Real time Energieverbruik melkinstallatie

Momenteel zijn wij bezig met het meten van het energieverbruik van een melkinstallatie, temperaturen van de boilers en temperaturen van melk en water in de voorkoeler.

Wie geïnteresseerd kan het volgen:
mooieemland.nl/energiemonitoring-melkinstallatie/

Deel dit topic

Reacties

Freriks
Op dit moment gebruikt de melkinstallatie 0 kwh. over 5 minuten veel en over 7 kwartier weer 0. geen meter voor nodig 😉
AgraBouwadviseur
Dat is inderdaad een feit;-), komen na 4 melkveehouders er al wel achter dat er best wat sluipverbruik is. (deze installatie echter niet). Interessantste is het onderlinge verschil in energieverbruik bij melkveehouders in het algemeen, variërend van 30 kWh/1000 kg melk tot 70 kWh/1000 kg. En dit zijn ook melkveehouders die netjes voorkoelers, wtw, frequentieregelaar, etc. hebben.

Dit onderzoek gaat voornamelijk in op de oorzaken om zo adviezen te kunnen leveren over optimalisaties van de installaties. Bijvoorbeeld waarom koelt de voorkoeler niet zoals beweert wordt tot 16 graden? Is een oude koelmachine, welke zijn technische levensduur nog niet bereikt heeft, eerder aan vervanging toe vanwege opwekkingsrendement?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , melk , meten en installatie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN