Groeispurt levert beste bult gras op (fotoserie)

Waarschijnlijk gemiddeld iets meer onbestendig eiwit en minder VEM dan normaal.


 Groeispurt levert beste bult gras op (fotoserie) (boerenweer.nl)

BoerEnWeer

Reacties

+5
Weidezicht
Nou die bult op de foto is denk ik en hele grote ruige mesthoop met folie erover?
hans1980
@Weidezicht bokasi?
dorpsrandhoeve
Ben nu tweede snede aan het maaien. Gedeelte hebben de koeien gelopen, en een gedeelte hebben we 20 april al ingekuild, dat grasland wilden we de koeien weiden, maar door de gigagroei hebben we niet alles kunnen weiden.
Greetje
Hier is het voorgeweide land ook te lang om ze voor de tweede keer in te doen, weiden heeft dit voorjaar nog niet veel grasopbrengst gekost:)
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @Greetje:
weiden heeft dit voorjaar nog niet veel grasopbrengst gekost:)

Dat is toch ook niet de bedoeling. Wat die krengen opeten is ook opbrengst.
m uut m
@Greetje
Tweede keer?
Ze gaan hier maandag voor de 5de keer rond.
ted9
@m uut m hier de 4e snede al in de kuil.
paul1
@ted9 hier wordt al gemaaid voor de najaarskuil
cjw73
@paul1 heb ik vorige week ook gedaan, samen met de eerste snee van een jaar later..🤔🤔🤔🤔
j h p
@m uut m Staat er zo weinig dan. 😂
m uut m
@j h p
Elke dag een volgend perceel.
In negen dagen rond.
pieta
@m uut m Worden ze dan niet dol? 😁
+5
dorpsrandhoeve
Heel stoere praat allemaal, Maar een groot deel was jong gras dat begin september was gezaaid. En daar stond behoorlijk wat op. Daarbij kan ik de koeien in de wei mooi gras aanbieden, zodat de koeien behalve "beweiden" ook echt gras eten.

Wat ik tot nu toe gemaaid heb is mooi bladrijk materiaal, wat in mijn rantsoen goed past. Hiermee voeren we in combinatie met mais in de winter rond de 18 tot 20 kg krachtvoer per 100 kg melk. En in de zomer met het beweiden in mooi gras 16 tot 17 kg krachtvoer per 100 kg.

Je leest hier vaak over bulten gras die ze niet opgevoerd krijgen, maar dan voert men nog 25 tot 30 kg krachtvoer per 100 kg melk omdat de koeien anders geen melk geven. Ik zal hierover mijn mening niet geven.

Laat mij dus mijn ding doen, en wat een ander doet moeten ze zelf weten!
verbi
@dorpsrandhoeve Nou nou overdrijven is ook een kunst 25 tot 30 kg krachtvoer/100 kg melk wat een onzin.Ik ben een opstaller en kom op 22 kg en die bulten gras gaan er echt wel doorheen en zonder problemen.
dorpsrandhoeve
@verbi Mijn reaktie was een beetje gericht op zanikers. Volgens mij zit jij niet in de hoek waar mensen met bulten gras blijven zitten, en heb jij een week geleden al ingekuild, en een mooie partij gras in je kuil, waar je mooie resultaten mee kunt boeken.
verbi
@dorpsrandhoeve Ik dacht al ,zo n reactie ben ik niet gewend van jou. Was ook niet mijn bedoeling om je af te zeiken sorry als het zo over gekomen is.
newholland6640
@verbi

Gemiddelde in NL is 27 kilo. dat is toch fors.
cjw73
@newholland6640 maar wij Nederlanders denken ook dat wij de enigen in de wereld zijn die koeien melken. Dus er moet ook wat gebeuren natuurlijk.😆😆🤑
j h p
@newholland6640 Incl of ex bijproducten, incl of ex jongvee?
+1
Erco
@dorpsrandhoeve ook stoere praat 👍đŸģ😄😁
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden gras , eiwit en normaal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!