Huizenbouw loopt vast op stikstof.

Onze boerenzoon (Vollenbroek)krijgt weel heel veel podium in bepaalde media.

Bron

Privacy settings
myprivacy.persgroep.net

Deel dit topic

Reacties

Bietenbrug
@ted9 onderdeel van de linkse Persgroep!
+3
Greetje
Als we nu een paar van die kunstmatige natuurgebiedjes skippen kunnen we állemaal weer vooruit
Pluto
De opzet was om via het wob de veehouderij terug te dringen !. Dat nu ook de private sectoren op hun gat liggen is iets waar ze totaal niet bij hebben stil gestaan . ook de RVS niet . Dat veehouderijen nu zonder vergunningen zitten is bizar maar zij hebben zich aan de regels gehouden . Zonder een snelle oplossing voor de private sectoren ( en die komt heeel snel ) gaat het een enorm gat slaan in financiële zin bij alles wat je maar bedenken kunt buiten de landbouw.
arie.j
Bedrijven willen stoppende boeren overnemen voor stikstofruimte te krijgen als hun plannen dreigen vast te lopen
, vandaag in het FD
fd.nl/ondernemen/1313191/…
+1
jg
@arie.j Extern salderen kan vele doelen in de samenleving dienen.
jg
@arie.j Beter geld in N .ruimte steken dan in fosfaatrechten......
+2
burg
@robbies Hier lees je het probleem, de beste man wil gewoon saneren verder niets en grijpt iedere mogelijkheid om zijn doel te realiseren.
De overheid heeft gefaald met de wet maar anders had hij wel wat anders verzonnen om zijn doel te behalen.
robbies
@burg gelukkig maakt hij de oplossingen niet. Dat doet de wetgever.
j h p
@robbies Van die waan van de dag wetgevers word je ook niet gelukkig van, voorbeelden genoeg, glyfosaat, klimaat, ammoniak, dierwelzijn enz.
+1
buorman
@burg
Dit kon voor sommigen weleens een warme sanering betekenen
burg
@buorman Zekers maar als daar geen rem op zit vreten andere sectoren zo de landbouw op
hans1980
Voor huizen bouw in het westen heb je nix aan ammoniak uit het oosten m.a.w. het moet dichtbij liggen tot verzuringsgevoelig gebied (mol)
Inkrimpen ammoniak landelijk haalt individueel niets uit
Jaap40
@hans1980 reken daar maar niet op. Vliegvelden bijvoorbeeld trekken alles uit de kast om maar te kunnen groeien. Dan is Nederland ineens 1 provincie....
Twentsch Land
Dat zou wat vliegverkeer betreft nog wel eens kunnen kloppen....heel Nederland wordt benevelt door die vliegtuigen.

@Jaap40
+6
Pas maar op, onder het mom van een beter milieu zijn de ecofascisten en andere milieu-radicalen in hun haat jegens de veehouderij tot alles bereid.

Ze proberen het met de uitstoot van broeikasgassen: ook al draagt de veehouderij maar voor 5% tot 6% bij aan de broeikasgasuitstoot in Nederland (vandaag ook weer gemeld op:
eenvandaag.avrotros.nl/item/… ), terwijl energiewinning, transport, industrie, luchtvaart, vuilverbranding de rest levert.

Ze proberen het met stemmingmakerij, zoals Dier en Recht met hun amateuristische rapportje over de meerderheid van risicoveehouderijen waarop iets mis is( nu.nl/economie/5975111/… ). Als ik dat bericht en de data waarop het is gebaseerd goed lees, dan komt het er op neer dat van de 300 verdachte bedrijven er 131 zijn die een of meerdere bezoeken hebben gehad en dat er op 62% van die 131, of te wel op 81 bedrijven iets mis was. Die bedrijven hebben herinspecties gehad waaruit bleek dat op 54% niets verbeterde. Oftewel uiteindelijk zijn er 44 bedrijven die niet verbeteren. dikke stemmingmakerij omdat er uitgegaan wordt van een minieme minderheid aan 44 veehouderijen waar vaker dan eenmalig iets loos is variërend van een lichte misstand zoals een kapot licht tot een ernstige misstand zoals geen drinkwater. Zoals we weten zijn er in totaal meer dan 54.000 bedrijven met vee in Nederland (CBS, 2018), dat betekent dat bij 99,9% niets aan de hand is!

En nu met de uitstoot van stikstof, terwijl er ten eerste niet eens goede metingen zijn van de neerslag van stikstof in natuurparken ( dekalverhouder.nl/nieuws/… ). Ten tweede worden de grote grazers in natuurparken ook niet meegeteld, zoals die in de Gelderse Poort, De Veluwe en al die duizend(en) runderen, herten en paarden in dat park Oostvaardersplassen van nog geen 6000 ha.

---

Terzijde,

Over risicohouders gesproken. Je zal maar als grote grazer geboren worden in de Oostvaardersplassen. In de jaren 2009-2017 stierf gemiddeld een kwart van alle grote grazers in de winter aan ondervoeding. De winter van 2017-2018 was het toppunt. Van de 5.230 dieren in oktober 2017 waren er in maart 2018 bijna 3.000 overleden aan ondervoeding. Als je als veehouder met 52 runderen de winter ingaat en er 30 doodgaan door ondervoeding krijg je een beste douw van justitie, de staat en de pers als die er achter komt.

Maar dit geldt niet voor de grote natuurorganisaties,die gaan gewoon door met hun praktijken en de Nederlandse burger die lid is van dit soort organisaties betaalt mooi zijn contributie en foetert op de boer als hij stemmingmakende berichten leest in de krant, of als de bouw van zijn woning stopgezet wordt wegens de vermeende stikstofuitstoot.
buorman
Quote Reactie van @somerled-delremos:
Maar dit geldt niet voor de grote natuurorganisaties,die gaan gewoon door met hun praktijken

Jij had de beleidswijziging in de ovp gemist? of ben je hier gewoon wat aan het stemming maken?
@buorman Wat voor boetes of andere straffen hebben die natuurorganisaties dan gekregen voor de aangetoonde misstanden? En wat hebben ze daadwerkelijk veranderd in hun beleid, ik dacht dat het vooral de Provincie was die in heeft gegrepen?

Het voorbeeld is overigens om aan te geven dat er met twee maten wordt gemeten tussen enerzijds natuurparken met vee en andere grote grazers en anderzijds (grondgebonden) boerderijen en landgoederen met vee.
+1
buorman
@somerled-delremos
Voor het niet overtreden van een wet krijgt men over het algemeen geen boete.
Dat wij het van de zotte vinden dat die wet niet voor hen gold is wat anders dan de wet overtreden

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN