Rapport 'Mest nader onder de loep genomen'

MEST NADER ONDER DE LOEP GENOMEN
ONDERZOEK FRAUDEPRAKTIJKEN VAN BEELD TOT ADVIES
Dit rapport is vandaag, 15 januari, gepubliceerd via de staatscourant.
webcache.googleusercontent.com/search/…

Deel dit topic

Reacties

diezel
Nu ook al Shithole's in onze Staatscourant. 😄
Pluto
Het rapport is op de meeste punten inmiddels achterhaalt !!. Mest potten ???? Die worden al enkele jaren niet meer gebruikt !!. NIRS techniek heeft de loonwerker ook geïnstalleerd maar hij durft er niet voor in te staan , te veel onverklaarbare uitschieters zowel naar boven dan wel naar beneden . De mest wetgeving is dusdanig complex dat er geen enkele overheid instantie is die er vol voor gaat , dit blijkt ook uit het sanctie beleid en de uitleg van de staatsecretaris .
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Pluto:
dusdanig complex
Ondeugdelijk zal je bedoelen!
diezel
Quote Reactie van @Pluto:
Mest potten ???? Die worden al enkele jaren niet meer gebruikt !!.

Hoe noem je ze dan?
verbi
@diezel seal zakken
+1
Pluto
Het idee dat mest scheiding ook wordt gezien als verwerking is op zich al frauduleus !. Bij verwerking gaat men er van uit dat de mest het bedrijf verlaat. Bij scheiding is het lang niet altijd sprake van afvoer , waarom de onderzoek commissie hier wel van uit gaat kan ik niet terug vinden .. Bij mestscheiding wordt de dikke fractie vaak als box vulling gebruikt en de dunne fractie in het voorjaar bij het sleepslangen . Ik heb in het verleden ook wel eens dunne fractie aangevoerd omwille van het hogere kali gehalte volgens het kelder monster, uiteindelijk waren de gehaltes niet echt anders dan gewone mest en dat schoot niet echt op !!.
Verder staan er op de lijst van geïnterviewden een aantal namen die bekent moeten zijn bij de commissie als verdachten !!!.
Mij is een monster uitslag bekent van een vracht van 33 ton rundvee drijfmest met totaal 3 kg fosfaat . Ondanks bezwaar schriften van de leverende partij en de ontvangende partij wilde RVO er geen onderzoek naar doen .
Misschien heeft Van Westtrenen het toch bij het rechte eind en is bij de overheid echt sprake van een agenda !!. Nu ik het rapport heb gelezen lijkt het een bevestiging id die richting .
George
@Pluto
Scheiden is inderdaad geen verwerken. Ik heb dat nooit begrepen dat men dit als mestverwerken zag.
+1
George
Hier gebruiken ze nog steeds van die groene Memo mestpotten bij de loonwerker. Op beide Veenhuistanks met weeg en bemonsteringssysteem van
Eijkelkamp.
eijkelkamp.com/producten/mesttechnologie/…
dorpsrandhoeve
@George klopt, het ene merk potten, het andere merk van die gesealde zakken. Beide kut.
+3
George
Quote Reactie van @dorpsrandhoeve:
zakken. Beide kut.

Tis allemaal kut , maaar je zit er mee. Vroeger had je een as met 2 wielen en een vat met een klep en een pomp en je kon zeik rijden. Nu zijn het de meest complexe dingen die er rondrijden. Een zeikton met GPS , weegapparatuur , Bemonsteringsapparatuur , emissiearmebemesters. Kost zo maar 150000 - 200000 Euro . Ze zijn compleet brul geworden.
dorpsrandhoeve
@George Dat ze brul zijn is niet zo erg, maar ik vraag me soms af hoe je hiermee je kosten verlaagd.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0