NVWA: 'Ondanks streng toezicht op veetransport, is vervoer van wrak vee niet altijd te voorkomen'

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) erkent dat er soms zieke dieren worden vervoerd, terwijl dit officieel niet mag. Het toezicht is streng op vervoer van wrak vee, maar je kunt het nooit helemaal voorkomen.

 NVWA: 'Ondanks streng toezicht op veetransport, is vervoer van wrak vee niet altijd te voorkomen' (pigbusiness.nl)

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) erkent dat er soms zieke dieren worden vervoerd, terwijl dit officieel niet mag. Het toezicht is streng op vervoer van wrak vee, maar je kunt het nooit helemaal voorkomen.

Nieuwsgrazer

Reacties

+1
CorP
Wat is definitie wrak vee, een koe met een dikke hak begint veerijder al bijna bij te zweten, wat mag er eigenlijk nog wel? Lopende met dat dier richting slachthuis?
bio boer
@CorP net als koe met klein mortolaro plekje in de stal loopt ze er goed me bij het op lopen van de wagen schuurd dat net weer open staan ze op drie poten đŸ™ˆ
+2
paul1
Ik vind het maar een vreemde regel, mogen mensen die wat mankeren ook niet meer met het o.v. mee ?
bio boer
@paul1 vaak is het dan dat de koe langer blijft leiden wat gebeurd er die koe moet nog maar paar keer door de bekap box hopen dat ze nog wat beter gaat lopen zo die weg kan doodspuiten doe je ook niet zomaar
Pluto
Ziek is totaal wat anders dan kreupel en of wrak ! Ik kies er ook niet voor als het dier door een uitglijder of mat partij moeilijk beweegt . De overheid heeft de zorg slachting opgeheven en dat is een bizarre welzijns blunder gebleken .In het begin deden dierenartsen euthanasie in het belang van welzijn gratis .die tijd is voorbij en ook hier is het verdien model doorgeslagen en inclusief rendac ben je voor 200 euro niet meer klaar . Een dier afzonderen en voldoende tijd geven om weer op te knappen gaat 9 van de 10 keer goed , echter bij die ene heb je verkeerd gegokt en daar maakt nvwa soms flink stampij over . In het verleden gingen deze gevallen direct naar de zorgslachting maar nu blijven ze langer in revalidatie waar ze niet meer uit komen en ten slotte toch worden geëuthanaseerd . Dit is een welzijn probleem waar ik niet voor kan kiezen maar wat wel door mijn strot wordt geduwd en gelukkig hebben de meeste nvwa dierenartsen begrip voor .
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden Vervoer , dieren , nvwa , vee , veetransport en wrak geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!