiten weer binnen halen. Ja, ik verzet me ook tegenover dit beeld maar we hebben hier niets te vertellen.
Koeien boertje
@Bartlehiemboer dat zat ik ook te bedenken, je heb een beurs voor gangbaar en biologisch samen en dat hoort er ook bij.
Nu heb je ook een biologische beurs en daar hebben ze vegetarische producten, dat hoort niet op een biologische beurs.
Dat is jezelf de markt uit prijzen.
Van de mensen die nu biologisch kopen kijken de meeste niet naar het geld en worden geestelijk een kant op gedrukt.

En volgens mij zijn de immigranten de meest verstandige eters, die weten vaak zuivel en vlees nog het meest te waarderen.
Vaak collectief melk halen en vlees halen
+2
Mkl87
@Bartlehiemboer laat je toch niet zo gek maken. Volgens mij is de vleesconsumptie per persoon al jaren ongeveer hetzelfde. Was het niet zelfs gestegen vorig jaar?

google.nl/amp/s/…

En dan dat vegetarische vlees, ze willen geen vlees eten, maar het moet er eigenlijk wel zo uitzien en zo smaken.
vrije boeren
@Bartlehiemboer Het is gewoon een mode verschijnsel .Straks als de vege mannetjes geen testosteron meer hebben zoeken de vege vrouwtjes wel weer echte mannen.
+1
pieta
@Bartlehiemboer Ik kan je enkel zeggen dat als je links kijkt je rechts niet ziet. Natuurlijk zijn er mensen die over gaan richting vegetarisch. Maar volgens mij was afgelopen jaar in NL de vleesconsumptie gestegen. En ik zie ook heus wel gebeuren dat in NL de diverse dierlijke sectoren (wat) kleiner gaan worden. Maar daar moet je je niet helemaal door laten leiden.
pieta
@Bartlehiemboer Mijn reactie was vooral bedoeld in wat je aanhaalde mbt buitenland. In NL zijn ze hartstikke gek met al hun regels en activisten. Daar ben ik het direct mee eens.
+9
mlkvhoudr
@Bartlehiemboer er is er echt maar 1 die bepaald of je je aan de regels ergert en dat ben jezelf. Gewoon een dikke vette middelvinger naar de regelmakertjes moet je hebben en duidelijk maken ik ben en blijf boer wat voor achterlijke gladiolenregels jullie ook bedenken. Ik laat mijn werkplezier er niet door vergallen invullen dat spul en niet meer aan denken. En weer lekker aan t werk gaan.....

We hebben gewoon nog steeds een machtig mooi beroep dat moet je je niet laten afpakken dat werkplezier
+1
Bartlehiemboer
@mlkvhoudr U moest eens weten hoe vaak die dikke vinger al is opgestoken. Maar je ziet alles om je heen afbrokkelen . Ik heb daar moeite mee. Niet alleen voor de boer maar de hele mensheid. Deze bubbel zal een keer knappen waar staan we dan? Tot die tijd vind ik het vervelend dat we niets hebben om naar toe te werken en trots op te kunnen zijn. Denk je het soms goed te doen pakken ze het je gelijk weer af. Ik voel me meer een slaaf van de overheid dan dat ik trots ben op ons product/harde werken. Maar bedankt voor uw positieve reactie
de Haas
@Bartlehiemboer Het gevoel wat jij beschrijft is denk ik heel herkenbaar voor miljoenen mensen in West Europa. In Frankrijk is men opgestaan tegen het absurde beleid, andere landen gaan heus volgen. De slaafse Nederlander komt pas als laatst. Je kunt aan alles merken dat mensen 'er geen zin' in hebben. Als je met iemand wat afspreekt, altijd moeilijk. Handel, altijd kommer en kwel. En als je ontevreden over een geleverde dienst bent boeit het niemand wat. Iedereen is murw.
+2
weurding
@de Haas een man een man een woord een woord. Ben het gezeur ook wel eens beu maar afspraken en beloftes hoor je gewoon na te komen
Bartlehiemboer
@de Haas Dank de Haas. Niet dat we er iets aan hebben maar zet de kop wel weer omhoog.
+3
klant
@Bartlehiemboer het is de overheid en de media al aardig gelukt om u negatief te krijgen over uw eigen doen en laten. Precies waar ze op uit zijn. Niet teveel nadenken gewoon door.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @klant:
. Precies waar ze op uit zijn.

Het ergste vind ik nog dat we een overheid hebben (notabene door ons zelf betaald), die erop uit is om haar eigen burgers kapot te maken. Het rare is dat iedereen dat weet, maar voor kennisgeving aanneemt. Het hele zootje is door en door corrupt, evenals de "recht"erlijke macht en de media. Wat dat betreft denk ik dat je inderdaad beter af bent buiten dit zieke land. Je moet hier geen ondernemer willen zijn; je kunt zomaar alles kwijt raken en rechten heb je niet! Ik heb mijn kinderen dan ook aangeraden: maak dat je wegkomt uit dit land, je bent nu nog jong!!
bio boer
@kanniewaarzijn waar moet je heen op veel plaatsen is het niet better is de agenda het zelfde
kanniewaarzijn
@bio boer Denk het niet. Er zijn zat landen waar de landbouw nog op waarde geschat wordt.
bio boer
@kanniewaarzijn binnen de eu niet heb ik het idee
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!