Melkveehouders zijn gewend dat groei te koop is

Wat ik al eerder gesteld heb; al die bureaucratisch foefjes zoals optimalisatie met hulp van de KLW zullen ervoor zorgen dat het aantal melkveehouders die een strafblad hebben de komende jaren flink zal stijgen:

Melkveehouders zijn gewend dat groei te koop is. Maar daar lijkt nu even een einde aan te komen. Belangrijk dus om eens aan andere verdienmodellen te gaan denken: optimaliseren, niche markten en groen-blauwe diensten. Ontwikkelen gaat niet per definitie over het aantal dieren. Wanneer je wilt groeien in aantal dieren, denk dan van te voren goed na. Optimalisatie binnen de kaders van het huidige bedrijf, zonder de vereiste van extra grondaankoop, lijkt op dit moment een aantrekkelijke optie. Dit sluit aan op de mening van Van Stralen. Neem niet te veel risico’s is tevens zijn boodschap. Het overtreden van de melkveewet is een economisch delict, met bijbehorende boetes. Bovendien moet je de te veel geproduceerde stikstof alsnog afvoeren en loop je kans je toeslagrechten te verliezen.

Om echt keuzes te kunnen maken is duidelijkheid vanuit de overheid een must. Dit is dan ook de belangrijkste vraag aan Dijksma. In de zaal sluit iemand af met de boodschap:

“Leuker kunnen we het niet maken, wel moeilijker.”

Lees hier het complete verslag van de door Boerenverstand en Dirksen Management Support (DMS) georganiseerde workshop: ‘nut en noodzaak van fosfaatrechten’. Gastspreker Wiebren van Stralen (LTO) gaf inzichten in de nieuwste ontwikkelingen.

Deel dit topic

Reacties

+1
koetje 33
Met 10000 man naar Den Haag met die onzin allemaal....
gezienus
Hebben we vandaag gedaan naar Hanover weer eens demonstreren
George
Die onzin roepen ze zelf over zich af!
melktkoeien
Goed van t padje af als je deze onzin allemaal bekijk , laat die van stralen eens aan t werk gaan in plaats van die onzin uit te leggen en te verdediggen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof , management , overheid , dieren , melkveehouders , boerenverstand , toeslagrechten , dijksma , melkveewet en veewet geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1