Melkvet mag weer

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat verzadigd vet uit zuivel toch niet zo ongezond is als gedacht. De prijs van boter is daardoor meer dan dubbel zo hoog als een jaar eerder, meldt vakblad Veeteelt. Maar die toegenomen vraag naar boter zie je nog niet terug in de wijze waarop melkveehouders worden uitbetaald.

Bron

Melkvet mag weer
groenkennisnet.nl

Deel dit topic

Reacties

gerrie-hul
Ze hebben [willen ] bij Unilever niet voor niets van de smeersel fabrieken af
Jaap40
@gerrie-hul consumenten hebben al die jaren zooi gegeten wat op boter moest lijken.
Gelukkig ziet men nu in dat we met margarine/halvarine gaan stoppen.
+1
hans1980
Precies van die vaste verhoudingen
10:5:1 eiwit : vet : lactose
Klopt op het moment geen zak van
Bij RFC dan
oldhuus
Margarine/halvarine is vanuit elk uitgangspunt slecht, hele oerwouden worden er voor gekapt, moet duizenden kilometers vervoerd worden, en 150 jaar geleden had er nog nooit iemand van gehoord, in de evolutie heeft de mens er zich dus nooit op kunnen aanpassen.
Maar money talks, een paar dubieuze onderzoeken in opdracht van de voedingsindustrie in de jaren '50 legden een verband tussen dierlijk vet en verhoging van hart en vaatziekten, terwijl men sinds 1900 de suiker en plantaardig vet consumptie vertienvoudigd was, en men juist steeds minder dierlijk vet was gaan consumeren. Margarine was aanvankelijk ook bedoelt voor de arme arbeiders die geen roomboter konden betalen.

Plantaardige olie/vetten bevatten van nature vrijwel geen vitaminen en mineralen, een dier daarentegen slaat zijn mineralen/vetoplosbare vitaminen op in het vet en de botten. De bevolking eet genoeg maar is toch ondervoed, een gebrek aan vitaminen/mineralen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zuivel , melkveehouders en boter geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0