Melkafrekening december/jaar

nu kunnen we echt vergelijken tussen de melkfabrieken, melkafrekening december Campina binnen en uitbetaling weidepremie

netto weidepremie : 1,15 per kg

december 3,769/4,925/4,40 VLOG met uit betaling weidepremie
56 ex/61.04 incl. (9% btw)

jaargemiddelde 2018: 3,68/4,67/4,46 met weidepremie, en 4/12e VLOG 41,98/39,48

jaargemiddelde 2017:: 3,64/4,55/4,99 met weidepremie, geen VLOG
42,55/40,14

hogere gehaltes en Vlog maken de daling deels teniet.
van Ittersum

Laatste  |  

Reacties

jan w
En om die VLOG melk te produceren heb je geen extra kosten??
van Ittersum
@jan w ook, en ook nog andere directe en indirecte kosten. maar dat is in deze topic niet aan de orde. Gaat hier om de vergelijking van de uitbetaalde melkfabriekprijzen.
+2
paul1
@van Ittersum aha jij telt de extra kosten niet , dan is het geen goeie vergelijking.
+2
van Ittersum
@paul1 er spelen (altijd)meer dan alleen maar voerkosten Machinekosten, hypotheekkosten enz enz enz, zo is elke vorm van vergelijking geen vergelijking meer en we hebben het hier over omzetcijfers niet over individuele bedrijfskosten om deze omzet te genereren. Nogmaals we vergelijken hier de melkfabriekprijzen....best wel moeilijk he nu het Campina betreft die gewoon goed uitbetaald om dat te accepteren en je nu niet eens tegen hun kunt aanschoppen. Gewoon harde cijfers van omzet vergelijken meer niet!
+1
paul1
@van Ittersum ik schop nergens tegenaan, maar verschillende melkstromen vergelijken is appels en peren verhaal
van Ittersum
@paul1 zie het als kenbaar maken van de verschillende mogelijkheden ook binnen Campina, de omzet kun je beΓ―nvloeden, hoe je dat aan de kostenstroom er mee omgaat is voor iedereen verschillend . Vandaag een verhaaltje gehoord over de nieuwste eis van Aware AH melk mbt krachtvoeders. Als dat klopt kost dat straks gewoon gemiddeld 4 euro meer dan gewone krachtvoeders. Dan wordt het echt afwegen maar weer op bedrijfsniveau
+1
Noorderling
@van Ittersum alleen stap je wel heel snel over het punt geografische ligging heen. 90%van de boeren heeft niks te kiezen. En dat kan je wel zomaar 50.000euro schelen, wel het benoemen waard.
van Ittersum
@Noorderling helemaal waar, dus weten ze wat te doen staat Vorige week deed ik al een voorzet over vrijwillige bedrijfsverplaatsingen als medeoplossing voor vele geografische problemen. Maar net als wel of niet groeien, wel of niet bouwen, wel of niet bepaalde dingen laten of juist aangaan blijft het een eigen keuze. Dus geen reden om hier aparte regels tov het gemiddelde voor te bedenken. Dat is al jaren , misschien al eeuwen zo
Noorderling
@van Ittersum op basis van beleid en regels kan je keuzes maken, niet op stomweg willekeur.
dwers
@Noorderling die aan de voorwaarden van topmelk kunnen voldoen zullen toch zeker ook wel die 1 of 2 cent extra wel krijgen, is met weidemelk toch ook zo.
jan w
Quote Reactie van @van Ittersum:
Vandaag een verhaaltje gehoord over de nieuwste eis van Aware AH melk mbt krachtvoeders.

Als ze dat eisen is op zich geen probleem. Maar dan moeten ze er ook een prijskaartje aan gaan hangen, zodat de producent er ook baat bij heeft om aan die eisen te voldoen. Dus geen cent extra voor vlog melk, maar 5 cent en voor topzuivel bv. 10 cent extra. Anders is het over een paar jaar een koekje van eigen deeg en kan de melkveehouder opdraaien voor alle kosten.

