Staat verliest hoger beroep uitstoot broeikasgas

De Nederlandse Staat moet meer doen om de uitstoot van broeikasgassen te reduceren. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag bepaald.

nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…
Groen1

Reacties

Groen1
Hof maakt gehakt van verweer Staat: Uitstoot moet omlaag
De Nederlandse Staat moet meer doen om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. Dat bepaalde het gerechtshof in Den Haag vandaag. Het hof handhaaft daarmee een geruchtmakende uitspraak van de rechtbank, die meer dan drie jaar geleden klimaatorganisatie Urgenda ook al in het gelijk stelde.
ad.nl/binnenland/…
+1
Grasbaal
En wat zal er gaan gebeuren verwachten jullie, de koeien het land uit of de vliegtuigen uit de lucht?
+1
putjesschepper
@Grasbaal vrij voorspelbaar
pietjepuk
@Grasbaal of de zeescheepen? Las ergens dat al de zeescheepen 374 keer meer vervuilen dan alle autos op deze planeet. De 16 meest vervuilende scheepen zijn gelijk aan alle auto s.
j h p
@pietjepuk Net als vervuilende auto's uit binnensteden weren, de meest vervuilende schepen weren uit de NL havens of de NL wateren, zijn ze in één keer klaar. 😁
+1
Harry K
@Grasbaal Das een open deur.
Ze laten nieuw rapport schrijven door WUR..
van Ittersum
@Grasbaal vliegtuigen uit de halen? De eerste beste partij die dat durft te verkondigen pleegt openlijke politieke zelfmoord. Dus streep die maar weg, liever maatregelen die of indirect de burger treft of een kleine groep
bio boer
@Grasbaal een voordeel koeien zijn een klingloop draaien op groene energie dus die uitstoot telt niet net al bio diesel
diezel
Quote Reactie van @Grasbaal:
En wat zal er gaan gebeuren

Met onderstaande kop kwam propaganda-krant Trouw paar dagen terug.... 😞
De veenweiden spugen evenveel CO2 uit als 2 miljoen uitlaten
trouw.nl/groen/…
bio boer
@diezel wat wil je er aan doen stukje kuil kleed er over
pietjepuk
@bio boer onder water. of asfalteren voor die 2 miljoen auto s
+2
diezel
Quote Reactie van @bio boer:
wat wil je er aan doen

Ik niks. Ben allang blij dat de focus even op een ander gebied komt te liggen dan zuidelijk zand. 😞
Groen1
GroenLinks na uitspraak Hof: Kolencentrales direct sluiten
GroenLinks eist dat onmiddellijk twee kolencentrales worden gesloten, om zo de doelstelling van 25 procent CO2-reductie in 2020 te halen. Volgens de partij is dat ‘de enige manier’. ,,Dit betekent dat het regeerakkoord moet worden opengebroken”, zegt een woordvoerder van GroenLinks-leider Jesse Klaver.
Het kabinet laat nu weten nog niet met maatregelen te komen. Volgens een woordvoerder van minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat ligt het kabinet op koers om in 2020 een CO2-reductie van 25 procent te halen. In het voorjaar van 2019 komt er een nieuwe voorspelling. Als de 25 procent dan niet wordt gehaald, neemt het kabinet mogelijk extra maatregelen.
,,25 procent reductie in 2020 is binnen bereik”, zegt ook Kamerlid Carla Dik-Faber van regeringspartij ChristenUnie. ,,Maar dat zal inzet vragen van iedereen in onze samenleving, van burgers en boeren tot industrie en elektriciteitssector.”
ad.nl/politiek/…
+1
diezel
Quote Reactie van @Groen1:
In het voorjaar van 2019 komt er een nieuwe voorspelling. Als de 25 procent dan niet wordt gehaald, neemt het kabinet mogelijk extra maatregelen.

De lafbekken in Den Haag weten wel dat ze die draconische maatregelen over de Provinciale Staten verkiezingen van 20 maart 2019 moeten tillen. Anders heeft deze regeringscoalitie samen geen 30 zetels meer. 😞
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!