Getroffen melkveehouder vindt aanpak onregelmatigheden I&R onbegrijpelijk

Door Johan Boersma Melkveehouder in Kollumerpomp

Steeds wordt gezegd dat een goed registratiesysteem belangrijk is voor de voedselveiligheid en bij uitbraken van dierziekten. Dat is ook zo, maar het is belangrijk van welk bedrijf ze komen. Het maakt geen verschil of ze nu van koe A of koe B komen. Bij kuddes in natuurgebieden worden de kalveren één keer per jaar geoormerkt, dan weet men ook niet precies welk kalf bij welke koe hoort.

CRV moest op juridisch bevel de gegevens van de inseminaties en de melkcontrole beschikbaar stellen. RVO heeft die naast de I&R gelegd en vergeleken. Dus welke boeren zijn de dupe? Dat zijn de boeren die veel aan administratie doen. Die vragen zich nu af of ze, om dit soort acties te voorkomen, voortaan alleen nog maar de verplichte administraties moeten doen.

Meer: nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koe , kalveren , administratie , kalf , voedselveiligheid , dierziekten , melkveehouder , natuurgebieden , melkcontrole , rvo en acties geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0