Sandwichpanelen

Hier 1,5 jaar geleden dakplaten gelegd maar nu komen er aan de onderkant blaren op. Herkent iemand dit?

Deel dit topic

Arum

Laatste  |  

Reacties

Sjaakiee
Hier niet leggen nu 9 jaar.wat zegt leverancier hier van?
Arum
@Sjaakiee Nog niet gesproken.
Boovngrunn
Waar komen die blaren vandaan? Roest? Hier na 13 jaar nog niet veel te zien.
Arum
@Boovngrunn Mischien is pur niet goed uitgewerkt.
+1
de Haas
Van Falk? Die hebben een tijdje problemen gehad waardoor de onderkant los laat. Dit is garantie. Hier in de buurt hebben er een paar last van gehad. Dit is allemaal door hun, kosteloos, vervangen.
+1
jpls
@de Haas hier ook van Falk, blaren schijnen van de zuignappen te komen en zitten ook allemaal op de zelfde afstand, hier door Falk ook netjes opgelost.
pa
Quote Reactie van @jpls:
blaren schijnen van de zuignappen te komen

Zuignappen aan de onderkant???
Arum
@pa Toets maar in'' blaren op sandwichpanelen''. 2 jaar terug ook een topic. Zitten bijna allemaal op dezelfde afstand. Misschien in fabriek te vroeg na het lijmen iets mee gebeurd.Liggen ze andersom op de band?
Arum
@de Haas Wil geen namen noemen.
pietjepuk
@Arum Komen de platen uit Veenendaal. gelijk even bellen lossen de problemen netjes kosteloos voor je op.
+2
david2
Ja dat krijg je met 35 graden, blaren.......😂 zullen er morgen nog wel een paar bij komen
hans1980
Midden in de plaat of bij plek waar schroef zit?
Hoe gaat het verder met roest >10jaar?
pietjepuk
@hans1980 Na tien jaar is het mooie er af met 15 tot 20 jaar worden ze allemaal vervangen. Werk hebben is niets maar werk houden.
Sjaakiee
@pietjepuk beetje overdreven Ken een stal die al 19 jaar staat Dak nog prima
hans1980
@Sjaakiee ja moet ook wel ,mooiste is dat ze 40-50jr meekunnen
Vooral wanneer je er ook nog zonnepanelen op zet
Arum
@hans1980 Midden in de plaat.
friesboertje
@Arum
Hier in de buurt had iemand dat ook in het midden van de plaats blaren/bubbels. Daar hebben ze in het midden extra gordingen geplaatst. Maar weet niet of jij hetzelfde hebt
Arum
@hans1980 Met roest spreek ik je over 8,5 jaar.
hans1980
@Arum zijn er ook platen die niet roesten?
+3
Arum
@hans1980 Grammafoonplaten.
hans1980
@Arum ok snap de hittestress maar was serieus bedoeld, wil niet over 20 jaar weer
+1
wotan2
@hans1980 Er zijn platen leverbaar met boven en onder kunststof (bijvoorbeeld: rexpanelsandprofiles.com/be-nl/product/…)
prijskaartje is echter nogal anders dan met metaal.
Tinus
Ja hier ook gezien. Ook een garantiekwestie. 6 of 7 jaar terug.
wotan2
Wat heb je aan de onderkant: metaalplaat, kunststofplaat of folie?
+1
Arum
@wotan2 Metaal toch?
wotan2
@Arum ik weet niet wat jij hebt laten leggen, maar het is alle 3 leverbaar. Ik heb aluminiumfolie aan de onderzijde.
Arum
@wotan2 Staalplaat, heb contact gehad met leverancier. Foto's maken. Kan je er trouwens een plaat tussenuit halen,of is het net als met de laatste 2 balen hooi? Allebei ff schuin optillen.
Koeien boertje
@Arum hoop dat ie niet in het zicht zit anders zie je het verschil nog jaren
Koeien boertje
@Koeien boertje hier kwamen ze een plaat tekort, één van een andere stapel laten komen en het verschil zie je na 6 jaar nog.
In het begin dezelfde kleur
Peter79
Hier ook last van blaren onder de sandwichpanelen. De leverancier zegt het te kunnen oplossen met speciale ontluchtingsschroeven. Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben?
ted9
@Peter79 Zou geen luchtschroeven gebruiken maar luchtankers.
+1
Pluto
Hier zei iemand die bij de aannemer werkt , Leg nooit sandwichpanelen op een veestal , Ze beloven een levensduur die 3 x langer is dan dat ze bestaan !..Er is gewoon te weinig ervaring mee opgedaan . 10 jaar garantie stelt niks voor maar ze moeten wel 4 x langer mee !.
hoest
@Pluto hier ligfen ze er inmiddels 11 jaar op en op 1 klein plekje na waar mussen erin hebben zitten pikken mankeert er nog niks aan.. qua levensduur ben ik er niet zo bang voor dus. daarnaast de gewone golfplaten zijn ook niet meer de kwaliteit als ten tijde van de asbestplaten
jan w
Ben ook al meerdere stallen tegen gekomen, die dat probleem hadden.
jammermaarhelaas
Gaat het hier over een sandwich paneel met een 40mu onderlaag, of een paneel met een voor veestallen geschikte, dikkere coating aan de onderkant?
hans1980
@jammermaarhelaas bestaan die?
+1
Noorderling
@hans1980
Ja, zijn van die mooie posten waarbij ze het verschil kunnen maken met aangenomen werk als je niet goed geïnformeerd bent en het niet goed in het bestek zet. Als ik zie wat er links en rechts nog voor fouten worden gemaakt bij bouwbegeleiding, kun je voor dat geld heel wat leergeld betalen of arbeid inhuren om er zelf tijd in te steken. Als het net niet goed op papier staat nemen ze een loopje met je.

