VVD-amendement is het hoogst haalbare #Brabant #Stikstof

Vanwege de blokkade van het provinciehuis had Commissaris van de Koning een overleg met Mark van den Oever van Farmers Defence Force. Daarin werd de boerenvoorman verteld dat boeren die een nieuw stalsysteem willen bouwen dat er nog niet is, wat uitstel krijgen. Zij hoeven dus niet voor 1 april volgend jaar een bouwvergunning aan te vragen en ook de bouw van een nieuwe stal kan daardoor iets later dan 2022 plaatsvinden.

“Dit lijkt mij voor vandaag het hoogst haalbare”, aldus Van den Oever. “Dit is in ieder geval goed voor de schrijnende gevallen.” De blokkade van het provinciehuis blijft voorlopig van kracht. Volgens Van den Oever wachten de boeren het debat af en kijken ze vervolgens wat ze gaan doen.




Meer: omroepbrabant.nl/nieuws/3094769/…

Deel dit topic

Reacties

+3
verbi
We zijn niks opgeschoten CDA en VVD hebben ons in de kou laten staan en voor de pluche gekozen. Om je kapot te schamen.Grashof en Spierings lachen zich een deuk. En ik was erbij dus kan het weten. 1 ding is zeker mijn stem gaat voortaan niet naar deze partijen en vele met mij.
Erik!!1979
@verbi stuur mij aub een bericht. Mijn nummer staat in de Whatsapp groep. Ik wil je wat info geven waarom de actie niet zo succesvol was als gehoopt.
de hoef
@Erik!!1979 dat kun je hier ook wel even delen
Erik!!1979
+2
de hoef
Quote Reactie van @Erik!!1979:
nee

je roept dus weer wat zonder bewijs
Erik!!1979
@de hoef hoezo? Het was toch niet zo succesvol als gehoopt. Tenminste heb ik dat begrepen van iedereen die ik gesproken heb. Dat ik een paar zaken wil delen wat niet iedereen hoeft te lezen is toch niet zo'n probleem. Als je wilt stuur ik het jou ook. Maar ik gooi het niet op internet.
de hoef
Quote Reactie van @Erik!!1979:
Het was toch niet zo succesvol als gehoopt.

het zou mij verbaast hebben als het anders gelopen was dan nu
het was drie jaar terug al beslist, de uitspraak van de rechter is nu het enigste nog wat roet in het eten kan gooien bij hun
pietjepuk
@de hoef Maar wat is nu het nut om de vergunning aanvraag 1 april in te dienen? Veranderd veel de komende jaren dus kun je de vergunning weer gaan wijzigen. Hadden gewoon moeten zeggen 1 jan 22 zijn dit de eisen en klaar. Dan weet je waar je naar toe moet.
de hoef
Quote Reactie van @pietjepuk:
Dan weet je waar je naar toe moet.

wat weet je nu dan
wij wachten tot het laatst
cs-agrar
@de hoef daar hebben wij het al over gehad
arjen90
Misschien alle boeren massaal geen vergunning aanvragen en wachten op betere methodes, van uitstel komt vaak afstel!
mlkvhoudr
@arjen90 moet ik je uit de droom helpen ?
Zelfstandig ondernemers denken eerst aan zich zelf dan een hele poos niks en als ze denken dat een collectief wat voor ze kan doen denken ze in eigen belang in het collectief.

Maar er gaat echt niemand bewust geen vergunning aanvragen om een ander te helpen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN