Spoedwet aanpak stikstof.

Spoedwet stikstof advies RvS
De Afdeling advisering van de Raad van State heeft advies uitgebracht over het wetsvoorstel dat regels stelt voor de aanpak van de stikstofproblematiek in relatie tot natuur (Spoedwet aanpak stikstof). Het wetsvoorstel is op 26 november 2019 bij de Tweede Kamer ingediend.
...
Volgens de Afdeling advisering is niet inzichtelijk in hoeverre de veevoermaatregelen ook daadwerkelijk bijdragen aan een vermindering van de stikstofuitstoot. Ook is onduidelijk of die maatregelen, die afzonderlijk maar ook naast elkaar kunnen worden getroffen, wel nodig, evenredig en geschikt zijn om het doel te bereiken. Verder wordt niet toegelicht of een vermindering van de stikstofuitstoot via de door de veehouderij gehouden dieren niet met minder vergaande maatregelen kan worden bereikt. Gelet op de Europeesrechtelijke aspecten moet dit inzicht wel worden geboden.

Ziet er niet goed uit voor kabinet, zal wel weer een noodsprong komen op 1 december

Deel dit topic Spoedwet aanpak stikstof. (raadvanstate.nl)

Samenvatting advies Spoedwet aanpak stikstofDe Afdeling advisering van de Raad van State heeft advies uitgebracht over het wetsvoorstel dat regels stelt voor de aanpak van de stikstofproblematiek in relatie tot natuur (Spoedwet aanpak stikstof). Het wetsvoorstel is op 26 november 2019 bij de Tweede Kamer ingediend. Daarmee is ook het advies van de Afdeling advisering openbaar geworden.

Farma_boerke

Reacties

+2
Farma_boerke
Ondertussen in Brabant begint het zaakje ook meer te stinken:


de jonge
En dit houd in?? dat de voorstellen van tafel worden geveegd??
hans1980
@de jonge is advies maar ja RvS is onafhankelijk met Thom de Groot en Willem Alexander in Raad van Toezicht

raadvanstate.nl/actueel/nieuws/…

Ze willen ons minderen, bouw mag door
NL wordt kapot gemaakt
Adaptief boeren
Uitstel, uitstel, uitstel,
Stallen vullen, stallen vullen , stallen vullen
Crisis, groot groter grootst 😱
En burgers kunnen straks langzaam gaan rijden en onderweg koeien tellen in de polders 😅
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden ammoniakrechten en stikstofcrisis geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!