Het is toch van de zotte dat ze geld jatten bij de melkveehouders die niet willen en of kunnen weiden. Dit om de weidepremie in stand te kunnen houden. Ze kunnen het blijkbaar niet eens waar maken om het geld met het product weidemelk uit de markt te halen.
Als jij 1 cent extra krijgt voor vlogmelk en de krachtvoerkosten zijn 0,75 tot 1.5 cent per kg. melk hoger, kun jij er niks aan verdienen , of er moet nog geld bij.
van Ittersum
@jan w ik ben geen Aware leverancier, anderen kunnen vast de details beter vertellen dan mij. Ik heb het maar van de voerleveranciers gehoord
jan w
@van Ittersum
Maakt niet uit waar je aan levert. Als ze iets willen, moeten ze er voor de melkveehouder een verdienmodel van maken. Kan dat niet. Moeten ze er niet aan beginnen.
de Haas
@jan w Als ik bij een vergadering kom wordt dat meestal ook meegegeven aan de districtsraadsleden hier. De uitkomst weten we allemaal.
putjesschepper
@van Ittersum er is een contract tot en met 2020
+6
cjw73
Er staan zoveel getallen dat ik door de bomen het bos niet meer zie.😨😨

Misschien heb ik wel niet genoeg verstand voor rfc.
+1
Twentsch Land
@cjw73

Ach jonge, al die getallen hoef je ook niet te snappen πŸ˜‚πŸ˜‚ maar heel moeilijk zijn die getallen niet om te snappen πŸ˜‰

Het gaat toch wat onder de streep staat en dat snap je vast wel πŸ˜‰
van Ittersum
@cjw73 jij snapt deze cijfers zeer goed vriend!!! 😉
cjw73
@van Ittersum sommige getallen kan ik niet plaatsen maar dat zal wel aan mij liggen. Waar zijn al die gehaltes van?
+1
van Ittersum
@cjw73 eiwit/ver/lactose. Dat laatste ken jullie niet voor uitbetaling.
brabo
Quote Reactie van @van Ittersum:
eiwit/ver/lactose. Dat laatste ken jullie niet

die middelste ken ik ook niet 😄
van Ittersum
@brabo hahaha
cjw73
@van Ittersum ooohhhhh vandaar dat jullie zoveel melkgeld beuren daar wordt op meer afgerekend dan bij ons.😭😭
topmelker
@van Ittersum 4,99 lactose in 2017,hoe doe je dat?
+2
diekman
Hiero 66 cent incl maand December 👋
van Ittersum
@diekman december wat minder melk geleverd t.o.v andere maanden en daardoor een hogere melkprijs door de weidepremie?
+1
diekman
@van Ittersum Weidepremie ben&jerry uitbetaling en nu toplinezuivel. En een beetje minder melk geleverd in December gehaltes 4,80 vet 3.65 eiwit.
+2
Bekkink
€59,93 incl btw
+1
tok achterhoek
Hier netto van 0.6 ct. Is bij ff.
+2
wolfje
Begrijp ik dat jullie de weidepremie van de hele zomer bij 1 maand op tellen
cjw73
@wolfje ja dat wordt hun eerst 11 maanden af gestolen.
van Ittersum
@cjw73 spaarpremie, sigaar uit eigen doos, enz enz enz.πŸ˜‰ feit blijft dat weidepremie en VLOG 2,15 cent per kg melk( 1,25 weide en 1 cent voor de vlog)oplevert aan OMZET. Een duidelijke tendens , heel anders dan met zeg maar 5 jaar geleden. Vlogbrok kost tussen de 0,75 en 1,50 meer dan de gangbare, reken maar uit hoeveel je zelf nodig bent/ kg melk dan weet je ook wat je er aan over houdt of kost.
+1
cjw73
@van Ittersum was zaterdag even bij mij neef. Die zit ook bij de grote firma. Ook hij zat bij vlog, maar de opbrengst kon de hoger voerkosten afgelopen zomer lang niet dekken. In oktober is hij weer gestopt. Dat hij stopte werd hem fors kwalijk genomen door rfc en hij mocht ook niks op vergadering melden.😭😭😭😭
+2
dwers
@cjw73 dus ik hoef er niet rouwig om te zijn dat ze mij uit de VLOG geflikkerd hebben. πŸ˜‚
+3
van Ittersum
@cjw73 als je hoog in de productie per koe zit kan ik me voorstellen dat het uiteindelijk meer gaat kosten dan het opbrengt. Ik zie hier een tendens voor de toekomst in, hoge producties is niet meer voor iedereen weggelegd. Het blijft rekenen. De regelgeving gaat ons dwingen dat we anders gaan boeren, 8000-9000 kg melk/koe of misschien zelfs minder
cjw73
@van Ittersum hij melk minimaal net zoveel als mij per koe. Is wel grondgebonden en heeft de koeien gewoon in de weide en zit hier 4 kilometer van mij vandaan.
van Ittersum
@cjw73 het idee dat VLOG sws uit kan bij een lagere melkproductie en als je voert in een lagere prijssegment. De Heus voeders vallen mij in prijs de laatste tijd sws wat tegen, maar vergelijken gaat tegenwoordig zo moeilijk . Iedereen hangt er zijn eigen verhaal en samenstelling aan.

