Rapport in de kliko

Eindelijk resultaat.

Deel dit topic

christo2.0

Bijlages

(klik om te vergroten)

Laatste  |  

Reacties

+6
christo2.0
De norm voor dit droge jaar kan naar behoefte naar beneden toe bijgesteld worden.
Consument boeit het niet en Den Haag veegt er de bips mee af.
+6
Erik!1879
@christo2.0 NZO, om te janken. Zij gaan het dus doorzetten die 65% . Vraagt geen mens om. Hoe kunnen melkveehouders die in de leden raad zitten bij FRC dit nog accepteren?
+3
Dirk van Zetten
@christo2.0 de NZO is nog verschrikkelijker dan de Marianne! De consument vraagt niet om 65 % eiwit van eigen land! Het zorgt voor niet optimaal produceren, drijft de kostprijs op, terwijl marges onder druk staan. Nu er geen draagvlak is voor deze bovenwettelijke regel toch als NZO je zin doordrijven. BESTUURDERS VAN DE ZUIVELCOOPERATIES, GA U SCHAMEN! Kom op voor de belangen van al uw leden!!
+7
dewittemotor
Veel erger is, dat de NZO teleurgesteld is in dat besluit. Zij gaan dit via een omweg toch weer aan de melkveehouders opleggen. RFC voorop..
En die club wordt dan o.a,. ook nog door mij gefinancierd. Bleh
+4
Dirk van Zetten
@dewittemotor NZO! HET MOET AFGELOPEN ZIJN MIJN BOVENWETTELIJKE EISEN DIE DE CONSUMENT NIKS INTERESSEERT, INDIVIDUELE BOEREN IN DE PROBLEMEN BRENGT, PACHTPRIJZEN LAAT STIJGEN EN WAT NIKS OPLEVERD!!
robbies
Pyrrus-overwinning. Als de zuivel ermee doorgaat wordt het alsnog een verplichting.
slagroomvla
Quote Reactie van @robbies:
Als de zuivel ermee doorgaat

Met de kringloopwijzer die niemand meer serieus neemt? Iets met een bord voor je kop?
+1
robbies
@slagroomvla er zijn nog hele volksstammen die geloven dat de KLW nut heeft. Ik hoor daar niet bij overigens.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @robbies:
die geloven dat de KLW nut heeft.

Degenen die er voordeel bij hebben!
bio boer
@robbies mechien eens leuk om wat cijfers van je bedrijf berekend tezien na je dat gezien hebt snel onder in de la kijken we er niet weet naar 😜
John Spithoven
Het stukje komt dit artikel in de boerderij

boerderij.nl/Home/Achtergrond/…

Dus geen verankering in klimaat akkoord en geen steun vanuit de overheid.
Hadden ze KLW er ook maar niet aan moeten koppelen. Niet alleen de boeren, maar ook LNV is allergisch voor de KLW. Dus van alle cijfers die dat instrument produceert, wil LNV niets weten.

Toch zet NZO wel door via bovenwettelijke maatregelen, staat er in het artikel.
+3
Sjaakiee
@John Spithoven nzo is rfc als klw in kliko gaat,gaat pp erachter aan.
kwarkje
Gewoon de melk naar België
+1
John Spithoven
Dit moet toch wel een pijnlijke nederlaag wezen voor de godfather van KLW. Als STAF hebben we de heer Swinkels nog gewaarschuwd in maart. Maar het zou goed komen

Uit de tijd van het fosfaat overleg was al duidelijk dat de overheid cijfers die de KLW produceert , nooit zou ondersteunen. En dan kom je een keer in je hemd te staan.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @John Spithoven:
dat de overheid cijfers die de KLW produceert , nooit zou ondersteunen.

Logisch, de overheid is al op haar bek gegaan met MINAS. MINAS opnieuw invoeren met wat rookgordijnen is dan wel heel erg doorzichtig/kortzichtig.
puntertje
@John Spithoven Swinkels mag bij SMK lekker verder borduren met zijn KLW-religie. En ik las in de RFC-bode dat een niet weidend bestuurslid de KLW gebruikt voor het verbeteren van z'n efficiënte. Er stond dan weer niet bij hoe, maar dat zal het niet-weiden dan wel zijn.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @puntertje:
niet-weiden

Als gevolg van het (zeer) intensief zijn.
+4
kanniewaarzijn
@kanniewaarzijn KLW is evenals MINAS destijds, gebaseerd op domweg wat optellen zonder enige kennis van zaken. Lees de reactie die cs-agrar heeft geplaatst (topic: Een oplossing van het stilstofprobleem ligt binnen handbereik) maar eens over de vele verbindingen en realiseer je dat er in de veehouderij ook reacties plaatsvinden, o.a. met zuurstof (ademhaling) en het omgekeerde (koolzuurassimilatie bij planten). In het eerste geval produceer je ongelooflijk veel mest die niet op papier staat, hoe intensiever hoe meer (efficiëntie) en in het andere geval gebeurt precies het tegenovergestelde (mineralen trekken samen -worden geconcentreerder). Dit kunnen we niet meet terugvinden en noemen het daarom "verliezen". Met de Wageningse rekenregels zullen we oeverloos bezig blijven met deze volstrekte onzin. Tijd dat we eens rekening gaan houden met de natuurlijke processen. Maar dat is te hoog gegrepen in dit "kennis"land.
Melkboer16
@puntertje tja een uitgekocht bestuurslid daar heb je niet veel aan
puntertje
@Melkboer16 Tja, als je uitgekocht bent kun je wel lekker om je heen kijken en vertellen hoe anderen het moeten doen.
+2
Melkboer16
Ik ben er blij mee! @christo2.0 chapeo, goed nieuws
+4
christo2.0
Politici snappen de schade die het rapport aanricht. Nu de bestuurders nog. Vreemd dat ze het vertikken om voor de boeren op te komen.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @christo2.0:
Vreemd dat ze het vertikken om voor de boeren op te komen.

Ze hebben een eigen agenda. En die politici zijn bang om hun fikken eraan te branden.
kwarkje
Wat is de agenda van NFC?
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @kwarkje:
NFC?

Hetzelfde als van de zgn. "belangenbehartigers": opkomen voor die bedrijven die in hun ogen de blijvers zijn; de grote intensieve tot zeer intensieve bedrijven.
+2
familie pelle
@kanniewaarzijn
Quote:
.Hetzelfde als van de zgn. "belangenbehartigers": opkomen voor die bedrijven die in hun ogen de blijvers zijn; de grote intensieve tot zeer intensieve bedrijven.

Als dat zo is dan kunnen ze beter die 65 % eiwit van eigen land niet invoeren. Want dat halen de (zeer) intensieven niet. Dus je praat jezelf een beetje tegen.
kanniewaarzijn
@familie pelle Ik zat op deze reactie te wachten 😀 Het is zaak om eens heel goed te kijken wat er werkelijk gebeurt!
familie pelle
@kanniewaarzijn
Quote:
. Ik zat op deze reactie te wachten 😀 Het is zaak om eens heel goed te kijken wat er werkelijk gebeurt!

Weer zon typisch cryptische reactie. Die klw kan mij ook gestolen worden maar de 65 % eis raakt over het algemeen de intensieve melkveehouders. Het is een manier om de invoer van eiwit uit verre landen te ontmoedigen. Dat er veel simpelere manieren zijn weet ik ook wel maar de ambtenaren en adviesbureaus moeten wel aan t werk blijven.
+1
Erik!1879
Breng dit even in verband met de uitspraak van D66 over de 50% krimp. Het berichtje van John over de verhouding met de NZO. En het duimpje van wieberen.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!