Er is maar één uitweg

LTO-voorzitter Marc Calon is vooral bezorgd over de economische schade van de nieuwe lijst milieumaatregelen. „De netto toegevoegde waarde van de landbouw is 43 miljard euro. En nu stokt de veehouderij. Hetzelfde gebeurt met woningbouw en infrastructuur. Dit kost miljarden. Het is alsof de politici in een ivoren toren bivakkeren van juristerij en natuurfundamentalisme. Kom daaruit. Ga kijken bij dat bouwbedrijf en op dat boerenerf.”

Strenge uitvoer
In plaats van de pijnlijke maatregelen waar het kabinet op studeert, moeten we volgens Calon terug naar de oorsprong van het stikstofprobleem. Dat zit volgens hem in de te strenge uitvoer sinds 2000 van het Europese natuurbeleid. „We hebben te veel kleine natuurgebieden aangewezen en streven te veel natuurdoelen na. Daarmee zijn we een tunnel ingelopen waarvan we wisten dat die aan de andere kant zit dichtgemetseld. Er is maar één uitweg, en dat is de weg terug.”

Bron: telegraaf.nl/nieuws/1439735619/…

Deel dit topic

Reacties

kwarkje
Voor hem wel
Politici zien een andere
Die gaat het worden meneer Mark met je pantservoertuigen
Er gaat ingegrepen worden
Oorzaak ligt in de poldergeschiedenis van de lto
Nu gaan piepen is te laat
driekus 001
Calon heeft gelijk, dit natuurbeleid past niet bij 17 miljoen mensen. Wel bij 8 miljoen. Geen politiek draagvlak voor minder mensen, alleen maar meer, geen draagvlak voor ander Natuurbeleid. Dus offers voor de landbouw want dat is in de samenleving de zwakste schakel. Voedsel komt wel van elders, veel goedkoper voor de gemiddelde consument. Dus meer geld voor vertier, goed toch voor de consument. Kleinere bedrijven met verbreding dat is wat ze willen, bed en breakfast erbij, excursie erbij, terras erbij, kinderopvang erbij, streekproduct erbij oh kijk eens wat een mooie sector staat midden in de samenleving. En de boer heeft een inlkomen, werkt wel 24/7 voor een schijntje. Dat is het nieuwe boeren voor de toekomst, wie doet er aan die slavernij mee?
kwarkje
@driekus 001 Je zegt hij heeft gelijk
Hoe krijgt hij gelijk?
Dat krijgt hij helaas niet
Tijd voor ander plan
Jaap Hanekamp ziet het goed
Heel 👍 👌👌👌
Nu nog een bestuurder vinden die er wat mee gaat doen
driekus 001
@kwarkje Ook jij hebt gelijk. Gelijk hebben en krijgen is wat anders.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten en stikstofcrisis geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0