Weidevogels met de (te) dure eieren

DEN HAAG Als alles op alles wordt gezet, dan kan de gruttostand groeien naar stabiel 48.000 broedparen. Kosten: eenmalig 35 tot 89 miljoen en jaarlijks 12 tot 19 miljoen euro.

Om de teloorgang van grutto en andere weidevogels te keren, zijn drastische maatregelen nodig. Nu nog wordt het aantal broedparen van de grutto geschat op zo’n 33.000. Als er niks verandert, dan blijven er uiteindelijk slechts 1200 paartjes over.

Meer: e-pages.dk/lc/2064/…

Deel dit topic

Reacties

pieko
Wiebren gaat dit alles regelen denk ik zo. Nature- inclusive landbouw
Pluto
Vreemde weidevogels die geld eten!!!.
pinkenboerrr
Iedere 4 weken met de schijven door het weiland helpt ook niet echt om überhaupt de vogelstand op peil te houden
dwers
Quote Reactie van @pinkenboerrr:
Iedere 4 weken met de schijven door het weiland helpt ook niet echt om überhaupt de vogelstand op peil te houden

Daardoor zijn alle bloemen en kruiden verdwenen, kan daar niet tegen(dat snijden) kuikens hebben dat wel nodig voor insecten, in de graslanden in Duitsland staan veel meer bloemen en kruiden zegt genoeg maar hier hebben wij natuurclubs met verstand van zaken.
JappieJo
Gewoon de ketsplaat weer van stal in het voorjaar

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's eieren en weidevogels geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN