‘Kalver- en varkenssector moeten de helft kleiner’

De vleeskalversector moet krimpen tot een omvang dat ze alleen Nederlandse kalveren mest. De varkenssector moet terug naar een grootte waarop ze de nevenproducten uit de voedingsmiddelenindustrie kan verwerken. Alleen dan zijn ze duurzaam te maken. Dat stelde Rik Grashoff.

Dat zei de GroenLinks-parlementariër vrijdag 16 februari tijdens de discussiemiddag van de Vereniging van Kalverhouders in Barneveld. Daarmee ziet hij geen bestaansrecht voor ongeveer de helft van deze twee sectoren.

Deel dit topic

Reacties

grondlozeboer
Zo. Melkvee de kop ingedrukt nu weer twee andere sdctoren de lul.

Manmanman
+1
MARTIJN G
Weer zo’n linkse rakker die alles beter weet.
+2
Koeien boertje
Had de vereniging van kalverhouders geen andere spreker kunnen vinden dan hun achterban zulke informatie te verschaffen.
Volgend jaar de helft minder mensen naar de informatie middag
demelkboer
@Koeien boertje je moet niet alleen luisteren naar het verhaal dat je graag wilt horen......
+1
KuikenenKoe
Vermoed dat het cpn bloed grashoff nog rijkelijk door de aderen stroomt

is wss ook groot voorstander van de fosfaatbank en zou liefst alle rechten in overheidshanden willen hebben .Zodat er een soort van sovchozen ontstaan en bij deelname van groenlinks aan een kabinet dit vele mogelijkheden biedt. Als je dan de sovchoz medewerker vraagt : spring ! , die alleen nog maar kan vragen : hoe hoog mijnheer grashoff ?
+4
m uut m
@KuikenenKoe
Met de fosfaatrechten gaat dat ook gebeuren elk jaar wordt de bank groter.
overstekend wild
Als Geert zulke uitspraken doet heeft hij gelijk een rechtzaak aan zijn broek
Nico96
Er zit wel wat in wat hij zegt, geen kalveren uit het buitenland, en varkens als afvalverwerkers inzetten. Er zijn zelfs boeren die de melkveehouderij grondgebonden willen maken.
puntertje
@Nico96 Als ons I&R-systeem niet op orde is vormt dat een groot risico voor onze export ivm traceerbaarheid. De kalversector is niet te beroerd om ook het nog eens aan te grijpen om er voor te zorgen dat kalveren nog langer op het melkveehouderijbedrijf moeten blijven. Ik ben van mening dat Van Drie en consorten niet kunnen garanderen dat de registratiegegevens in bijv. Litouwen superieur geregeld zijn. En als dat niet zo is en er een ziekte mee komt denk is dat Van Drie geen verantwoordelijkheid zal nemen in de miljardenschades die kunnen ontstaan voor de zuivelsector.
Dus het idee om het gesleep van kalveren vanuit elke uithoek van Europa naar Nederland te stoppen is niet slecht, ga ter plaatse maar mesten. Scheelt ook nog een hoop fosfaatproductie.
Nico96
@puntertje van mij mag het, dat gesleep met kalveren mogen ze van mij inperken.
+1
ted9
@Nico96 gesleep met melk , vlees en veevoer ook?
Nico96
@ted9 Daar worden geen dierziektes mee versleept, tenminste het risico is aanzienlijk kleiner.
+1
ted9
@Nico96 tja vrije markt
puntertje
@ted9 ongeacht de risico's? Er zijn zat goederen met risico die niet vrij vervoerd mogen worden.
BoerBart
foodlog.nl/artikel/…
Zo hier kan Grashof niks tegenin brengen
+2
christo
@BoerBart is ook niet nodig. Het kwaad is al geschied. Met een toefje slagroom van Calon er bovenop. Carola heeft het vanaf het begin over onvolkomenheden gehad. Daar ben nog wel benieuwd naar hoe dat verder gaat verlopen. Ze is mooi belazerd door de nvwa die net een zak geld had gekregen.
Porky
Weer zo,n lul die zich even moet laten horen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's groenlinks geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN