Marc Calon nieuwe voorzitter LTO Nederland

Marc Calon volgt Albert Jan Maat op, hij neemt afscheid op dinsdag 4 oktober 2016.

Meer: melkveebedrijf.nl/nieuwsartikel/2016/…

Deel dit topic

Reacties

producent
Calon heeft zijn wortels in de agrarische sector. Hij runt een akkerbouwbedrijf (58 ha) in het Groningse Zuurdijk en teelt onder meer tarwe, suikerbieten en verhuurt pootaardappelland en doet aan natuurontwikkeling. Na enkele jaren docent te zijn geweest aan de Jan Heidema MLS in Groningen begon hij zijn bestuurlijke loopbaan als voorzitter van de Groninger Maatschappij van Landbouw (1990-1993). Aansluitend was hij tot 1995 vice-voorzitter van de Noordelijke Land- en Tuinbouworganisatie (NLTO), die later is opgegaan in de huidige organisatie LTO Noord. Van 1995 tot 1999 was hij voorzitter marktsectorcommissie ‘Agrobusiness’ van het Integraal Structuurplan Noorden des lands.

In de periode 1999-2009 was Calon lid van Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen. ( voor de PVDA ). .Hij heeft landelijk een rol van betekenis gespeeld bij de totstandkoming van de nieuwe Wet op de Ruimtelijke ordening en het bestuursakkoord tussen Rijk en provincies. Voorzitter van Aedes werd hij in 2009 en sinds 2014 is hij dat tevens van Housing Europe, de koepel van nationale en regionale volkshuisvestingsorganisaties in Europa.
- See more at: melkveebedrijf.nl/nieuwsartikel/2016/…

We zullen zien?
+1
Druk
@producent
Was hij, samen met Henk Bleeker, destijds niet verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Blauwe Stad?
Een rooie rakker aan het hoofd van LTO, we zullen zien wat het geeft.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto en albert jan maat geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
3
TREFWOORDEN