Mogelijk worm en insect in meststoffenwet

Minister Schouten van Landbouw overweegt op in de meststoffenwet een aparte categorie te maken voor wormen en insecten. 'Ook zij scheiden fecaliën uit en dragen zo bij aan de mestproblematiek', stelt ze in antwoord op kamervragen van Tjeerd de Groot (D66).

nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…
Groen1

Navigatiesysteem op de trekker?

Deze navigatiesystemen houden rekening met je snelheid, afmetingen en andere beperkingen.

Advertentie
Bezoek website

Laatste  |  

Reacties

+1
vrije boeren
Schouten heeft zeker een verkeerd pilletje te veel geslikt
BoerBart
@vrije boeren 1 april!!!
+1
dwers
Wormen doen toch niets anders dan organisch materiaal omzetten in super mest.
+3
Nick83
@dwers dat doen koeien toch ook?
dwers
@Nick83 ja die doen het halve werk, wormen maken het helemaal af , schijnt dat P die anders niet beschikbaar is voor de plant door de worm zijn omzetting de P wel beschikbaar is voor de plant.
Wilbert
Gaat volgens mij over deze beestjes; protix.eu/
mlkvhoudr
Muggenzifterij
anonymous_290
Rabobank investeert nog meer in insectenkweker Protix

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Conversie op 13/06/2017 om 10:41


Rabobank Protix insecten
Insecten zijn de grootste levende biomassa en een cruciale bron van voedingsstoffen voor bijna alle dieren. Aqua-spark, Rabobank, BOM en verschillende privé-investeerders investeren nu samen €45 miljoen in het Nederlandse Protix, marktleider in insecten voor duurzame voedselproductie.

Protix kweekt insecten voor diervoeding. Insecten kunnen organische reststromen snel recyclen. Zij zetten deze reststromen om in eiwitten, een belangrijk onderdeel van de voedselketen. Door de hard groeiende wereldbevolking stijgt de vraag naar vlees, vis en zuivel snel. Protix’ hightech benadering en ‘data-driven’ systemen bieden de mogelijkheid voor deze industrie om wereldwijde impact te hebben. Zonder deze systemen zal de beschikbaarheid van deze veelbelovende nieuwe proteine bron tegen concurrerende prijzen, niet snel genoeg stijgen om te zorgen voor de noodzakelijke opname in de industrie om echt impact te hebben.

Protix heeft een betrouwbare en schaalbare technologie ontwikkeld om insecten op grote schaal te kweken. Dit is een commercieel succes gebleken en de ingrediënten voor petfood, aquaculture en veevoer worden op dit moment in meer dan 12 landen verkocht.

Protix is in 2009 opgericht met de overtuiging dat de Natuur de kern is en zou moeten zijn van de oplossing die onze toekomst verbetert: insecten zijn de eerste entiteiten die dat aantonen. Vonden twee collega’s van McKinsey: Kees Aarts en Tarique Arsiwalla. ”Door een toenemende vraag van onze trouwe klanten, zijn we klaar voor de volgende stap. Dit is mogelijk gemaakt door investeringen en onze partners. Deze 45 miljoen euro zal voor een groot gedeelte worden gebruikt om een nieuwe fabriek te bouwen om zo de productiecapaciteit te vergroten. Protix zal haar R&D gaan uitbreiden en zich richten op het aanboren van nieuwe markten en andere insectensoorten. We zijn erg trots en zullen actief op zoek gaan naar de beste mensen en bedrijven om mee samen te werken,” zegt CEO Kees Aarts.

Mike Velings en Amy Novogratz, oprichters van Aqua-spark hebben een duidelijke reden voor investeren. ”We hebben jarenlang onderzoek gedaan in de insectenindustrie en Protix past precies bij waar Aquaspark voor staat. Door hun partnership met Bühler, marktleider in oplossingen voor de voedselindustrie, zijn onze verwachtingen van Protix zeer hoog. Zij gaan de hele industrie wereldwijd laten groeien. We zijn ongelofelijk trots om hoofdinvesteerder te zijn en bij te dragen aan de groei van het bedrijf.”

Rabobank is al vanaf het begin betrokken bij Protix, en ondersteunt het bedrijf in deze laatste investeringsronde. De bank kwam via het Dutch Green Tech Fund (het huidige Shift Invest) in aanraking met Protix.
cs-agrar
@anonymous_290 mooi man, maar als dit nodig is, hoever is je grond dan al verknald ddor bijv zodeverpesters, achterlijke (kunst)mestgiften, te zware machines op verkeerde moment int land?
Volgens mij weer allemaal symptoombestrijding
arjankok
Tís bijna 1 april
harke
Zet de frikadel speciaal ook maar op die lijst.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!