'Verplicht mengen vanggewassen afschaffen'

De Europarlementscommissie voor landbouw wil dat boeren – bijvoorbeeld bij de maïsteelt op bouwland – niet langer worden verplicht om minimaal twee vanggewassen te mengen in zogenoemde ecologische aandachtsgebieden.

Deel dit topic

Reacties

+1
Pluto
Mostert na de maisteelt ????????????????.
pieter p
Die een derde mis lopen bij niet 5% is in Frankrijk al, is nog een hele puzzel want er zijn aan meer kengetallen te voldoen
casev
@pieter p zoals? En word er bij jullie veel op gecontroleerd?
pieter p
@casev Zoals de twee hoofdgewassen mogen niet meer zijn dan 95% en het "groene" gedeelte moet een bepaald gedeelte weer op premie en ploegbare grond zijn. Nu heb ik maar twee gewassen en braak dus dan wordt het lastiger. Wil deze zomer luzerne zaaien dan wordt het een stuk makelijker, plus een toeslag van 120€ per ha. Gecontroleerd wordt er wel op buro, als het tegen zit dan komen ze even langs.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , Bouwland en mengen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN