Rutte snapt protesterende boeren niet

Premier Mark Rutte snapt niet dat boeren woensdag opnieuw actie hebben gevoerd. "Wat wil je nou nog meer van me?", zei hij in talkshow Pauw. Hij rekende niet op grote nieuwe protesten, omdat het kabinet maandag afspraken had gemaakt met boerenorganisaties.

De grote boerenacties in oktober snapte Rutte heel goed, zei hij. "De boeren maakten zich al zorgen en daar komt nu nog weer de stikstof bij."

Deel dit topic

Reacties

+7
BertK
Afspraken zijn nog niet compleet meneer Rutte, er zijn nog een paar open eindjes en een paar knopjes die ingesteld gaan worden. Het vertrouwen in u en uw kabinet is nul, niet alleen bij ons, maar ook bij de bouw, de ouders van de kinderdagopvang-affaire, de mensen die werken in of afhankelijk zijn van de zorg, etc., etc.

Een beetje controle van de uitgangspunten en transparantie over Aerius, helderheid over andere stikstof-uitstoters (ander topic: industrieel bedrijf met vergunning voor 13.000 kg, uitstoot 139.000 kg = 30x), ga nog maar ff door

Wat zou je nog kunnen doen?
+11
Coen
@BertK , die vragen / opmerkingen zijn door Pauw c.s. niet gesteld en dan blijft slechts de opmerking van Rutte hangen.

het kabinet van Rutte en de politici in onze TweedeKamer weten niet wat er in NL leeft, er worden daar in Den Haag allemaal politieke spelletjes gespeeld 😞
Bietenbrug
Rutte is het gevoel met wat er leeft onder de bevolking totaal kwijt. Als hij in zijn ivoren toren blijft zitten en het verrekt om zijn poten in de klei te steken zal het snel over zijn voor Rutte.
Pluto
Als je NU NOG niet snapt waarom de boeren de weg op gaan ????? Haal dat bord voor je harsses weg man man , zoveel incompetentie aan de dag leggen !.
+1
BerttHB
Rutte snapt de boeren niet. Wij snappen al jaren niets meer van de politiek en overheid!
+2
Deutz1455xl
Denk dat als je de aflevering van Pauw hebt gezien je er anders naar kijkt. Denk dat Rutte de boeren wel snapt en dat hij niet de enige is die het doel van de laatste demonstraties onduidelijk vond
@Deutz1455xl Hoor ik hier ook van vrienden. Vrijwel niemand van hen en aanhang snapt waarom de boeren (en bouwers, maar dat is amper genoemd in de media) gisteren overal op de snelwegen hebben geprotesteerd.

Dat er een conflict is met de politiek snappen ze wel, maar waarom de gewone burger daarvan gisteren het slachtoffer werd gemaakt, stuit op veel onbegrip.
Deutz1455xl
Denk dat als je de aflevering van Pauw hebt gezien je er anders naar kijkt. Denk dat Rutte de boeren wel snapt en dat hij niet de enige is die het doel van de laatste demonstraties onduidelijk vond
+2
Koeien boertje
@Deutz1455xl zat net eens te kijken wie je was, maar dat gaat ons allemaal gebeuren dat we geen levensvatbaar bedrijf overhouden.
Het enige verschil met mij is dat ik ervoor wil strijden en jij er geen zin meer in had.
Als je 70 bent gun dan een ander ook wat en blijf niet met je LTO leeftijdsgenoten in de sleur zitten.
Kom eraf en stijdt mee
+2
Deutz1455xl
@Koeien boertje ik ben bij de eerste 2 protesten geweest en de derde vond ik niet nodig. Eerst rust in de ketel en zorgen dat er iets bereikt wordt
BertK
@Deutz1455xl hier zijn we al acht keer op pad geweest.
Voor de eerste kamer was er een akkoord, vanochtend zijn het werkafspraken.
Open je ogen!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0