RFC Garantieprijs mei €35,25

RFC Garantieprijs mei €35,25

Deel dit topic

Reacties

+1
jg
Triest .
labella
@jg U had toch niet werkelijk gedacht dat die zou gaan stijgen na de noodsprongen om goed draaiende onderdelen te verkopen en op termijn alleen kaasfabrieken over te houden waar alleen maar geld bij moet.
+2
jg
De garantieprijs blijft voorlopig ‘relatief’ stabiel ......😡
+1
hans1980
WTF &^$#@##$!!
+6
jg
Schumacher : verwacht lichte stijging tm juli. 1,25 eraf voorspellen is zo schadelijk voor de stemming op de ondernemersbijeenkomsten .......
+7
cjw73
Ik als buitenstaander zie het probleem niet. Alle anderen zitten er bijna onder dus dan zal de garantieprijs vast niet stijgen bij een gemiddelde van 5 fabrieken. Of zijn jullie slimmer dan mij.🤔🤔🤔
+1
pa
Quote Reactie van @cjw73:
Of zijn jullie slimmer dan mij

Dat zal niet makkelijk zijn
+4
van Ittersum
@cjw73 dit is ook een klaagsite, wat had je anders verwacht betreffende elke willekeurige berichtgeving over Campina, LTO en o.a Rabobank.

