Dijksma wil veehouderij nog niet beperken

En dit hangt ook nog boven ons hoofd:

Het is te vroeg om de veehouderij nu al beperkingen op te leggen om de uitstoot van methaan terug te dringen. Volgens staatssecretaris Sharon Dijksma (I&M) zal de sector op termijn wel haar steentje moeten bijdragen om de emissie van broeikasgassen verder te verminderen.

De Tweede Kamer debatteerde donderdag over de meting van de methaanemissie in Nederland. Aanleiding was een artikel in de Correspondent. Daarin werd gesteld dat uitstoot van methaan in Nederland sinds 1990 niet met 43 procent is gedaald, zoals rekenmodellen aantonen, maar met 20 procent.

De Partij voor de Dieren vroeg naar aanleiding hiervan het debat aan. Kamerlid Esther Ouwehand riep Dijksma daarbij in een motie op om de veehouderij - in haar ogen de grootste producent van methaan - nu al beperkingen op te leggen. Dijksma stelt dat herkomst van methaan vaak niet is te achterhalen. Dit kan bijvoorbeeld ook uit natuurlijke bronnen komen of ontstaan door chemische processen in de lucht.

Deel dit topic

Reacties

j h p
Methaan van vee is relatief zeer kort cyclisch vergeleken met fossiele brandstoffen, maar ze hebben een zondebok nodig om de consument uit de wind te houden dus schuif het maar op de boeren. De wal keert het schip wel een keer, het hele broeikasgas spook wordt wel een keer ontmanteld.
Wilbert
Het aantal koeien is de laatste dertig jaar harder gedaald dan de gemeten methaan uitstoot.
Conclusie, andere bronnen stijgen! Natte natuur en gaswinning.
bella
Dat de methaanuitstoot minder is gedaald komt denk ik vooral door de bevolkingsgroei.
overstekend wild
Wat maakt het uit of die methaan in Nederland of elders in Europa of op de wereld geproduceerd word, geproduceerd word het toch! Het waait hier alle dagen!
Greetje
Dijksma for president!
kanniewaarzijn
Het lijkt wel of ze het licht beginnen te zien. Chemische processen spelen net zo goed bij mest en ammoniak, maar zover zijn we kennelijk nog niet. Of zou het zijn dat de veehouderij nu een beetje te snel aan het instorten is?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's veehouderij , partij voor de dieren , uitstoot , dijksma en sharon dijksma geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0