vanwezel


Foto's
0
Video's
5
Topics
0
Reacties
2
Stemmen
0
Volgers
0

Over mij

Woonplaats: Bergen op Zoom
Leeftijd: 76jr
Laatst online: 3d geleden

Mijn naam is Rinus van Wezel en ik ben een boerenzoon geboren in 1941 op boerderij De Ooievaar op de "Brabantse Wal" te Halsteren in West Brabant.

Nadat ik een periode thuis op het gemengde bedrijf heb meegewerkt was mijn eerste betaalde baan buiten het bedrijf "secretaris vormingsleider penningmeester" van de Jongerenorganisatie van de Noord Brabantse Maatschappij van Landbouw.

De volgende stap was dat ik samen met mijn gezin naar Kenya vertrok om daar 8.5 jaar werkzaam te zijn op een katoen irrigatieproject in het Tana River District.
Ik was toen in dienst van ILACO/EUROCONSULT een dochter van de KNHM.

Vervolgens werd ik na terugkeer in Nederland eindredakteur van het ZLM land en tuinbouwblad in Goes.

Daar heb ik vier jaar gewerkt om vervolgens weer voor EUROCONSULT naar Oost Afrika te vertrekken en dit maal naar Tanzania waarbij ik eerst terecht kwam op het Kiberege Maize project en daarna op Mbozi Maize Farms in het westen van Tanzania.

Daarna bij terugkeer in Nederland in 1983 werd ik direkteur van de Stichting voor Nederlandse Zelfstandige Handel en Industrie in Den Haag en tevens eindredakteur van het maandblad "Plattelands Post Magazine" dat tegenwoordig wordt uitgegeven door uitgeverij Eisma in Leeuwarden.

Plattelands Post Magazine heb ik na enige tijd in loondienst te zijn geweest overgenomen en ben ik als zelfstandig uitgever, verslaggever, advertentieverkoper,en administrateur met het blad verder gegaan tot het moment dat ik het blad in 2001 aan uitgeverij Eisma heb verkocht waarna ik nog enige jaren weer in loondienst met het blad verder ben gegaan.

In 2006 ben ik met "pensioen" gegaan en verdeel ik mijn tijd met het uitleven van mijn hobbies waaronder het maken van filmpjes die vaak een agrarische achtergrond hebben maar ook op geheel ander terrein kunnen liggen.

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


22 Sep 2017

VIDEO: Boer mag wildplassen en wildpoepen zoveel hij wilOriginele beschrijving

Boer mag wildplassen of poepen zoveel hij wil. Merijntje uit Halsteren heeft geamuseerd de ontwikkeling rond de wildplas affaire gevolgd. Een jonge dame die ...

1 reactie

21 Sep 2017

VIDEO: Gras maaien in het duister met 14 km per uur


Originele beschrijving

Gras maaien in het donker want hooien als de zon schijnt!!!

Je moet hooien als de zon schijnt is een bekend gezegde in ons land en slaat op het boerenbedrijf...

15 reacties

15 Sep 2017

VIDEO: "Sjoemelboer" die toch eerlijk miljonair is gewordenOriginele beschrijving

“Sjoemelboer” die toch eerlijk miljonair is geworden Merijntje uit Halsteren zag op de voorpagina van zijn krant de kop “ Controle op boeren moet beter” en d...

0 reacties