40 dagen houdbare melk

A Puerto Rican dairy company has become the first to use a new pasteurisation process that keeps milk fresh for longer

Een oude sovjetunie innovatie kan melk langer houdbaar maken door plotselinge drukverschillen tjdens hittebehandeling. Door de drukverschillen komen bacterien naar de rand van de druppels, waardoor de pasteurisatie beter zijn werk kan doen.

Dit maakt verscheping en wereldwijde distributie makkelijker waardoor we op de melk nog meer concurentie kunnen krijgen of leveren. Alle melk is wit, waar gaan we ons op onderscheiden om op de wereldmarkt mee te kunnen?

 New process keeps milk fresh for up to 40 days - Springwise (springwise.com)

A Puerto Rican dairy company has become the first to use a new pasteurisation process that keeps milk fresh for longer

Farma_boerke

Laatste  |  

Reacties

nederlandse boer
Mooi toch, kun je vanuit Nieuw Zeeland 'dagverse' weidemelk de EU en USA binnenvaren met de garantie 365 dgn 22 uur/dag en 90% grasrantsoen. Geeft kansen!!
arie.j
Quote Reactie van @nederlandse boer:
Mooi toch, kun je vanuit Nieuw Zeeland 'dagverse' weidemelk de EU en USA binnenvaren met de garantie 365 dgn 22 uur/dag en 90% grasrantsoen. Geeft kansen!!

Dagvers?dan zou ik toch maar naar de rechter lopen als Nederlandse zuivelindustrie.
Dagvers slaat op het maar enkele dagen vers zijn.
En gewoon vers is melk van een maand oud ook niet meer, ook niet als die nog goed drinkbaar is.
+3
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @arie.j:
gewoon vers is melk van een maand oud ook niet meer

Weet je nog dat AH vers konijn verkocht die diepgevroren werd geïmporteerd uit China? Dat was conform de regelgeving.
Farma_boerke
@Jack Rijlaarsdam AH liep voor op de kringloopgedachte. Pelsdier-konijntjes (vacht eraf = vlees als restproduct) als vers konijn aan NL consument verkopen (win-win). Pakte iets anders voor ze uit toen de koeling uitviel onderweg.

De melk hier is gepasteuriseerd via nieuwe techniek en daardoor nog langer te bewaren tov nu. 40 dagen betekend simpelweg dat er meer wereldwijde concurenten in het melkvak kunnen komen. Ook andersom natuurlijk.
arie.j
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
Weet je nog dat AH vers konijn verkocht die diepgevroren werd geïmporteerd uit China? Dat was conform de regelgeving.

Nee, weet ik niet meer.
Wel dat als vers en dagvers zulke loze kreten zijn, er geen reden is om de gewone langhoudbare melk ook niet gewoon als vers te verkopen.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @arie.j:
weet ik niet meer

Opfrisser: trouw.nl/nieuws/…
Kempenaar
@nederlandse boer die hebben geen planet proof
+1
nederlandse boer
@Kempenaar Geloof je nu echt dat de wereld zit te wachten op 'planet proof melk'?

Ze willen gewoon een betrouwbaar product van een gerespecteerde herkomst voor een goede prijs. Een mooi plaatje van grazende koeien met op de achtergrond een gletsjer helpt daarbij.
+1
Erik!1879
@nederlandse boer de enige die er terecht in mag geloven is Wieberen. Die verdiend er id zijn boterham mee. Diegene die die melk leveren en er makkelijk aan kunnen voldoen die kunnen er op korte termijn beter van worden. De rest kost het geld. Hun goede product is in èèn keer afgewaardeerd naar een minder waardig product. En ze betalen de hele zooi omdat het nooit echt een meerwaarde kan worden.
Kempenaar
@nederlandse boer nee dat geloof ik niet ,was cynisch bedoeld
Ut Wief
Melk van 40 dagen kun je beter "jong belegen" noemen in plaats van dagvers.
Melkveehouder6
Volgens mij is de nederlandse lang houdbare melk al langer houdbaar (paar maanden?)
Farma_boerke
@Melkveehouder6 die melk is behandeld via UHT, ultra heat treatment. Dit tast de smaak meer aan dan de pasteurisatie.
BertK
Waarom lang houdbaar kopen als je toch regelmatig in de supermarkt staat? Je huis is toch geen pakhuis?
Bovendien: na opening beperkt houdbaar!
arie.j
Quote Reactie van @BertK:
Waarom lang houdbaar kopen als je toch regelmatig in de supermarkt staat? Je huis is toch geen pakhuis?Bovendien: na opening beperkt houdbaar!

Voordeel is dat het niet in de koelkast hoeft zolang het niet is aangebroken.
Dus meer ruimte in de koelkast en toch voorradig
CorP
Lijkt mij dat als je het voor elkaar krijgt dat die melk 40dgn houdbaar is, dit alleen kan door vanalles in de melk te blokkeren, er uit te halen of te veranderen, dus dat het voedingstechnisch alleen nog vulling is ipv voedingstof, omdat de vertering er dan ook niets meer mee kan
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden innovatie , melk , werk , dairy , houdbare melk , wereldmarkt , wit , maken en distributie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!