3

Wat is er aan de hand met de zuivelsector?

Dat is eigenlijk een goede vraag: wat is er nou eigenlijk aan de hand in de zuivelsector? Realistische kostenstudies illustreren de ware situatie op de zuivelmarkt in de afgelopen 5 jaar. Leest u maar mee.

Laten we beginnen met enkele cijfers: 32,58 en 34,68 cent / kg. Dit waren de gemiddelde melkprijzen in België en Duitsland in de afgelopen vijf jaar. Is het mogelijk om uit deze cijfers genoeg informatie te verzamelen over de toestand van de zuivelsector? Niet echt. Als we echter rekening zouden houden met de productiekosten in deze vijf jaar, wordt het zeker duidelijker. De gemiddelde productiekosten per kilo melk bedroegen 44,58 cent in België en 43,15 cent in Duitsland.

Deel dit topic

Reacties

+3
😀
@Arum duidelijk wat je zegt.
jammer dat vervente prikkers nu stil zijn.
@nieuwoord zwijgen is toestemmen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveebedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
ONDERWERPEN