Honderden Greenpeace-activisten bezetten Schiphol Plaza

Honderden activisten van Greenpeace zijn vanochtend begonnen met een bezettingsactie op Schiphol Plaza, het winkelcentrum van de luchthaven. Met de 24 uursactie willen de bezetters de luchthaven dwingen een klimaatplan op te stellen.
De actie verloopt vooralsnog vreedzaam, meldt NH Nieuws. De marechaussee heeft de demonstranten gevraagd om hun actie vanaf 12.00 uur buiten voort te zetten.
Greenpeace maakt zich al langer boos over het feit dat de luchthaven in de discussie rond klimaatverandering naar hun mening buiten schot blijft. "We zitten midden in een klimaatcrisis, maar grote vervuiler Schiphol krijgt ruim baan om door te groeien en nóg meer te vervuilen", aldus de website van de milieuorganisatie.
De actievoerders op Schiphol vinden dat er vooral op de korte afstand minder gevlogen moet worden, zeker als de trein een goed alternatief biedt. Ook eisen ze dat de plannen voor vliegveld Lelystad in de koelkast moeten.
Een derde eis is dat er een "realistische prijs" wordt gevraagd voor een vliegticket. Op dit moment wordt er geen btw geheven op kerosine, de brandstof van vliegtuigen.

Deel dit topic Honderden Greenpeace-activisten bezetten Schiphol Plaza (nos.nl)

Honderden activisten van Greenpeace zijn vanochtend begonnen met een bezettingsactie op Schiphol Plaza, het winkelcentrum van de luchthaven. Met de 24 uursactie willen de bezetters de luchthaven dwingen een klimaatplan op te stellen.

 Ultimatum voor activisten op Schiphol: ME wil hal ontruimen (parool.nl)

De Marechaussee staat op het punt om het protest op Schiphol af te breken. Daar hebben zich honderden activisten van Greenpeace verzameld in de centrale hal. Actievoerders zijn in palen geklommen en klinken zich vast. De eerste mensen worden verwijderd.

 Activisten op Schiphol Plaza weigeren weg te gaan (rd.nl)

Activisten van Greenpeace weigeren te vertrekken op Schiphol Plaza. De Marechaussee had laten weten dat ze om 12.00 uur weg moesten zijn, maar iets voor 12.30 uur zaten de meeste actievoerders nog op de grond in de hal van de luchthaven.

 Honderden klimaatactivisten op Schiphol Plaza, ME ingezet (rtlnieuws.nl)

De komende 24 uur is Schiphol het podium voor honderden klimaatactivisten. Het 'Protestival' gaat dag en nacht door. Net als de vervuiling, zeggen de activisten.

 Klimaatdemonstranten weggesleept bij protest van Greenpeace op Schiphol (nu.nl)

Demonstranten die zich zaterdag in het kader van een klimaatactie van Greenpeace op Schiphol Plaza hebben gestationeerd, worden weggesleept door de Koninklijke Marechaussee. De gemeente Haarlemmermeer verbood de demonstranten eerder op de dag al om binnen te demonstreren.

Nieuwsgrazer

Reacties

+2
Bietenbrug
Shit nu is Greenpeace ons al voor.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden nh , klimaatverandering , buiten , btw , brandstof , schiphol en lelystad geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!