Melk moet uit je eigen voeders komen en de brok meer als finetunen van je rantsoen, die kant gaan we steeds meer op. Veel melk gaat kostbaar worden en de huidige melkwillende koe gezond houden vergt topmanagement. Ik ken mijn voordeligste koeien inmiddels wel, die hebben allemaal wat een plattere rug.
+1
cjw73
@van Ittersum dat bij de bijzondere melkstromen geen top productie past heb je volkomen gelijk in. Want daar moet uit ruwvoer gemolken worden.
Is niet te hopen dat degene van forfarmers die gister bij mij was gelijk krijgt.want dan gaat vlog voeren een probleem worden.
Die meldde gister dat ff hoopt dat er niet meer vlogboeren bij komen. Want ze kunnen kwalijk aan genoeg grondstoffen komen voor de brokproductie. Hij verwacht ook prijsstijging de komende periode.
Weet niet wat jou ervaring is maar ik vind forfarmers ook altijd duur met de biks.
+1
van Ittersum
@cjw73 bovensegment wel, de lichtere soort gaat de goede kant uit. ForFarmers had het probleem dat ze alleen een fabriek in het zuiden hadden voor de gmo vrije voer maar naar mijn weten nu ook in Deventer(?) . Vlogvoeders is niet meer te stuiten, gangbaar( zo noemen we het maar even ) gaat maatschappelijk het loodje leggen. Krachtvoer gaat gewoon verrotte duur worden, dus met als conclusie, hoge producties kunnen wel eens te dure producties worden. Mocht je die link willen leggen, zo krijgen die linkse jongens via de achterdeur toch hun zin. Koe moet op een natuurlijke manier zijn productie halen....kwestie van tijd en hun hebben die en geld dwingt ons wel
robbies
Quote Reactie van @van Ittersum:
bovensegment wel, de lichtere soort gaat de goede kant uit. ForFarmers had het probleem dat ze alleen een fabriek in het zuiden hadden voor de gmo vrije voer maar naar mijn weten nu ook in Deventer(?) . Vlogvoeders is niet meer te stuiten, gangbaar( zo noemen we het maar even ) gaat maatschappelijk het loodje leggen. Krachtvoer gaat gewoon verrotte duur worden, dus met als conclusie, hoge producties kunnen wel eens te dure producties worden. Mocht je die link willen leggen, zo krijgen die linkse jongens via de achterdeur toch hun zin. Koe moet op een natuurlijke manier zijn productie halen....kwestie van tijd en hun hebben die en geld dwingt ons wel

