VIDEO: Willen jullie meer of minder koeien in de wei en kan dat wel



Originele beschrijving

Wilt U meer of minder koeien in de wei en kan dat wel. Merijntje volgt met belangstelling de actie van een paar politieke partijen om de melkveehouders te ve...

Deel dit topic

Reacties

+1
koetje 33
Ben meer voor een flinke toeslag als je ze wel voldoende buiten hebt lopen, als je tenminste niet teveel koeien in de wei jaagt. Dan helpt dat ook nog eens flink om het fosfaatoverschot terug de dringen.
Coen
@koetje 33 , Lidl en Aldi betalen in Duitsland schijnbaar al 6 cent extra voor de dierbeschermingsmelk, dus richting de retail onderscheidend zijn 😄
het is hier danook wachten op die extra plus 😄
+3
bella
Koeien in de wei is alleen maar slecht voor de dierwelzijn. het is vragen om problemen: maag en darmwormen, leverbot, salmonella, zonnebrand, gedraaide lebmagen enz. en dan lopen ze ook nog op hun eigen voer te schijten. De opstallers moeten een opstalpremie krijgen want die voorkomen veel dierenleed.
+6
familie pelle
@bella
Volgens mij heb jij ook te lang binnen gezeten? Ik heb je een duimpje gegeven omdat ik hoop dat je snel weer naar buiten mag. 😉
groeier
@bella
Dan heb je de wei over bemest, teveel bemesten is vergif.
+1
groeier
@bella
Extensieve melkveehouders die de koeien gemiddeld meer dan 10 uur per dag buiten laten grazen, juist een forse toeslag per kg melk meer uitbetalen. Weidemelk, kaas, grasboter enz, is een heel stuk gezonder dan van koeien op stal.
+1
groeier
Daar moet een mooi prijs tegenover staan.
+1
bella
@groeier das de grootste onzin wat ik ooit heb gehoord, of de koeien het gras nou zelf plukken of ik maai het en voer het vers op stal maakt voor de melksamenstelling geen fluit uit alleen mijn gras is schoon en wat ze zelf plukken zit onder de mest- en urinespetters.
+1
brabo
Quote Reactie van @bella:
wat ze zelf plukken zit onder de mest- en urinespetters.

daar vreten ze echt wel omheen.
+1
Wilbert
@bella jammer jammer, toch wel een verschil in melksamenstelling. Verder maak je jezelf wederom compleet belachelijk in dit topic 😄
andre01
Jongens, wat jammer. De tweede kamer kiest bij wet voor een verplichte weide gang. Dan hoeven er helemaal geen vergoedingen meer gegeven worden.
puntertje
@andre01 bijna gratis fosfaatrechten!
+1
Twentsch Land
Tegenwoordig moet je voor alles betalen dus ik vindt dat ik naast een hogere melkprijs voor meer dan 11 uur per dag en minimaal 175 dagen per jaar de koeien in de wei heb ook nog een toeslag van €1000,- per koe moet hebben van de Nederlandse overheid omdat de mensen naar mijn koeien kunnen en mogen kijken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ve , koeien , melkveehouders , wei en merijntje geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0