Aen B Qoutum !!!

Wat zeggen de Ledenraadsleden hiervan KLOPT dit, RFC zou toch alle geleverde melk tot WAARDE brengen, waarom word er niet ingezet op het verhogen van de normen. ???En nu niet de feiten verdraaien, klopt het of klopt het gerucht niet !!!

Deel dit topic

Reacties

+1
pieko
Ze zouden wel alle geleverde melk tot waarde brengen, maar onderweg komen ze heel wat valkuilen tegen.. Pas op dat je niet in het diepe valt.

(klik om te vergroten)

Ze zouden wel alle geleverde melk tot waarde brengen, maar onderweg komen ze heel wat valkuilen tegen.

(klik om te vergroten)

Soms weten ze niet meer hoe ze de overkant moeten bereiken, maar één geluk, deze afbeeldingen zijn maar streetart oftewel straatgraffeti.
mlkvhoudr
Los je eigen overproduktieproblemen maar op tukker. Wij hebben het lang genoeg gedaan
groeier
Waarom niet kwaliteit melk beter betalen
+3
Cornelis
Heeft geen zin om hierop te reageren als je al roept dat de feiten verdraaid worden. Er zijn heel veel plannen en heel veel mensen die van alles roepen en de krant moet ook vol. Over dit idee: weet er niks van tot en met vandaag (zaterdag).
@Cornelis Das een goed bericht cornelis,
+2
jan is hobbyboer
Ik wil helemaal geen quotum, ben blij dat we na dik 30 jaar van die onzin af zijn. Vrije markt is een prima systeem voor ondernemende boeren die ipv twitteren ook nog eens nadenken over hun bedrijfsvisie.
Frans1
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
Ik wil

Kinderen die willen krijgen voor hun 😄 😄
+1
jan is hobbyboer
@Frans1 Ik hoef ook niet alles te krijgen. Melkprijs schiet omhoog, kwantumtoeslag is al afgeschaft, weidemelkpremie is op weg naar de 5 cent per liter, fosfaatrechten komen er niet. Je moet een keer tevreden zijn. 😄 Ik ga er zo langzamerhand steeds meer vanuit dat er de komende 5 jaar veel minder gemolken gaat worden dan de afgelopen 5 jaar, vanwege extreem geldgebrek, extra milieu-eisen en overspannenheid van mensen die veel teveel hooi op hun vork genomen hebben (je blijft niet altijd 30 jaar oud), en mensen die zin er compleet af hebben. Dus ruimte zat voor mijn 25 koeien.
+1
dwers
Ja we moeten nu van de intensieve solidair zijn, maar fosfaatplafond geeft wel genoeg ruimte om elke HA normaal te bemesten, als iemand dan meer mest heeft dan ruimte, neemt hij de ruimte van een ander in die wel genoeg grond heeft is dat wel solidair.
Ik ben maar een simpele boer, neem weinig risico, de agrarisch ondernemer durft wel risico s te nemen, ja dan kun je ook een keer op je bek gaan, maar ja dat hoort toch bij ondernemen.
+5
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @dwers:
Ja we moeten nu van de intensieve solidair zijn

Dat is wel een hele stoere opmerking van deze groep, anderhalf jaar geleden nog piepen over dat ondernemers hun kansen wel gegrepen hadden en dat de rest achterblijvers waren. En nu moeten we deze ondernemers, na 2 jaar wat ondergemiddelde melkprijzen en een uit de hand gelopen mestprobleem, ineens gaan helpen (zonder vergoeding natuurlijk). Lijkt me niet meer dan logisch. Gas erop, zien wel wie het het langst volhoudt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk en rfc geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1.774
TREFWOORDEN