Agenda overleg veehouderijsectoren en FDF (2)

En door.

Deel dit topic

Reacties

slagroomvla
Het gevecht om de macht gaat verder...
kwarkje
@slagroomvla zeker weten
JohnDeere6serie
Gekopieerd van foodlog reactie van Jan Cees: "De Taskforce heeft een aantal maatregelen overgenomen en de zak met geld die ik voorstel te vragen in hun eerste concepten er uitgehaald en het omruilen van kunstmest voor het gebruik van dierlijke mest binnen de gebruiksruimte aangepast dat dit alleen van toepassing kan zijn voor kunstmestvervangers. Verder had de Taskforce natuurlijk nog als eis dat de KLW door de overheid nu eindelijk een keer moet worden geaccepteerd"
JohnDeere6serie
@JohnDeere6serie de verschillen worden al duidelijk
burg
@ jancees Je bent weer lekker op dreef keerl. Het enigste wat ik vraag is wat transparantie is er een plan? wie zit erbij? hebben ze mandaat? Zeg maar de vragen die iemand stelt die de rekening straks mag betalen voor deze machtstrijd van een paar ego"s.
burg
@rene-de-jong Lijkt mij dat als je de sector vertegenwoordigd je dan ook deelt met de sector, daar is het mijn inziens waar het fout ging. Of geef jij je portemonnee altijd zo mee? Jan cees kent mij niet en weet niet wat ik wel of niet doe, maar goed das zijn dingetje. Ik vraag me echt af wie nu bepaald wat de strategie is naar lnv toe en of dat op demoncratische basis gaat.
+3
familie pelle
@burg
Quote:
. Ik vraag me echt af wie nu bepaald wat de strategie is naar lnv toe en of dat op demoncratische basis gaat.

Er is geen strategie. De poppetjes doen een wedstrijdje wie de beste belangenbehartiger is. Ik vind het zowieso gek dat de maatregelen die boeren moeten nemen volgens deze poppetjes nu al op tafel gelegd moeten worden bij lnv terwijl de strategie toch heel duidelijk was, namelijk, eerst de feiten op tafel.
slagroomvla
@familie pelle Dit mag jij niet vinden! je krijgt nu een grote bek van Jan Cees, en moet voortaan je smoel dicht houden!! Duidelijk?
+1
kwarkje
@slagroomvla lekker hakken
Geweldig resultaat van de geheime bron van Bart
Zieke lto probeert wel op een rare manier de belangenbehartiging in oprichting te verzieken
Wat jammer dat de lijntjes bekend zijn
+1
JanCees
@slagroomvla vergeet je pilletje niet
+3
buorman
@JanCees
Spreken is zilver.......................
slagroomvla
@JanCees Jou reacties zijn al net zo voorspelbaar als het eindresultaat van de huidige couppoging.

Is kijken als er begin december nog zo hard voor jou geklapt wordt...

Valt mij op dat de FDF aanhang sektarische trekjes begint te vertonen, nou mag van mij een ieder geloven wat hij/zij wil, maar vraag mij serieus af hoeveel boeren zich hierdoor vertegenwoordigt willen zien worden?
+1
JanCees
@slagroomvla er is geen couppoging er is volgens mij spraken van een poging tot goed overleg onder leiding van Marc Calon en dat lijkt me prima.

Verder hoeveel boeren zich door FDF voelen aangesproken??
Ok jij niet maar jij deed al nergens aan mee toch.
Nu wil het geval dat er een paar testjes zijn geweest over hoeveel boeren zich aangesproken voelen door FDF en Agractie.
Volgens mij zijn ze daarvoor aardig geslaagd. Het zijn de meest boeren bij elkaar de laatste keer was volgens mij 1974 Galgenwaard . Voor diegene die niet weten hoe dat afliep onderstaande link heel veel overeenkomsten met nu
digibron.nl/search/detail/…
newholland6640
@JanCees waarom de gebruiksruimte niet helemaal opvullen met dierlijke mest?
JanCees
@newholland6640 dat is ook het voorstel en daarvoor moet de fosfaatnorm iets ruimer omdat je anders met stikstof klem loopt . Zeker op bouwland.
kwarkje
@JanCees hoeveel m3 op maisland?
+1
JanCees
@kwarkje ik heb het niet over kuubs maar kg fosfaat en dan 15 a 20 kg meer dan nu het geval is dan krijg je net voldoende ruimte om de stikstof te kunnen plaatsen uit dierlijke mest. Waarbij wij het alleen over grasland hebben omdat daar de kans op uitspoeling gering is. Met name op zandgrond is bij hogere giften dan nu het geval is er een grotere kans op uitspoeling en dat moet je niet willen
co co
@JanCees uitspoeling op mais land valt best mee het probleem zit er meer in dat op mais land nog steeds veel mest wordt gedumpt en dat is het probleem
kwarkje
@co co gitzwarte?
kwarkje
@kwarkje hier rijden ze vooral dunne uit
Meestal in een paar keer
Anders valt het zo op
+1
JanCees
@co co bij dumpen heb je uitspoeling toch?
+1
kwarkje
@JanCees pak dat dan aan
Albert Altena
@JanCees
Nou. Moet toch kunnen. Bij mij zakken de fosfaatcijfers steeds verder.
En verder tot jouw Jan Cees.
Is bij u ook bekend dat in het eind rapport van de commissie Remkers, wat in mei vrij gegeven wordt, wel melding wordt gemaakt wordt van opname van NH3 en Nox door voedingsgewassen.
JanCees
@Albert Altena staat niets in over opname Nox en Nh3 door gewassen dat is er wel iets maar niet heel groot is hetgeen wij er nu van weten
+4
rene-de-jong
@burg Ja als ik iemand vertrouw krijgt die alles mee incl. pincode.

Wat we even niet moeten vergeten is dat we zonder IQUATRO, Geesje, Vogelaar, John en alle medewerkers STAFF + MESDAG + achter de schermen nooit ergens een poot tussen de deur hadden gekregen.
Het gaat wellicht een beetje rap nu allemaal maar veel tijd en alternatief is niet beschikbaar volgens mij.

Nogmaals als een meerderheid van LTO vindt dat het zo wel prima is, laat het dan even weten via een peiling. of nog beter zet een peiling op waar iedereen aan kan meedoen.
+5
kwarkje
@rene-de-jong lto probeert meeste liften op jullie succes
Ipv zitten te zieken via een Brabants boertje hadden ze beter de energie kunnen stoppen in samenwerking ipv de vergadering in de pauze te verlaten
En daarna komen ze met een stukje dat ze voor oplossingen zijn
Lijkt wel of ze denken dat ze met heel domme mensen te maken hebben
Misschien is het ook wel beter dat het proces zo verloopt
+1
BoerBart
@kwarkje mijn duimpje heb je.
kwarkje
@BoerBart stop je energie maar ergens anders in
Er zijn al weer 3 nieuwe topics geopend
gerrie-hul
@rene-de-jong Wat denk je hoe dat komt geen poot tussen de deur
+2
burg
Zeker weten jan cees en john en hun team doen heel veel goede dingen en hebben al veel bereikt ,fdf precies eender super resultaat (saamhorigheid) in zon korte tijd grote klasse! Maar nu gaat het vorm krijgen hoe verder en daarin zou ik graag (vanaf de sofa) als sector meegenomen worden. Niet meer en niet minder @rene-de-jong
+2
rene-de-jong
@burg Nou dat begint met een stukje vertrouwen (je portemonnee) 😁
+2
JanCees
@burg sorry dan begrijp je het niet helemaal vanaf de sofa strategie en gesprekken volgen gaat niet werken wel voor jou maar niet voor diegene die het gaan doen. En dat is geen onwil. By the way ben je donateur van Staf? of heb je jezelf al ingeschreven bij www.Stikstofclaim.nl???
+2
Erco
@burg Dat Jan cees jouw niet kent is toch echt meer jouw dingetje hoor
+1
Harry K
@arjen90 , betreffende het niet mogen verhogen van de drempelwaarde. Deze mag best verhoogt worden, zolang je maar aantoont dat deze verhoging de uitgekozen natuur geen enkele schade toebrengt. Zonder dat aan te tonen mag geen enkele drempelwaarde worden toegepast
Heb in deze een uitspraak gevonden: uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument/…

Daar grijpt de Raad van State naar de onderliggende Natuurbeschermingswet 1998 en is van oordeel:

"Het louter hanteren van een getalsmatige grens - zoals in deze zaak is gedaan - is onvoldoende"
+1
HansBa
@Harry K Nou eerst die gevoelige plantjes exporteren naar een land met lage depositie, voor mijn part alle gehele natura 2000 gebieden, drempelwaarde verhogen en doorrr....
+1
JanCees
@Harry K Harry dat kan best zijn maar ik ga over juridische eerder gedane uitspraken niet zelf interpretaties fantaseren dat laat ik aan advocaten over.
Melkveehouder.
@Harry K De hoogste bestuursrechter moet je toch een beetje vergelijken met de beurskoersen: resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Jammer, maar wel iets om rekening mee te houden!
+4
Weidezicht
Morgen ff de frees door de n2000 gebieden. Maarre zullen we voor nu maar ff stoppen met affikken van jan cees enzo. Er blijven een paar rare vragen open staan, maar die waarheid komt wel boven. Dit geruzie is waarschijnlijk precies de bedoeling. En we hebben denk ik nu deze mensen nodig om ergens te komen. Maar voor hun geldt ook wel, wees zuinig op je wisselgeld.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
38
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0