soms bazel je ook maar wat, is het niet?
van Ittersum
@robbies misschien wel, lijst het maar in en kijk over een tijdje maar eens terug. Laten we voor velen hopen dat het zo is. Jaar geleden werd ik ook voor "niet goed bij mijn verstand" uitgemaakt toen ik opperde dat het "VLOG-principe" het gangbare gaat verdringen. Zie nu welke melkfabrieken nu per ... ook al overgaan en nog een tandje extra bijzetten ook. 30 jaar geleden zeiden deze linkse rakkers al tegen ons( Woensdrecht) , wij krijgen uiteindelijk altijd ons gelijk, wij besturen jullie zijn alleen bezig met geld verdienen, maar wie beslist er uiteindelijk?
Binnen 10 jaar zijn we hier in Nederland grondgebonden en bijna biologisch, wie dat nog niet inziet moet vandaag nog naar de opticien of minder naar trekkers en koeien kijken. Hoeft van mij ook niet maar het feit is er, aanpassen of verdwijnen, tussenin zit niks.
+1
Detukkeroettwente
@van Ittersum KORTE PREKEN !!!
A. Eshuis
@cjw73 Dat valt wel mee, zijn er genoeg die duurder zijn en luitjes die het willen proberen en "makkelijk tegen de prijs aankunnen", hebben altijd moeite dezelfde productie en gehalten vast te houden.. Hebben gewoon een heel goed product en begeleiding en een fantastische imagoverbeteraar voor boeren in hun pakket, heel tevreden mee. Scoren nog altijd volop nieuwe klanten. Wij zijn er blij mee.
cjw73
@A. Eshuis das voor hun te hopen want hier in de buurt zijn ze de laatste jaren veel klanten kwijt geraakt en das ook te merken want ze lopen de deur bijna plat. En over de kwaliteit hoor je mij niks zeggen. Heb tot 2012 er jaren van gevoerd. Vond het toen te duur.
huske
@van Ittersum zegt nu wel twee tegengestelde dingen hier. Goedkopere brok erin en melk moet uit ruwvoer komen. Als je een hoogwaardigere krachtvoer heb hoef je minder kilo,s te voeren voor de zelfde liters en krijg je er meer ruwvoer in. Volgens mij zit je dan beter
Noorderling
@huske @van Ittersum
Gewoon stoppen met brok voeren, ze zadelen je op met goedkope palmpitschilfers, alleen heeft nog geen een koe daar melk van gegeven. Ze drukken er zoveel troep in, beetje ureum om aan de voederwaardevoorwaarden te voldoen en u red zich er maar mee. Geef het een fancy naam en hoge prijs en het moet wel goed zijn.

Gewoon losse grondstoffen of premixen voeren van bijvoorbeeld mijnvoer.nl of wat anders. Weet je exact wat je voert, wat je kunt veranderen in samenstelling en wat het kost. Je hebt voor hetzelfde geld veel beter voer in de silo waar een koe wat mee kan.
huske
@Noorderling bestel al twee jaar naar volle tevredenheid het voer via mijnvoer. Alleen jammer dat ze niet mee kunnen komen met losse grondstoffen
ted9
@van Ittersum Ik denk hier net zo over. Ook bij mij kan vlog makkelijk uit.
Erco
@ted9 hier ook. Hou van die ene cent de helft over
huske
@van Ittersum spaarpremie, sigaar uit eigen doos?
Zeg jij tegen de loonwerker ook dat je elke keer 90% van de rekening gaat betalen en in januari de laatste 10% onder het mom van spaarpremie of leuke bonus? Niet alleen FC doet het maar de staat ook met betalingsrechten en faunafonds idem dito
van Ittersum
@huske hier een probleem van maken is toch spijkers op laag water zoeken..... Maar omdat het Campina betreft is het legitiem? Ik vindt het altijd een mooie "bonus" zo in januari. Net eind december iedereen zoveel mogelijk betaald is dit een mooie start en instrooier die 1,15 cent netto per kg geleverde melk.
cjw73
@van Ittersum zal best leuk zijn. Maar je kan niet ontkennen dat ze het net zo goed gewoon elke maand mee kunnen betalen. De consument die in januari een pak weidemelk koopt moet ook direct afrekenen ipv eind december.
van Ittersum
@cjw73 vanavond bij je RMO rijder ook maar zeggen, eerst aftikken en dan pas wegrijden. Opmerkelijk hoe niet-weiders en niet leden hierop reageren, de rest( de betrokkenen) allemaal blij. Wat zegt dat?
Wolswinkel
Dat zegt dat je het heel gruwelijk met jezelf getroffen hebt @van Ittersum! Fijne dag verders!
cjw73
@van Ittersum Dat zegt genoeg over de hoeveelheid geld die ze hebben.😜😜😜
Herbert
@cjw73 van de weidepremie kun je mooi in 1 keer met het grootste gedeelte van de verzekeringen afwerken. Heb je daar het rest van het jaar ook geen last meer van.
cjw73
@Herbert gaat hier gewoon per maand weet je precies waar je aan toe bent.
huske
@van Ittersum zit net als jou ook bij fc en zit niet te wachten op een leuke bonus of instrooier na een dik half jaar. Maak vanaf voorjaar extra kosten om te weiden dus wil die centen dan ook hebben. Boer niet voor de hobby of voor de fun. Draait hier bij mij om de centen
+4
dwers
@huske je moet toch eerst de weidedagen gehaald hebben, zou mischien wel leuk zijn als je alleen op de liters weidepremie uitbetaald kreeg op de dagen dat je weidt, zou je zien dat er meer dagen weidegang kwam.
brabo
Quote Reactie van @dwers:
je moet toch eerst de weidedagen gehaald hebben

