Spoedwet stikstof aangenomen door Eerste Kamer

De Eerste Kamer is akkoord met de spoedwet van het kabinet met hierin maatregelen tegen de stikstofcrisis. Daarmee krijgt het kabinet zijn zin en wordt de wet nog vóór de kerstvakantie door de senaat geloodst. De wet is door de Eerste Kamer aangenomen dankzij steun van het trio 50Plus, fractie-Otten en SGP.

Daarmee staan alle lichten op groen voor de ‘spoedwet aanpak stikstof’, waarmee het kabinet de woningbouw in Nederland vlot wil trekken. Verschillende oppositiepartijen vroegen zich eerder af of de wet juridisch wel in de haak is. Daarom was het de laatste weken spannend of de Eerste Kamer, waar de coalitie geen meerderheid heeft, akkoord zou gaan.
Meer: ad.nl/binnenland/…

Deel dit topic

Reacties

Bietenbrug
Weer nieuw voer voor juridische procedures.
+1
de Haas
@Bietenbrug Dan mag de gedaagde nog van geluk spreken. De gemoederen lopen, begrijpelijk, nu zo hoog op dat het een kwestie van tijd is dat er een gedupeerde op eigen gelegenheid verhaal komt halen. Met alle gevolgen van dien.
+1
Fakenews bedacht door LTO
Pluto
Waarom wilde de PVDA niet instemmen met de stikstof wet ???? Omdat Carola geen garantie kon geven dat de bouw er door werd vlot getrokken . Zolang er geen onderzoek cijfer is en het RIVM de broncodes niet vrijgeeft wordt er NIET gebouwd . Dit kan nog maanden duren!.
+1
kanniewaarzijn
Laat ik nou altijd gedacht hebben dat de Eerste Kamer er was om wetgeving inhoudelijk en juridisch te toetsen. Dit blijkt nergens uit (ook in andere situaties niet).
Het is meer een Kamer van Handjeklap (ik stem in als ik …..krijg). Lijkt toch nergens op!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN