Serotonine zorgt voor meer productie, blije koeien

Koeien die dagelijks ingeënt worden met de stof serotonine, zijn niet alleen gezonder, maar geven meer kalkrijke melk. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Wisconsin-Madison.

Lees meer »

Deel dit topic

1001boeren

Reacties

+5
dorpsrandhoeve
Schande, laat die beesten nou gewoon zichzelf zijn. zonder die farma rommel.
Tinus
@dorpsrandhoeve In Amerika wordt volgens mij alles gedaan voor de laatste druppel melk.
dorpsrandhoeve
@Tinus serotonine als medicijn is voor mensen die een flinke dip hebben. Maar daar moet je absoluut niet mee klooien, en zeker niet trots zijn dat je daar de productie mee kunt verhogen. Er is een tijd geweest dat huisartsen te pas en te onpas mensen dit hebben voorgeschreven, geloof me, dat is niet altijd goed gegaan.
oldhuus
Ja, in plaats van onderzoeken waarom de koeien calciumgebrek hebben gaan ze er een of andere synthethisch medicijn voor verzinnen.
+1
Wilbert
Originele bericht
ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/…

Het bericht van hierboven van z24 is een zeer slecht stukje broddeljournalistiek. Klopt niets van.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden serotonine en calcium geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!