"Bacteriën verkleinen ecologische voetafdruk veeteelt"

Door bacteriën die grote hoeveelheden proteïne bevatten, te verwerken in veevoeder is zes procent minder landbouwgrond nodig en daalt de uitstoot van stikstof en CO2 met respectievelijk acht en zeven procent. Dat blijkt uit internationaal onderzoek waaraan ook onderzoekers van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de Universiteit Gent hebben meegewerkt. Hun bevindingen werden gepubliceerd in het internationaal gerenommeerde tijdschrift ‘Environmental Science & Technology’.
 "Bacteriën verkleinen ecologische voetafdruk veeteelt" (vilt.be)

Door bacteriën die grote hoeveelheden proteïne bevatten, te verwerken in veevoeder is zes procent minder landbouwgrond nodig en daalt de uitstoot van stikstof en CO2 met respectievelijk acht en zeven procent. Dat blijkt uit internationaal onderzoek waaraan ook onderzoekers van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de Universiteit Gent hebben meegewerkt. Hun bevindingen werden gepubliceerd in het internationaal gerenommeerde tijdschrift ‘Environmental Science & Technology’.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden landbouwgrond , stikstof , uitstoot en CO2 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!