‘Meevaller ZuivelNL moet terug naar boer’

Het is een mooie meevaller. ZuivelNL houdt € 14 tot € 15 miljoen over van de heffingen voor het fosfaatreductieplan van vorig jaar. Het geld, bedoeld om de stoppersregeling te bekostigen, is geïnd via een heffing op het melkgeld. In totaal ging het om ruim € 25 miljoen. Maar het grootste deel daarvan bleek niet nodig voor dat doel en zit nog in kas, blijkt nu.

 ‘Meevaller ZuivelNL moet terug naar boer’ - Boerderij.nl (boerderij.nl)

Het is een mooie meevaller. ZuivelNL houdt € 14 tot € 15 miljoen over van de heffingen voor het fosfaatreductieplan van vorig jaar.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+2
jg
We gaan zien hoe betrouwbaar deze bestuurders zijn.
Jannus
Quote Reactie van @jg:
hoe betrouwbaar deze bestuurders

Of ze eigenen het zich toe met een smoes of geven het terug
+2
puddingbroodje
Mooi heel fijn het geld moet weer netjes terug!
+6
cjw73
@puddingbroodje nou ze vinden vast wel iets om het aan te verkloten. Dat zien we echt niet terug. Wat extra naar de sjoemelwijzer ofzo.😰😰😰
ted9
Lto zou hier toch al lang werk van moeten maken. Als belangenbehartiging je belangrijkste werk is moet je nu actie ondernemen.
achterhoeker2
@ted9 In het bestuur van zuivel.nl zitten wordt het vlgd baantje van de lto bestuurder ,dan helpt het niet dat je al te kritisch bent .
jan w
@ted9
Heb je de lto soap niet meegekregen?
Detukkeroettwente
Oei of gaat dit het financiele gat bij LTO dichten !!!
+1
sorry
@Detukkeroettwente het afscheidsfeesje van hans....
Jan-T
Nu zullen we zien of de zuivel voor haar zuivelleveranciers op komt of dat ze weer alles verbrassen waar ze geen recht op hebben, de Zuivel kan nu laten zien dat ze er zijn voor de melkveehouders. Maar ben bang dat ze dit niet zullen begrijpen, Er kan vast nog meer onzin verzonnen worden wat de melkveehouders wel kunnen betalen. Niet dus en zou het ik een schande vinden.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Jan-T:
Nu zullen we zien of de zuivel voor haar zuivelleveranciers op komt

Gaat toch om gemiddeld € 800,- per bedrijf, best de moeite. Lijkt me een agendapunt voor de komende najaarsvergaderingen.
robbies
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
Gaat toch om gemiddeld € 800,- per bedrijf, best de moeite. Lijkt me een agendapunt voor de komende najaarsvergaderingen.

bedoel je de RFC vergadering? Ik kan je het antwoord - NZO neemt zitting in ZuivelNL, dus daar hebben wij geen invloed op - hier alvast geven.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @robbies:
Ik kan je het antwoord - NZO neemt zitting in ZuivelNL, dus daar hebben wij geen invloed op - hier alvast geven

Bedankt, maar ik hoor het liever van het dienstdoende bestuurslid. Ik ben er ook van overtuigd dat het tot denken zet wanneer de vraag op elke vergadering in ieder district terug komt.
cowboys
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
Bedankt, maar ik hoor het liever van het dienstdoende bestuurslid. Ik ben er ook van overtuigd dat het tot denken zet wanneer de vraag op elke vergadering in ieder district terug komt.

denken?helemaal niet want die bestuursleden hebben bijna allemaal een plank voor de kop als ze enige zelf reflexie hadden waren er al een hoop opgestapt. na het fosfaat debacle.
achterhoeker2
@Jack Rijlaarsdam Mooi om zo naïef in het leven te staan, maar denk dat robbies gelijk krijgt.
robbies
@Jack Rijlaarsdam niemand beter dan jij weet welke waarde je mag hangen aan uitspraken van bestuursleden. Ik neem aan dat je dat nog niet vergeten bent?
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @robbies:
niemand beter dan jij

Niemand beter dan ik weet dat druk zetten met goede argumenten tot wijziging van inzichten bij bestuurders kan leiden.
+2
pa
@Jan-T Goeie besteding: maak maar over naar SULAWSI. Hebben het harder nodig dan wij.
+2
Flinstone
@pa puh, de hulpverleners lopen elkaar in de weg! Is boerengeld dus terug naar de boer! Jij lijkt die linkse Van Dam wel!
BoerBart
@Flinstone
Als de boeren voor 800 euro's een sociale gift doen, dan is je imago ook beter.
Toch denk ik dat LTO en NMV dit bedrag op een sociale manier goed kunnen gebruiken.
Sociaal naar de eigen boeren, wel te verstaan.
de hoef
Quote Reactie van @BoerBart:
Als de boeren voor 800 euro's een sociale gift doen, dan is je imago ook beter.