Zelfde geld voor soort isolatie materiaal. Pir of pur zit ook een wereld van verschil in wat betreft brandveiligheid. Als je dan ook nog tussenruimtes gaat isoleren/bekleden met pur is je stal een grote fakkel.
jammermaarhelaas
@hans1980

Jazeker bestaan die:
falkbouwsystemen.nl/nl/producten/…

Is dus een speciaal uitgevoerd element, geen standaard sandwichpaneel

En ook de schroeven waarmee ze worden vastgezet zijn van belang. Juiste dikte, kop, en materiaal (vaak RVS 304, deze rvs soort word ook in slachthuizen gebruikt. RVS is een verzamelnaam voor een breed pallet aan metalen, met dito kwaliteiten).
sorry
Quote Reactie van @jammermaarhelaas:
Is dus een speciaal uitgevoerd element, geen standaard sandwichpaneel

het is de goedkoopste die er is?
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @sorry:
het is de goedkoopste die er is?

Sorry, weet ik niet, maar reken er niet op gezien de specificaties.

Als je interesse hebt, gewoon naar vragen wat ze kosten bij de aannemer of met wie je zaken doet.
jammermaarhelaas
Ik sta soms te kijken van veehouders die zich door collega's en voervoorlichters definitief laten sturen in hun keuze voor een nieuw dak. Je laat toch ook niet door een panelen of dakplaten specialist voor jou uitmaken wat je stierenkeuze of voerrantsoen gaat worden?

Advies van collega's is van groot belang, echter, velen weten niet meer dan "sandwichpaneel" of "asbestvrije golfplaat" en geven dan hun mening, in plaats van te weten waar het in detail over gaat. En juist die details daar komt het op aan.
Tussen al deze producten zit fors prijsverschil, en dat komt in beginsel vanwege het gebruiksdoel, dat bepaald de materiaalkeuze, en dus de productprijs.

En natuurlijk kan alles klachten geven, maar daarvoor is er de garantie. Zaak is dan dat je een plaat hebt die voor veestallen geschikt is, dus niet reeds buiten de garantie valt omdat die er niet specifiek voor geschikt is.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!