CBS ziet ‘creatieve constructies met fosfaat’

Elke nieuwe regel zorgt er weer voor dat bedrijven daar creatief mee omgaan:

Een behoorlijk groot deel van de melkveehouders weet de fosfaatregels slim te omzeilen. Dat is opvallend, omdat een andere statistiek aangeeft dat het aantal melkveebedrijven dit jaar juist met 450 is afgenomen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Volgens Cor Pierik, perswoordvoerder van het CBS, lijkt het er op dat veel veehouders vanwege de fosfaatregels voor creatieve constructies hebben gekozen om hun veestapels te kunnen inkrimpen. Dat wijst het aantal melkkoeien per bedrijf ook uit. Volgens het CBS hadden de 600 ‘nieuwe’ bedrijven samen 6.000 tot 8.000 koeien. Dat betekent tien tot maximaal veertien dieren per bedrijf.
 CBS ziet ‘creatieve' constructies met fosfaat’ (boerderij.nl)

Een behoorlijk groot deel van de melkveehouders weet de fosfaatregels slim te omzeilen.

Grasbaal

Reacties

m uut m
Kun je nagaan wat er met de klw gebeurt.
+1
missis
Waarom dan ook zo moeilijk. Te snel beleid in elkaar geflanst, en nu zitten we met de zooi, allemaal lapwerk, wordt al gauw onwerkbaar zo(behalve voor lto)...........en dan zijn de boeren al weer frauduleus.
Maak dan eens fatsoenlijk degelijk beleid, waar niet mee gerommeld kan worden, iedereen blij.
En ja aantal GVE per ha zou prima kunnen alleen nog even bepalen hoeveel.....
jg
Lopende Rechtzaken, constructies, referenties die niet kloppen, KLW die niet te borgen is, nieuwe rechtzaken, generieke korting die nog hoger gaat worden..... kansloos beleid ? Welke bewindspersoon kan hiermee verder ??
Pluto
Het is RVO zelf die deze uitvluchten of onvolkomenheden publiceert , zeker als je met de GVE registratie bijna 11 maand achter loopt!!!.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden fosfaatrechten en fosfaatregels geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!