Belgies blue

Waarom word er vooral belgisch blauw gebruikt als vlees cross? Waarom geen angus? Is toch veel beter voor makkelijk Kalven? In America vooral angus gebruikt.
bertusdebeer

Laatste  |  

Reacties

ejb
BB kalveren brengen gewoon meer op
Van Drie weet Angus nog niet te waarderen dmv een goede prijs
op koeien kan BB makkelijk vooral ook omdat er veel BB stieren zijn die lichtere kalveren geven
op de mindere pinken gebruiken wij wel Angus vanwege afkalfgemak en die komen er makkelijk af
+6
christo
BB kalveren rollen er hier zo uit. Nog makkelijker dan de HF.
robotboertje
Hier gaan alle pinken onder Black Angus. Die rollen er zo af, zijn bloedfanatiek met staan en drinken. Brengen alleen de BB prijs niet op, ondanks dat de VK'tjes wel richting € 100,- gaan. Dat de vaarzen niets lijden, wij 's nachts er niet meer voor uit hoeven en de vaarzen lekker snel opstarten is ons echter het meeste waard.
+1
mlkvhoudr
Ben nog aan het dubben wat ik ga doen met die 3 % meer die ik sinds januari voor mijn kalveren krijg te doen, zal ik er eens roekeloos van uit eten gaan of toch maar voorzichtig aan doen mag het per slot van rekening niet houden
m uut m
@mlkvhoudr
Je krijgt niet 3% meer maar minder.
mlkvhoudr
@m uut m weet ik, maar bewijs t maar eens. Geen kalf is gelijk
+1
Frits1
@mlkvhoudr die 3% is van de fiscus dus er van uit eten kon toch al niet. Maar je hebt gelijk daar worden we ook weer een pootje gelicht.
Nick83
@Frits1 Daarom was hier een paar maanden geleden iemand die er voor pleite om bij de kalverprijzen de ex btw prijs te hanteren. Maar dat vonden ook weer heel veel mensen onzin...
JappieJo
Black Angus mooie kalveren maar in de mesterij groeien ze niet snel genoeg, BB of BA scheelt teveel kilo gewicht bij slacht.
achterhoeker2
@JappieJo Dat zijn eenkleurige kalveren die willen ze niet.
jan w
Ik zou van onze CRV man eens gesext sperma van bb moeten proberen.( mannelijke dieren ) Heb hem gevraagd naar het afkalfgemak. Moest ik maar op papier kijken . afkalfgemak 74 en 76 . Dat moet je dus echt niet willen.
Er zijn genoeg BB stieren te vinden die wel makkelijk kalven.
+2
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @jan w:
afkalfgemak 74 en 76 . Dat moet je dus echt niet willen.

Krijgen we dat verhaal weer met cijfers die niet bestaan, maar die je zelf bedacht hebt. Hier de BB cijferlijst van CRV met afkalfgemak tussen 99 en 126: shop.crv4all.nl/shop/nl/…

Let op, boven de 115 geboortegemak wordt sterk aangeraden de kalfkoeien ruim voor het afkalven te ontwormen. Mocht zo'n dier hoesten tijdens het kalven, krijgt het kalf vliegles en kan het een blessure oplopen bij de landing.

Welke BB bullen gaat het om, dan zoeken we zelf de cijfers wel op.
grös
@Jack Rijlaarsdam
Wat hebben we aan die cijfers, als je zelf geen BB melkt, zet je ze op zwartbontbasis, zitten ze allemaal tussen de 64 en 85..
Ik heb wel een Jersey stier met 123, en dat is niet omgerekent.
christo
@grös DAt ze op zwartbontbasis zo scoren lijkt mij niet aannemelijk. Ze rollen er hier echt zo uit. Dat is bij de pittige zwarten hier niet zo.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @grös:
Wat hebben we aan die cijfers

Uiteindelijk heb je niets aan cijfers, het draait om de praktijk. De praktijk is dat BB die volgens jou tussen 64 en 85 scoren voor geboortegemak hier probleemloos in het strohok liggen. Spannender is het niet. Ik zet dan ook m'n vraagtekens bij de cijfers die jij en @jan w presenteren.
grös
@Jack Rijlaarsdam
Dat kun je zelf toch ook opzoeken, hoef je toch niet alles voor te kauwen:
crv4all.nl/zoek-stier/
+2
hookwood
@jan w fokwaarde voor afkalfgemak heeft weinig waarde als je mannelijk gesext gebruikt 😜
kaas
Het belangrijkste met afkalven en vooral met bb dat de moederkoe gezond is en geen melkziekte onder de leden heeft dan werk5t de koe te weinig en dan geen ruimte hier geen meer problemen met afkalven van bb dan hf of monteblarde
grös
@kaas
Melkziekte is een fokkerijprobleem, althans op mijn bedrijf. Heb nog 3 koeien die er last van hebben.
+1
christo
@grös De rest is vleesvee?
grös
@christo
Ja hebben alleen vleesziekte.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!