Wereldwijde melkproductie in 20 jaar met 63 procent gegroeidOriginele beschrijving

Tussen 1998 en 2018 is de wereldwijde melkproductie met 63 procent gegroeid. Dat is bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse congres van de internationale zuivelonderzoeksorganisatie IFCN, waarbij zuivelexperts uit 48 landen bijeenkwamen.

Deel dit topic Wereldwijde melkproductie in 20 jaar met 63 procent gegroeid (agri24.nu)

Tussen 1998 en 2018 is de wereldwijde melkproductie met 63 procent gegroeid. Dat is bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse congres van de internationale zuivelonderzoeksorganisatie IFCN, waarbij zuivelexperts uit 48 landen bijeenkwamen. - Download de Agri24 app

tobias-venhorst

Reacties

paul1
En hoeveel is de consumptie gegroeid ?
+5
de jonge
En dan ligt het klimaat probleem zogenaamd in nederland, het is toch allemaal om je te bescheuren
+1
weurding
@de jonge als het hier niet zo explosief gestegen is zou je zeggen dat ze zonder nl kunnen
+1
George
Quote Reactie van @weurding:
ls het hier niet zo explosief gestegen is zou je zeggen dat ze zonder nl kunnen


Daar sturen ze toch op aan. Nederland wordt gewoon een natuurparadijs.
producent
@George

S-GRAVELAND - Natuurmonumenten gaat minder bomen kappen en zoekt mogelijkheden om zelf duizenden hectaren nieuwe bossen aan te leggen. Na kritiek uit de achterban op het kappen van bomen besloot de natuurvereniging in april alleen nog bomen te rooien als dat noodzakelijk was voor de veiligheid van mensen. Besloten werd toen ook om de achterban te raadplegen. Nu bijna 10.000 mensen hun zegje hebben gedaan, blijkt dat veel van hen (91 procent) vinden dat de overheid moet zorgen voor meer bos in Nederland en dat gekapt bos gecompenseerd moet worden, aldus de organisatie woensdag.

telegraaf.nl/nieuws/1594920822/…
Weidezicht
Lijkt mij sowieso beetje onwaarschijnlijk getal, maar het zal wel
casev
Schaalvergroting wereldwijd gaat kei en keihard door. Het valt me in het buitenland bijna niet meer uit te leggen dat wij met 75 melkkoeien zonder noemenswaardig groeipotentieel een bedrijf kunnen blijven runnen...
jg
@casev Gewoon een kwestie van lage kostprijs .
jjthefrenchman
@casev Valt wel mee, overal blijven ze steken op 50mk per vak. De "goede" boeren in Nederland met 150-200mk in hun uppie hebben er via Lely, loonwerker, mechanisatie bedrijf,veearts etc ook zo verkapt een paar mannetjes bijlopen. Maar goed ze melken meer als 100mk "alleen".
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden melkproductie en 1998 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!