als we hier in december aangeven dat we komend jaar weer gaan beweiden, dan vanaf januari gelijk uit betaald.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @huske:
Maak vanaf voorjaar extra kosten om te weiden dus wil die centen dan ook hebben

Retail betaald de leveranciers pas na 90 dagen, en die maken ook eerst kosten, maar ja, de macht van de Retail.
Wees blij dat je elke maand melkgeld krijgt, als de zuivel pas melkgeld betaald nadat zij het hebben gebeurt moeten we nog langer wachten.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @huske:
Boer niet voor de hobby of voor de fun. Draait hier bij mij om de centen

Snel verzilveren en beter renderende bezigheden op gaan zetten. Hier hebben we er vooral schik in, rijk zul je nooit worden van koeien melken.
labella
@wolfje Ja sommige mensen willen zich graag rijk rekenen...
tok achterhoek
@labella Daarom is de weide premie hier ook maar 0.6 ct. De andere rekenen heel anders, maar dat is jezelf voor de gek houden. En het doel van ff is dan weer bereikt
van Ittersum
@labella en ook beuren, dat is de kunstπŸ‘
dwers
60,83 incl ,denk ook aan niet weiders, moet je over dec zeker 4 a 5 cent inleveren, zit je ergens op 35
tukker2018
Vergelijken kan jealleen met de uitbetaalde melkprijs vermeerderd met bijschrijving/uitkering ledenkapitaal en of winstuitkering zonder allerlei toeslagen als vlog weidepremie en wat nog meer.
vergelijken gaat eigenlijk niet meer
Detukkeroettwente
62.58 hier .
jan w
@Detukkeroettwente
Wie bied er meer!!
+1
Jan-T
Als de kosten boven het gewin gaan dan er direct mee stoppen.
Of gaan we net als RFC het accepteren en normaal vinden dat iets wat een meerprijs moet opbrengen het uiteindelijk de meerkosten niet opbrengt en onder de kostprijs word verkocht.?
Duidelijk signaal afgeven en stoppen met die VLOG onzin.
Weide premie is ook te laag, je wil koeien in de wei of je wil ze niet in de wei.
Gewoon betalen die handel.
+2
Grensboertje
December 61.71ct bij 5.33 vet en 3.98 eiwit

Heel 2018 43.18ct bij 4.91 vet en 3.84 eiwit
Heel 2017 43.57ct bij 4.65 vet en 3.81 eiwit

Inclusief weidegang. Sinds 2016 in overstap naar jerseys. Compenseert in 2018 met de gehaltes grotendeels de lagere garantieprijs. Vanaf dit jaar Ben en Jerry's erbij, heb er zin an πŸ’ͺ🏻
+1
verbi
Hier 34.90 ben een niet weider (december)
verbi
Ex btw
Frans1
Volgens mij moeten we voor de vergelijking de resultaten van fc over 2018 eerst afwachten,jij wilt nu gaan vergelijken op basis van de garantieprijs,dit is niet juist
cjw73
@Frans1 waar maak je je druk om. Rfc wint toch wel hoor. En zoveel zal de nabetaling niet zijn.
Frans1
@cjw73 Ho ho,ik maak me er niet druk om,is enkel een opmerking
Erco
@cjw73 denk je? πŸ˜‰
+1
cjw73
@Erco ja allebei zit ik er niet ver naast.😜😜
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nΓ©t dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!