Illustratie van: hooidonk

Teelt winterveldbonen de nieuwe trend?

De winterveldboon staat opnieuw in de belangstelling. Zaaizaadfirma’s Cropsolution en Limagrain starten een project om de teelt te herintroduceren in Nederland. De winterveldboon zou met 7 tot 8 ton per hectare en een eiwitpercentage tussen de 25 tot 32 procent, dubbel zoveel eiwit produceren dan soja.

Deel dit topic

Reacties

van Ittersum
Alternatieven komen er vanzelfs wel voor de geïmporteerde soja
+5
George
Er staat niet bij vermeld of er voor de teler ook wat aan te verdienen is. Maar dat vind men in de landbouw over het algemeen niet zo heel belangrijk.
+1
van Ittersum
@George lijkt in dat opzicht wel mais en jongveeopfok toch😉😂
+2
George
Quote Reactie van @van Ittersum:
lijkt in dat opzicht wel mais en jongveeopfok toch

Toch leuk dat je het lollig vind.
Gelukkig gaat in dat mais telen en jongveeopfok niet zoveel geld en tijd en investeringen in zitten als in het melken van koeien. Ik verdien er al bijna 11 jaar de kost mee samen met wat aardappelen telen.
+1
cjw73
@George en die kost is ook nog duur zat met al die bmw'tjes..😜
storm
@George en het belangrijkste voer voor jezelf heb je al: Aardappelen,voedzaam en gezond daarvan eet George z'n buikje rond!
Erco
@storm TE rond 😜
dorpsrandhoeve
@van Ittersum Op vorig jaar na moet je het Sjors maar eens na doen dat aantal tonnen korrelmais te oogsten. Tevens is het stro wat hij achterlaat op het land een goede basis in zijn bouwplan met aardappelen.
+2
Jan Veenhouwer
Een goed grasgewas van 15 ton ds en 17% ruw eiwit levert meer voor minder geld.
huub
Het is hetzelfde verhaal als met voederbieten, als je de opbrengst maar haalt kan het wel uit. Veldbonen hebben ook 200gram zetmeel.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's starten , soja en eiwit geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN