Ook melkveehouders hebben niets te winnen met TTIP

"TTIP, het ophanden zijnde handelsverdrag tussen de VS en Europa, leidt voor de Nederlandse melkveehouderij tot oneerlijke concurrentie. Met TTIP zal Europa overspoeld worden met Amerikaanse voedselproducten die tegen lagere standaarden zijn geproduceerd; lagere standaarden voor milieu, dierenwelzijn, voedselveiligheid en arbeidsomstandigheden." Volgens de Nederlandse Melkveehouders Vakbond, Dutch Dairymen Board en Milieudefensie hebben melkveehouders niets te winnen met TTIP. Wij vroegen ze waarom:

Deel dit topic

Reacties

+3
Freriks
Toch wel bijzonder dat clubs als milieudefensie de ene week roepen dat er niks deugt aan de Nederlandse veehouderij en de andere week dat o.a. Amerikanen tegen lagere standaarden produceren en wij dat dus niet moeten willen.
lkool
Als die clubs nou eens minder druk maken over het aanbod (de primaire sector), en meer met de vraag (laat de consument onze hoge kwaliteit kopen), dan loopt de markt vanzelf hun kant op, en hoeven we ons wat minder druk om TIPP te maken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , dierenwelzijn , milieu , milieudefensie , europa , voedselveiligheid , melkveehouders , voedselproducten , ttip en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
1