Pallet

Foto's van pallet

Pallet nieuws

'Kaas-hack' opgelost, supermarkten worden weer bevoorraad

12-04-2021 - De lege kaasschappen bij Albert Heijn kunnen de komende dagen weer gevuld worden. Veel soorten kaas konden afgelopen week niet geleverd worden door een hack bij logistiek bedrijf Bakker.
Maar alle IT-systemen werken weer, zegt Bakker-directeur Toon Verhoeven. "Gisteren kregen we groen licht, momenteel zijn we met klanten aan het afstemmen hoe we weer gaan opstarten met leveringen."
Wie hackte en waarom?
De directeur wil niet zeggen of het om zogeheten ransomware ging. Dat is gijzelsoftware waarbij je niet meer bij je systemen kan zolang je de hacker niet betaalt. Of er betaald is om weer aan het werk te kunnen, wil Verhoeven ook niet zeggen. "We hebben aangifte gedaan en het ligt nu bij justitie, daar doen we verder geen uitspraken over. We hebben de afgelopen zes dagen keihard gewerkt om onze informatiesystemen weer in de lucht te krijgen."
Hij vermoedt wel dat de hack verband houdt met het lek in Microsoft Exchange Server, dat vorige maand naar buiten kwam. "We zijn dit nog precies aan het uitzoeken, dus het is speculatie, maar ik denk het wel." Het bedrijf zegt dat de beveiliging in principe op orde was. "Maar we leren graag van deze crisis. Het is een voortdurende ratrace tussen mensen die onze infosystemen bouwen en de criminelen die ze willen omzeilen."
'Geen orders meer'
In de nacht van 4 op 5 april werd het bedrijf gehackt. Daardoor kwam de levering vanuit magazijnen in Zeewolde, Tilburg en Heerenveen stil te liggen. "Wij konden geen orders meer ontvangen van klanten", zegt Verhoeven. "En in onze magazijnen wisten we ook niet meer waar producten stonden. Dat zijn hele grote magazijnen, je gaat niet even een pallet zoeken. Ook konden we onze transporten niet meer plannen. We hebben honderden vrachtwagens, dat ging ook niet met de hand."
Bakker Logistiek levert niet alleen kaas aan Albert Heijn, maar ook een breed assortiment van onder meer snoep en koek aan verschillende ketens.

Nieuwsgrazer

Pallethaak op Cormick D439 ?

14-06-2020 - Momenteel ben ik bezig met het verbouwen van een boerderijtje.

Echter ken ik weinig van oude trekkers, maar heb ik zelf wel een Cormick D439 in de schuur staan.
Aangezien ik veel materialen op pallets heb, zat ik te denken om een pallethaak aan te kopen om het materiaal te verplaatsen. Heeft er hier iemand ervaring mee, of in welke richting moet ik beginnen te zoeken?
Ik zou er ook graag wat zwaarder materiaal mee willen vervoeren. Zo heb ik bijvoorbeeld enkele pakken pannen staan ( 800kg per pallet ). Ik weet niet of dit mogelijk is?

Dries_R

Transporteur dekt niet alle schade bij een incident

27-05-2019 - De koeling van de trailer gaat kapot tijdens de rit met bloemen naar Italiƫ. Een pallet valt van de laadklep op de grond tijdens het laden en lossen met de heftruck. Een bende steelt op een parkeerplaats een kostbare lading tablets.

Nieuwsgrazer

Nog meer Pallet nieuws

Datum Onderwerp Reacties
05-10-2018 Robots in de kas: aan groente van de toekomst komt geen mens te pas 0 reacties
28-02-2018 100ste hoogstamboomgaard geplant in het Hageland 0 reacties
05-01-2018 OPROEP: Fotografeer uw bijzondere heftruck-accessoires. 0 reacties
05-01-2018 OPROEP: Show uw op maat gemaakte heftruck-accessoires. 0 reacties
05-12-2017 Limburgers kunnen opnieuw lokaal kerstmenu bestellen 0 reacties
21-11-2017 Irrigatiematerialen voor kleinschalige tuinbouwbedrijven 0 reacties
07-08-2017 Haluco BV 0 reacties