aan natuur monumenten zeker
+1
John Spithoven
@BoerBart Het is verleidelijk om het geld wat van ons is op te eisen. Toch denk ik dat het misschien goed is om een democratische belangenorganisatie op te zetten a la zuivelnl waar een ieder zich vertegenwoordigd in voelt. Want wat ons echt geld kost op dit moment is de waardeloze vertegenwoordiging die er nu is. De organisaties zullen elkaar op moeten zoeken en een gezamenlijk orgaan ontwikkelen waarbij er een afspiegeling is van de gehele melkveehouderij. Na het tumult van vorige week circuleert er wel een opzetje rond wat door een paar melkveehouders rondom mij heen is opgezet waar alle partijen aan tafel komen en er ook nog ruimte is om als individuele melkveehouder op een democratische manier zijn stem te laten doen gelden.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @John Spithoven:
Toch denk ik dat het misschien goed is om een democratische belangenorganisatie op te zetten a la zuivelnl waar een ieder zich vertegenwoordigd in voelt.

Goed initiatief, maar wat heeft het van doen met de pot van € 15 miljoen die de feestcommissie van ZuivelNL zich toe gaat eigenen?
+1
pa
@Flinstone Nou het is maar een idee hoor. Wist niet dat je gelijk boos werdt
+1
zoiseraltijdwat
@pa vind ik nog helemaal geen raar idee
+4
pieta
@zoiseraltijdwat Ik wel. Als jij en pa je deel aan Sulawesi wil geven is dat prima. Mijn deel graag op mijn rekening. En dan beslis ik er ook zelf over.
+1
royale
Dat komt toch bij de bonusboeren? Helaas staat het woord "kan" in! Maar wanneer er te weinig geld in kas was kregen de bonusboeren ook minder, dus lijkt het me voor de hand dat alles netjes terugbetaald wordt aan de bonusboeren! Jammer voor mij!

Van ZuivelNL:
5.11 Wat gebeurt er als er meer geld aan heffingen
binnenkomt dan er aan bonussen uitgaat?
In dat geval kan de minister een extra bonus vaststellen voor alle
melkleverende bedrijven die in december 2017 minder dieren
houden dan op 1 oktober 2016, naar rato van de gerealiseerde afname.
Jack Rijlaarsdam
@royale Dit stukje gaat over de heffingen en bonussen in het reductieplan, niet over de bijdrage die ZuivelNL heeft gecollecteerd met behulp van de AVV. Deze AVV is op poten gezet om fosfaatproductie te reduceren tot onder het fosfaatplafond. Juridisch lijkt het me lastig dit geld dan ergens anders voor in te zetten, hoe sympathiek sommige ideeën ook zijn.
royale
@Jack Rijlaarsdam dat begrijp ik. 5.11 is een deel uit de vragen en antwoorden van het fosfaatreductieplan van zuivelnl. Het gaat hier specifiek om heffingen en bonussen en niet om onze bijdrage.
zuivelnl.org/wp-content/uploads/…
Marco69
Het feit dat men daar bij ZuivelNL het niet vanzelfsprekend vindt dat het geld naar ons terug moet.
Dan laat je toch zien hoe men daar erin staat. En hoe zal de draagvlak zijn als er weer zo iets voorvalt. Ik weet nog wel hoe het ging met de ingehouden mkz-gelden(ook leuke dingen mee gedaan) wat er over was is toen ook terug gestort.
Het hele ZuivelNl is niks meer dan een incassobureau voor LTO ea die hun toko in de benen houden door allerlei "Pilots en onderzoeken, projecten" te doen. Ik noem de Floating Farm.
slagroomvla
Quote Reactie van @Marco69:
die hun toko in de benen houden

Lees de laatste melkveemagazine maar, "columnist" Frank Verhoeven van boerenverstand, wil heel graag helpen met de nieuwe visie van Carola....Direct jezelf opdringen, voordat er potjes beschikbaar zijn, en dan straks als eerste "helpende" maximaal je zakken vullen!! zo werkt dat...

Wel bedenkelijk dat deze zelfbenoemde 'kringloopgoeroe' zich op de foto laat zetten met een paar kunstmestsilo's!
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @slagroomvla:
zelfbenoemde 'kringloopgoeroe
Inderdaad, tot straks blijkt wat een misser deze hele geldverslindende vertoning is (want die tijd komt echt, ook al weet men deze kolder al 20 jaar in de benen te houden), dan is ie in geen velden of wegen te bekennen.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden boerderij , zuivelnl en fosfaatreductieplan geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!