Straks geen derogatie en toch fosfaatrechten!!

Melkveehouderij krijgt sectorplafond dat wettelijk wordt vastgelegd. Tot nu toe was dat een afspraak met de EU gekoppeld aan behoud van derogatie. Men wil het nu snel wettelijk verankeren om zich zeker te stellen van het feit dat als de derogatie klapt (wat zeer waarschijnlijk is) er sowieso een sectorplafond komt. Dus tegen alle afspraken en uitspraken in: bij geen derogatie toch een fosfaatplafond, lees fosfaatrechten!!! Dus een toekomstig dubbelprobleem?

Deel dit topic

Reacties

matt
2020 dacht ik maar waarom de dieraantallen regelen met fosfaatplafond,nogal omslachtig met ieder jaar andere gehaltes in het ruwvoer.
+5
Tommie1
Als er echt nog boeren waren die dachten dat als derogatie vervalt er geen beperking kwam dan snap ik het ook niet meer, ze hebben nu de mogelijkheid om te beperken en dat laten ze niet tussen de vingers uit glippen.
+1
boertje009
Alles wat je leest en hoort gaat over fosfaatrechten enz. enz.
waarom denkt er niemand aan het scenario zonder fosfaatrechten?
+1
Coen
Quote Reactie van @boertje009:
waarom denkt er niemand aan het scenario zonder fosfaatrechten?

hieraan denken maakt velen vast blij, maar waarom acteert er niemand op het scenario zonder fosfaatrechten ?
+1
boertje009
@Coen hier wel hoor na de vorige periodes nu dik over de doelstelling van p reductieregeling. Betaal wel boete, dr is nog niks zekr dus alles houden. Geen dero is geen p recht. Dn wat anders mt een andere datum.
robbies
@boertje009
Quote:
geen rechten

Dat geloof je zelf??
+1
cjw73
@boertje009 ze geven ons zeker geen vrijheid weer hoor.
+1
vaak
@cjw73 Jazeker.
Als er dure fosfaatrechten komen dan neem ik de vrijheid!!
+1
cjw73
@vaak ja dan heb ik het ook.
Vanaf> 15000 gaan ze in de verkoop.😎😎
vaak
@cjw73 Nou, nou, dat is ook niet erg collegiaal hoor. Wel redelijk blijven. E 10.000/koe is toch ook wel leuk.
+3
cjw73
@vaak de rest is ook niet zo collegiaal meer dus dan ik ook niet meer.
Het is alleen ikke ikke ikke en de rest kan.......
+1
jan.1
Quote Reactie van @boertje009:
hier wel hoor na de vorige periodes nu dik over de doelstelling van p reductieregeling. Betaal wel boete, dr is nog niks zekr dus alles houden. Geen dero is geen p recht. Dn wat anders mt een andere datum.
@boertje009

Domme borrelpraat;:,gaat je flink geld kosten natuurlijk en volgend jaar moet je nog hele dure rechten kopen ook,over je teveel gve,s.
boertje009
@jan.1 dan betaal jij geen boete, wij wel. die rechten kopen hoeft dn helemaal niet dan ga al t jv dr uit. Dat heeft nu tog geen zin ivm jv getal dus houde we ze
robbies
@boertje009 Een andere datum gaat het overigens ook niet worden. Die is net zoals 2 juli betwistbaar
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @Coen:
maar waarom acteert er niemand op het scenario zonder fosfaatrechten ?

We kunnen toch weer een boel koeien slachten in Leeuwarden in 2018 😃
+1
buorman
@MTSTAMMINGA

Culturele hoofdstad 😃
+1
friesboertje
@buorman
Dan een culinaire hoofdstaf 😁
+1
buorman
@friesboertje

Lekker eten is ook [een] kunst 😂
+2
jorisdriepinter
Wanneer horen we iets van Helma Lodders?
Die was toch zo stellig! Diende ze ook geen motie in van geen derogatie, dan ook geen P rechten!
brabantboer1
Is nooit sprake van geweest als er geen derogatie zou zijn, dat er dan ook geen fosfaatplafond meer zou zijn. Is omgekeerd denken!!!!

Omgekeerd wel. overschrijden fosfaatplafond is automatisch geen derogatie. Maar dat wil toch niet zeggen dat NL zich niet aan de europeese wetten hoeft te houden. Weet niet waar deze prietpraat ooit is begonnen, maar het fosfaatplafond is keihard. Hier moet nederland zich aan houden anders neemt de EU het roer over op dit vlak, en geloof me, daar worden de nederlandse melkveehouders niet vrolijker van.
buorman
@brabantboer1

Ligt toch een beetje anders;
Er is een aangenomen motie dat wanneer er geen nieuwe derogatie word verleent, dat er dan geen p rechten voor mv worden ingevoerd.
Daarmee verdwijnt niet automatisch het nationale p plafond, maar de verdeling over de sectoren is een NL aangelegenheid en zal Brussel worst wezen
+2
pieta
Quote Reactie van @buorman:
Er is een aangenomen motie dat wanneer er geen nieuwe derogatie word verleent, dat er dan geen p rechten voor mv worden ingevoerd

Volgens mij als er geen zicht is op een nieuwe derogatie. En daar zit de kneep. Ze hebben hem niet afgepakt over 2017. De onderhandelingen zijn er en dus is er zicht op. Tenminste zo denk ik dan.
Coen
@pieta , jij kunt zo de politiek in, recht lullen wat krom is 😄
pieta
@Coen Ik heb zojuist even in het amendement gelezen. Er staat dat het aannemelijk moet zijn. Dus er staat niet letterlijk dat ze alleen ingevoerd mogen worden bij verleende derogatie. Het hoeft slechts aannemelijk te zijn. Maar we gaan het zien.
grondlozeboer
@pieta dan denk ik wel dat iedereen weet wat er gaat gebeuren als het aannemelijk moet zijn.....
cornelissen
Quote Reactie van @pieta:
Maar we gaan het zien

Ik wacht ook af. Ik heb o.m. met Helma Lodders gesproken en vertelt, dat ze mij een smerige streek heeft geleverd door voor fosfaatrechten zonder fatsoenlijke knelgevallenregeling te gaan .
Ze keek mij eerst boos aan , (was zeker niet gewend ,dat iemand haar stemgedrag een smerige streek noemde ) en zei toen,dat de fosfaatrechten niet door gingen als er geen derogatie komt.
Haar antwoord kwam over, dat er geen fosfaatrechten komen,maar dat kan natuurlijk ook zijn, dat ze dat zei,omdat ze geen antwoord had op de "smerige"streek ,die zij o.m. mij heeft geleverd.
dwers
Geen derogatie, wel lagere prijzen fosfaatrechten?
+2
robbies
@dwers vooral hogere prijzen voor mestafzet
dwers
Quote Reactie van @robbies:
vooral hogere prijzen voor mestafzet

Ze komen spontaan vragen of ze de stromest mogen ophalen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , derogatie , fosfaatplafond en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
29
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0