Natuurlijk is het zeer jammer dat de melkprijs naar beneden gaat maar net zoals je schrijft, de rest zit er bijna allemaal al onder. .Beter weten is beter doen of in dit geval daar naar toe gaan
+3
labella
@van Ittersum Alleen is het probleem dat de andere Nederlandse zuivelfabrieken hun prijs weer baseren op die van rfc dus ik zou ook liever hebben dat het met rfc wel goed ging.
van Ittersum
@labella ik ook, maar nog ik nog iemand anders kunnen toveren
jg
@van Ittersum De voorspelling van Schumacher niet gehoord ?
+2
hans1980
van Ittersum
@jg u heeft het vermogen wel om te weten dat "verwachten" heel iets anders is dan " beloven". Natuurlijk snapt u dat, 100% zeker.
Waldboerke
@van Ittersum beetje cynisch: verwachting is uitgestelde teleurstelling..
+9
dewittemotor
Melkveehouders zijn veel te gebonden aan hun afnemer. Ligt nog niet eens aan de melkveehouders, maar zo zit de sector gewoon in mekaar. Volgens mij is dat mondiaal gezien zo.
Je mag o.a. maar aan 1 fabriek leveren. Is eigenlijk waanzin. Verder stappen er maar zeer weinig melkveehouders over naar andere fabrieken. En maak je dan de keus om over te stappen, dan zit je weer vele jaren vast aan die andere. Zoveel keus is er niet.
Er zit totaal geen schwung in de markt. Daarom is de melkprijs mede ook zo slecht en dan bedoel ik niet alleen die van RFC, maar ook die van de andere fabrieken.
RFC betaald niet een van de beste melkprijzen uit, maar een van de minst slechte.
En als de prijzen op dit niveau nog vele jaren blijven hangen, gaat de Nederlandse melkveehouderij eraan. Het is geen ondernemen meer, maar een wedstrijdje wie houdt het, het langste vol.
Terwijl iedereen die bij ons op het erf komt wel hun prijzen jaarlijks verhoogd.
+2
van Ittersum
@dewittemotor keerzijde is dat op het moment van economische crisis in de melkveehouderij procentueel maar zeer weinig bedrijven of failliet gaan of gedwongen moeten stoppen. We verdienen zeker niet het meeste maar houden het wel het langste binnen het MKB uit. Ondanks andere bedrijven hun tarieven jaarlijks kunnen aanpassen, ondanks hun meestal niet afhankelijk van één afnemer zijn.
Is dat raar of toch gewoon: wij zijn een diesel, traag, slim, hard werkend maar oerdegelijk tegen verdiensten die wellicht niet helemaal rechtvaardig is. Naar mijn idee is ons verleden, het coöperatieve gedachtegoed hier de grondslag van. Ofschoon de meesten hier dat zeker niet zullen onderschrijven. Ik zou dan ook een ieder willen adviseren, blijf elkaar de hand vasthouden ook al is het niet altijd je gedachtegoed
+2
dewittemotor
@van Ittersum Er is in dat heel MKB geen ene sector die bijna zijn gehele eigen vermogen -vele miljoenen, want we zijn rijk genoeg, maar met een flut-inkomen voor heel veel werk en risico - risicodragend in zijn eigen bedrijf steekt. Nee, die andere ondernemers beleggen hun eigen centjes lekker veilig buiten hun bedrijf om, of ze brengen hun onroerend goed onder in een vastgoed BV die dit weer verhuurt aan het eigen bedrijf. Aan het grootste deel van hun opgebouwde eigen vermogen kom je ze niet aan. En die bedrijven zijn allemaal van die lege flessen. Alles gehuurd en geleased. Gaat de economie dan wat slechter ,dan kan er wel eens zo een bedrijf failliet gaan, maar die eigenaar daarvan heeft wel zijn vermogen nog over wat lekker rendeert.
Echter onze sector is al zo ver qua rentabiliteit afgezakt, dat wij deze strategieën niet kunnen volgen. Integendeel bij een bedrijfsovername of uitbreiding wordt heel het hebben en houden - echt alles wat ze bezitten zonder voorbehoud weer in de poule gegooid met alle risico's van dien. Dat is niet degelijk, maar oerdom en dieptriest
de jonge
@van Ittersum heeft u wel in de gaten hoeveel personen in de melkveehouderij er nog een neventak of een baan bij hebben om rond te komen?? en de bedrijven waarbij de bank aangeeft dat ze zeer dringend adviseren om de stekker eruit te halen anders gaat de bank het doen die roepen dat heus niet van de daken hoor. en ga eens rekenen voor hoeveel euro in het uur een melkveehouder eigenlijk werkt. we verdienen wat door de hoeveelheid uren die we maken als ze dat in de andere sectoren net zoveel zouden doen waren daar ook niet zoveel faillissementen
+1
achterhoeker2
@de jonge Met die faillissementen zal het wel meevallen, maar 35, 36 cent is op termijn voor bijna alle bedrijven te weinig.
+1
Erco
@de jonge ik ken ze niet...
+1
nieuwoord
@Erco kom je nooit van het erf af?
Erco
@nieuwoord om rond te komen staat er. Puur noodzakelijk lees ik. Nee dan ken ik ze niet.
+1
de jonge
@Erco waarom denk jij dan dat ze dat doen. voor de sociale contacten?(dan kunnen ze wel vrijwilligerswerk gaan doen) omdat ze graag veel belasting willen betalen nemen ze er een baan bij?? dat er steeds minder opvolgers komen zal de oorzaak zijn dat de jeugd ziet dat dit booming business is?? geen financiele zorgen,niet zat worden van iedere keer extra regels en eisen?? als je goud geld verdient zijn de regels en eisen minder zwaar,want een groot deel is met geld op te lossen..... kijk voor de aardigheid eens in jou omgeving en ga per bedrijf eens kijken hoeveel er ""iets"" bij hebben. degenen die ik ken doen dat met 1 doel,extra geld verdienen en anders niet
Erco
@de jonge ik zeg: IK KEN ZE NIET. Zelf doe ik ook nog een beetje loonwerk er naast maar zonder red ik t ook prima, meer n beetje om de hark wat rendabeler te maken. Maar ik zit tussen de Cono en rfc boeren. Zit je tussen de DOC boeren bijv dan kan t zomaar anders zijn dat begrijp ik. En zit n n gebied waar je goed kan verhuren voor tulpenbollen dat levert ook al gauw 3-4 per liter melk extra op. Ik zeg dat ik ze niet ken maar ontken toch niet dat t niet gebeurd of nergens nodig is?
nieuwoord
@Erco toch nog eens je oor goed te luister leggen
+3
arie.j
Quote Reactie van @dewittemotor:
Melkveehouders zijn veel te gebonden aan hun afnemer. Ligt nog niet eens aan de melkveehouders, maar zo zit de sector gewoon in mekaar. Volgens mij is dat mondiaal gezien zo.Je mag o.a. maar aan 1 fabriek leveren. Is eigenlijk waanzin. Verder stappen er maar zeer weinig melkveehouders over naar andere fabrieken. En maak je dan de keus om over te stappen, dan zit je weer vele jaren vast aan die andere. Zoveel keus is er niet.Er zit totaal geen schwung in de markt. Daarom is de melkprijs mede ook zo slecht en dan bedoel ik niet alleen die van RFC, maar ook die van de andere fabrieken.

