vanwezel


Foto's
0
Video's
17
Topics
0
Reacties
2
Stemmen
0
Volgers
0

Over mij

Woonplaats: Bergen op Zoom
Leeftijd: 76jr
Laatst online: 3d geleden

Mijn naam is Rinus van Wezel en ik ben een boerenzoon geboren in 1941 op boerderij De Ooievaar op de "Brabantse Wal" te Halsteren in West Brabant.

Nadat ik een periode thuis op het gemengde bedrijf heb meegewerkt was mijn eerste betaalde baan buiten het bedrijf "secretaris vormingsleider penningmeester" van de Jongerenorganisatie van de Noord Brabantse Maatschappij van Landbouw.

De volgende stap was dat ik samen met mijn gezin naar Kenya vertrok om daar 8.5 jaar werkzaam te zijn op een katoen irrigatieproject in het Tana River District.
Ik was toen in dienst van ILACO/EUROCONSULT een dochter van de KNHM.

Vervolgens werd ik na terugkeer in Nederland eindredakteur van het ZLM land en tuinbouwblad in Goes.

Daar heb ik vier jaar gewerkt om vervolgens weer voor EUROCONSULT naar Oost Afrika te vertrekken en dit maal naar Tanzania waarbij ik eerst terecht kwam op het Kiberege Maize project en daarna op Mbozi Maize Farms in het westen van Tanzania.

Daarna bij terugkeer in Nederland in 1983 werd ik direkteur van de Stichting voor Nederlandse Zelfstandige Handel en Industrie in Den Haag en tevens eindredakteur van het maandblad "Plattelands Post Magazine" dat tegenwoordig wordt uitgegeven door uitgeverij Eisma in Leeuwarden.

Plattelands Post Magazine heb ik na enige tijd in loondienst te zijn geweest overgenomen en ben ik als zelfstandig uitgever, verslaggever, advertentieverkoper,en administrateur met het blad verder gegaan tot het moment dat ik het blad in 2001 aan uitgeverij Eisma heb verkocht waarna ik nog enige jaren weer in loondienst met het blad verder ben gegaan.

In 2006 ben ik met "pensioen" gegaan en verdeel ik mijn tijd met het uitleven van mijn hobbies waaronder het maken van filmpjes die vaak een agrarische achtergrond hebben maar ook op geheel ander terrein kunnen liggen.

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


16 Feb 2018

VIDEO: Vanachter kijk geen koe in haar kont kan minister Carola Schouten denken

Vanachter kijk je een koe in haar kont kan Carola Schouten denken

Merijntje uit Halsteren kan zich de frustratie van de landbouwminister Carola Schouten best een beetje voorstellen. Want dan begin je aan een leuke baan een kroon alvast op je beginnende carrière waarvan je denkt dat regelen we daar in Den Haag wel even en dan komt er ineens zoveel ellende op je bordje dat je er onpasselijk van zou kunnen worden.

Merijntje kan niet in het hoofd kijken van de minister maar ze zal wel eens denken die “verrekte boeren toch” leren ze het dan nooit. Ze zoeken de mazen van de wet en als die er niet zijn dan knippen ze er zelf een gat in.

Nog steeds woekert de “kalfjes tweelingen” affaire voort en de meningen over de werkwijze van de minister beginnen flinke vormen van kritiek te ontvangen uit de agrarische sector. Want zeggen nu in dit geval de melkveehouders en hun bonden ze was veel te voorbarig in haar aanpak. Dat had allemaal veel bedaarder en weloverwogen moeten gaan. Helaas is er nu dus geen weg meer terug.

Melkveehouders beginnen een petitie tegen haar en willen excuses voor deze onbezonnen aanpak. Een aanpak die haar overigens wel door haar ambtenaren al zijn ingefluisterd denkt Merijntje met het advies. “mevrouw de minister sla er op dan weten ze meteen wat ze aan u hebben”

Achteraf (of van achter) kijk je een koe in haar kont is een gezegde waarbij het er op neer komt dat je met de wetenschap van nu anders zou hebben gehandeld dan toen de affaire begon. Maar Carola Schouten schermt nu ter haar verdediging dat ze deze maatregelen gewoon moest nemen omdat EEG Brussel dat nu eenmaal dwingend voorschrijft.

Merijntje las de laatste tijd over het feit dat veel jonge vrouwen lijden aan stress en burn-out. Hij vraagt zich af hoe stressgevoelig de nieuwe minister van landbouw is en of ze het allemaal wel aankan. Gezien het feit ze een boerendochter is denkt hij dat ze de spanning wel kan dragen want op een boerenbedrijf wordt je nooit ook niet als kind in de watten gelegd.

Ja, en dan heb je die meehuilende wolven in het bos zoals Wiebe Draijer de grote man van de RABO Bank die onlangs dreigde om “frauderende” melkveehouders hun krediet op te zeggen. Wat een wapengekletter van een persoon en “zijn” RABO bank. Kan hij wel ???? Overigens las Merijntje ook dat hij niet direct zou weten hoe hij dat juridisch voor elkaar zou kunnen krijgen. Dus het was gewoon lulkoek…

0 reacties

09 Feb 2018

VIDEO: Melkveehouders met


Originele beschrijving

Melkveehouders met “tweeling zonden”te biecht bij Carola Schouten Merijntje uit Halsteren hoorde dat het ministerie van Landbouw voorlopig 2100 verdachte mel...

0 reacties