Melkveehouderij vraagt nu om een plan B

Koeien opkopen gaat hem niet worden, 46 miljoen voor opkoop alle worstkoeien is een druppel op de gloeiende plaat:

De NMV heeft een brief aan staatssecretaris Martijn van Dam gestuurd heeft om te pleiten voor een noodwet een zogenaamde plan B. Er wordt dan gedacht aan verdubbeling van de Europese enveloppe van 23 miljoen euro door de overheid. In andere landen is dit ook gebeurd. Dit geld kan dan ingezet worden voor een stopperregeling die verder gaat dan melkveehouderij en ook bijvoorbeeld voor varkenshouders gaat gelden.

Meer: boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/…

Deel dit topic

Reacties

Cornelis
Biedt dit plan soelaas voor onze sector?
buorman
23 mln van europa voor de crisis in de mv houderij inzetten om een afspraak die gemaakt is met brussel na te komen, en er vervolgens nog eens evenveel van de ned belastingbetaler bij doen.
Het is 1; te weinig om het probleem op te lossen en 2; inzetten van gelden waar ze niet voor bedoeld zijn.
Die 23 van de eu moet naar een ieder die last had van de eu melkprijcrisis [had er alang moeten zijn], en die 23 nat geld kunnen we wel beter gebruiken dan inzetten voor een probleem dat maar door een deel van de bevolking is veroorzaakt

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , nmv , overheid , varkenshouders en van dam geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
828