Weidevogel oorlog

Bij ons in de buurt deze week twee gevallen van fanatieke vogelbeschermers die doorslaan in de bescherming van nesten.

Deze situatie betreft het uitrijden van ruige mest: nhnieuws.nl/nieuws/204100/… .

Kun je deze mensen trouwens niet weren van je land met een verboden toegang bordje??.

Bron: Noordhollands Dagblad
Grasbaal

Bijlages

(klik om te vergroten)

Naar de kloten

(klik om te vergroten)

Nestbeschermer

Wilt u fosfaatrechten verkopen?

Of wilt u Fosfaatrechten kopen? Bel Pieter Schuit: 06 489 551 37 Ook buiten kantooruren

Advertentie
Bezoek website

Laatste  |  

Reacties

pieta
Je pacht grond van de gemeente en gaat iets doen wat schijnbaar niet mag. Dat kan problemen geven zeg ik dan maar.
+13
arie.j
Of deze mensen doorslaan kan ik helemaal beoordelen, wel dat ze geen zicht hebben op het geheel.
In het huis en huis blad alhier "Het Kontakt" stond deze week een aardige ingezonden brief van Jan Aantjes uit Streefkerk ik zal eens kijken of die ook hier leesbaar te plaatsen is
paper.hetkontakt.nl/open/f18f96fe/…

(klik om te vergroten)

+1
pieta
@arie.j Een buitengewoon fantastische reactie.
vedder
De `stad´ zit ten onrechte te schreeuwen tegen het platte land want ze doen er zelf ook niks aan. Maar als je als boer zelf niks eraan doet is ook wel een beetje zonde
dwers
Volgens mij is het maar net wat er in het pachtcontract staat, is het gewoon landbouwgrond dan mag je het gewoon bemesten nesten beschermen natuurlijk.
Is het echter natuurland of contract met latere maaidatum dan geld meestal rust van 1 april tot bijv. 15 juni dan is die veehouder wel in overtreding.
vedder
@dwers in rustland mag uiteraard niks maar daar zijn dan de pachtprijzen naar of je beurt subsidie, verder is het vrij maar je moet wel op de nesten letten, een beetje stront geeft geeneen vogel wat om volgens mij, ruige mest is zelfs goed ( in bepaalde mate)
dwers
Quote Reactie van @vedder:
ruige mest is zelfs goed ( in bepaalde mate)

Ja huur zelf ook nog wat natuurland daar is het zelfs verplicht om er stromest op te doen nou ik heb genoeg ( 500 ton per jaar)
kaas
@vedder zo lang ze niet over de nesten rijden dan valt het mee de vogels zoeken het nest wel weer op
+1
oldhuus
Wat een gedoe daar, hier zetten vogelliefhebbers er (ongevraagd) stokken bij en dan werken we er wel omheen, en dat hebben we vroeger, toen er nog echt veel kievitten hier waren zo vaak zelf gedaan, maar tegenwoordig kom je alleen maar gaten van dassen tegen. En af en toe zie je gewoon een vos door het hoge gras sluipen.
dorpsrandhoeve
Hier zitten in de buurt een paar buizerds, die beschermen hun nest zelf wel.
oldhuus
@dorpsrandhoeve
Hier had een ding in een paasbult genesteld, nu mag dat ding niet de fik in 😠
pieta
@oldhuus Vogels verbranden kan ook niet. Ik zou hem wegjagen/verplaatsen en vuur eraan.
m uut m
@oldhuus
Hier staat in de vergunning dat de paasbult pas op de laatste 2 zaterdagen voor Pasen mag worden opgebouwd
oldhuus
@m uut m
Ja dat was ook de fout, maar als je aan het rooien bent moet die rommel toch ergens heen, en je mag op een gegeven moment ook niet meer snoeien dus moet je dan eerst de takken ergens anders bewaren kunnen er ook nesten in gaan zitten ja, @pieta Nee tuurlijk niet, volgens mij heeft een boswachter ofzo het nest verwijderd en is vannacht al afgebrand 😄
pieta
Quote Reactie van @oldhuus:
ee tuurlijk niet

Je moet je eigen zin maar eens teruglezen waar ik op reageerde. Er zat een DING in de houtstapel en nou mocht je dat DING niet in de fik zetten. 😁 Ook als de boswachter dat DING er uit haalt mag je dat DING nog niet in de fik zetten.
+2
oldhuus
@pieta
Ik dacht dat we van @Wimsumar af waren, hebben we weer een nieuwe taalnaatzie 😁
delavalboer
Mooi geschreven tegengeluid.
Het is jammer dat sommige mensen zover van de werkelijkheid staan. En zo ver van de natuur .....en dat ze zich maar van alles laten wijsmaken, door wakker dier pvdd en dier en recht etc. We kunnen alleen maar proberen een positief tegengeluid te geven, en steeds maar ons verhaal vertellen. Maar het is soms wel tenenkrommend wat er allemaal de ether in geslingerd word!!
dorpsrandhoeve
@delavalboer Die buizerds zorgen voor weinig ander gevogelte, echter zijn er soms wat kraaien die hem van boven lastig vallen als hij met een prooi naar huis vliegt. Dat is pas natuur op zijn sterkst.
dorpsrandhoeve
@delavalboer Ook hebben wij achter minimaal 1 vossennest waarvan de bewoners alles wat op de grond leeft beroofd. Ja dat is natuur. Er is 1 hoekje waar de kraaien leven. Zie het als een buffer tussen de buizerd en het dorp.
Jaap40
@dorpsrandhoeve met buizerds en vossen in de omgeving weet je bijna zeker dat weidevogels geen schijn van kans hebben.
+1
Porky
@Jaap40 Ja maar daar hoor je niemand over, geen wakker dier,of PVDD, alles moet kunnen en mogen, degene die langsbde kant staan hebben de grootste smoel, maar word door ambtenaren wel naar geluisterd en gehandeld, hier presteerde een (import) gast het om een lantaarnpaal langs een verlaten weggetje met 2 boerderijen te laten verwijderen, lag in aanvlieg route van een vleermuis. Of dat die hem niet ziet, je kan er om lachen, maar ik vind het triest dat dat soort gasten alles naar de donder helpen, dat kinderen nu op een donkere weg fietsen vond ie onder geschikt en gezeur, zover zijn we gezakt, een leven van een kind ondergeschikt aan een vleermuis
milkman2
@Porky Hier woonde een paar jaar geleden ook zo'n oude zeikerd, omdat we volgens hem te veel lawaai maakten moesten we maar weer met paard en wagen gaan werken.
dorpsrandhoeve
@Jaap40 De straaljagers die hier over scheren hebben er min of meer ook wel invloed op. Het is jaren wat rustig geweest, maar tegenwoordig vliegen ze even veel als begin jaren 80.
Jaap40
@dorpsrandhoeve maar lawaai vreet een vogel niet op. Dus geen predatie van defensie...
+1
Grasbaal
De vrede is weer getekend:

’Boeren en Weidevogels, vrienden voor het leven’. Die slogan is maandagochtend volledig waargemaakt op het bouwland van Carlo van Diepen in Opmeer.
Daar ging de loonwerker ’s morgens om zeven uur met de sleepslang aan de slag. Dankzij medewerking van de Vrijwillige Weidevogelbescherming Obdam/Hensbroek zijn alle kievietsnesten gespaard.
,,Onze actie is honderd procent geslaagd, ook omdat veehouder Van Diepen zo goed meewerkt’’, aldus vogelbeschermer Simon Dingerdis. Hij ging samen met Jan Palenstijn aan de slag. Palenstijn heeft zelf een rek ontwikkeld dat hij over nest legt waar de sleepslag overheen glijdt. Dat systeem bleek dus prima te werken, zegt Dingerdis.

Meer: noordhollandsdagblad.nl/hoorn-enkhuizen/…
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden weidevogel en uitrijden geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!