Ja dat was jaren geleden ook het praatje, je moest kijken naar Ierland, naar de spotprijs enz.
En toen kwam van Bakel, nou dat was het ei van Columbus.
We weten wat het is geworden.
Jouw verhaal staat 100% haaks op het cooperatieve idee, geeft niet, maar dan moet je er niet bij een cooperatie mee aankomen.
Verder is melk, ondanks koeling, nog steeds een product dat een paar keer per week weg moet.
Dat leent zich slecht voor handjeklap. Bovendien is het slechts grondstof, het moet altijd weer behoorlijk bewerkt en verwerkt worden. En dat op een manier waar fabrieken veel voor moeten investeren. Die moeten dan ook een redelijk zekerheid van aanvoer hebben anders is er schade.
En flinke schade komt uiteindelijk weer ergens terecht, je mag raden bij wie.
de jonge
@arie.j Het aantal mensen in de wereld met honger is voor het derde opeenvolgende jaar gestegen, blijkt dinsdag uit het jaarlijkse rapport van de Verenigde Naties over voedselzekerheid.

Volgens het rapport waren 821 miljoen mensen in de wereld ondervoed in 2017, dat komt neer op ongeveer een op de negen mensen.

vertel mij dan eens wat de oorzaak is dat er gezegd word dat er te veel voedsel word geproduceerd en waarom bij ons de kosten gigantisch omhoog gaan,overal de lonen per jaar een paar procent stijgen en de melkveehouders ""slechts een grondstof"" voor een prijs leveren moeten van 30 jaar terug. waar gaat het dan volgens jou fout
+2
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
Het aantal mensen in de wereld met honger is voor het derde opeenvolgende jaar gestegen, blijkt dinsdag uit het jaarlijkse rapport van de Verenigde Naties over voedselzekerheid.Volgens het rapport waren 821 miljoen mensen in de wereld ondervoed in 2017, dat komt neer op ongeveer een op de negen mensen.

Heb het niet gecontroleerd maar zal helaas wel.
Vertel mij wat dat er mee te maken heeft, of wil jij voedsel naar Noord-Korea exporteren? Of ergens in een stuk onbereikbaar corrupt Afrika, in oorlogsgebieden enz. Als je het er al krijgt zul je het transport nog toe moeten betalen denk ik .
de jonge
@arie.j het heeft ermee te maken dat er steeds gezegd word dat er teveel geproduceerd word. zolang er zoveel honger in de wereld is ,word er niet teveel geproduceerd en is er een tekort. en bij een tekort horen de prijzen omhoog te gaan toch??
+5
burg
@de jonge behalve als de mensen dat niet kunnen betalen
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
j het heeft ermee te maken dat er steeds gezegd word dat er teveel geproduceerd word. zolang er zoveel honger in de wereld is ,word er niet teveel geproduceerd en is er een tekort. en bij een tekort horen de prijzen omhoog te gaan toch??

Tekort?Bij tekort hoort meer vraag dan aanbod en stijgende prijzen. Dat zie ik nog niet.
Er is over het algemeen voedsel plenty. En die honger heeft niets met tekort te maken, zodra ze een redelijke prijs willen betalen is het voedsel immers in massa beschikbaar.
Schei toch uit, de helft van de Nederlanders heeft enige vorm van overgewicht. Als je op die manier gaat rekenen dan moet de voedselconsumptie omlaag.
Melkveehouders draaien zich toch in duizend bochten om maar iets te doen waardoor hun melk zich onderscheid van de rest? Dat lees ik hier immers continu.
Want bulk, al mankeert er helemaal niets aan, brengst te weinig op.
Jan-T
Is toch helemaal niet erg als ze 1 cent van de garantie prijs inhouden.
Als de uit te betalen garantieprijs 50 cent is.
Is toch geen probleem.?
+1
hans1980
@Jan-T ze willen niet weer aankomen met zo'n fooi van een nabetaling, 0,44 cent straks 1 cent inhouden en dan de nabetaling plus 1 cent
Soort vestzak broekzak
robbies
@hans1980 mis. Die ene cent krijg je niet weer terug, want die gaat volgens de verdeelsleutel voor 55% naar RFC
burg
@robbies hier op vergadering werd er duidelijk aangegeven dat het niet de bedoeling is om geld op te halen. Of het waar is gaan we zien maar dan zou een aanpassing van reserveringsbeleid een optie moeten zijn.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
35
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0