VIDEO: Rabo-topman Draijer: 'Stikstof oplossen met ruilverkaveling'

De Rabobank wil de stikstofsituatie in Nederland oplossen met een verkapte vorm van ruilverkaveling. Dat zei topman Wiebe Draijer donderdag tijdens de presentatie van de jaarcijfers. ‘We moeten opnieuw kijken naar de inrichting van Nederland’, vertelde Draijer. ‘Boeren die willen stoppen moeten de ruimte krijgen om dat netjes te doen, maar ook boeren die willen groeien moeten ruimte krijgen op een plaats waar dat kan. En dat is eigenlijk een soort ruilverkaveling.’

Lees meer »

Deel dit topic

arjen90

Laatste  |  

Reacties

+2
arjen90
+10
de haasen
RABO MOET ZIJN EIGEN NIET MET DEZE ZAAK BEMOEIEN
matt
Tja als je wiebe draijer heet kun je gerust nu zo roepen,en een andere keer weer zo
Je heet immers draijer

Ik blijf hier nog wel even zitten wiebe
+4
de Haas
@matt Hij kan zijn naam ook nog veranderen in Graijer.
arjen90
Marc Calon heeft dit met hem besproken. Zie topic: prikkebord.nl/topic/204058/, ik weet niet dat het zo geweldig is. Marc Calon heeft dit samen met Wiebe Draaier bedacht.
+3
weurding
@arjen90 als die namen samen komen heb ik er weinig vertrouwen in
ted9
@weurding giftige cocktail
+1
George
Quote Reactie van @weurding:
ls die namen samen komen heb ik er weinig vertrouwen in

Dan krijg je een Draijende Calon. 😄
dijkstra uit w
D66 er Draijer die help om met ruilverkaveling Nederland o te vormen zoals de winseminus dat al voorstelde laast.
Coen
@dijkstra uit w , waarom niet een vrijwillige kavelruil i.p.v. een wettelijke ruilverkaveling?

van die D66-er Draijer kun je verwachten dat hij gaat voor een wettelijke regeling, zo besturen neo-marxisten het liefst 😞
grupstalboer
En wat we ook doen ,het gaat worden zoals ze het willen .Of er moet iets gebeuren wat zijn weerga niet kent ,want intussen wordt de groep Nederlanders die gepakt wordt door deze overheid steeds groter .
+1
de Haas
@grupstalboer Misschien kunnen we Wijnand Duyvendak vragen hoe om te gaan met politiek onwelgevalligen?
+1
buitenveld
Nee geen ruilverkaveling meer dat draait alleen maar om landje pik en natuur aanleg en de kosten voor de boer . Hier 2 ruil verkavelingen gehad en het draaide hoofdzakelijk alleen om natuur en groenstroken en de bestuursleden worden er alleen beter van
Bartlehiemboer
@buitenveld Precies niet in trappen. Voor een leek lijkt het misschien niet zo gek maar ook hier komt alleen maar veel ellende voor de boer achter weg en de bank lacht alles weg.
diezel
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Precies niet in trappen.

Lijkt erop dat het al aardig een feit is.
Die 30 RES-gebieden (Regionaal Energie Strategie) maken, hier althans, een aardige splitsing tussen landbouw-energie-natuur. Dat wordt m.i. niet veel meer veranderd. 😞
Jowi
@buitenveld zo kunnen ze heel makkelijk gronden in handen krijgen die ze anders nooit los gepeuterd hadden gekregen en de ruilverkavelingslasten mooi de boer laten betalen.
arjen90
+4
puntertje
Dat bedrijven graag beleid willen dat hun verdienmodel ondersteunt dat weten we zo langzamerhand wel. Dat ze dit zo schaamteloos openlijk bepleiten en steeds fingeren dat ze zgn. 'de sector willen redden' begint me de keel uit te hangen.
+1
grupstalboer
Alleen al die rot kop.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!