200.000 euro voor melk waar geen koe bij komt kijken

Er groeit niets van niets, ook die basis producten voor die nep-melk moeten ergens vandaan komen lijkt mij:

De Postcode Lottery Green Challenge is een initiatief van de Nederlandse Postcode loterij die groene businessplannen wilt stimuleren door ze te financieren. De Amsterdammer Jurriaan Ruys won met zijn start-up ‘Land Life Company’ een geldbedrag van 500.000 euro. Hij ontwikkelde een technologie om de groei van bomen in zeer droge gebieden te stimuleren. De andere prijs, een bedrag van 200.000 euro, ging naar de Amerikaan Ryan Pandya. Hij ontwikkelde onder de naam Muurfi melk waar geen koe bij komt kijken.

Pandya bedacht met zijn bedrijf een manier om melk te produceren zonder dat er dieren aan te pas komen. Door de proteïnen, vetten, vitaminen en mineralen van de melk te identificeren is het bedrijf nu in staat om melk te produceren dat precies dezelfde eigenschappen heeft als gewone koemelk zonder dat er intensieve veehouderij voor nodig is. "Gezien de groei van de wereldbevolking, is dit de manier om dierlijke producten te vervangen en daarmee de uitstoot van broeikasgassen met 35 tot 65% te verminderen", aldus Pandya. Met de 200.000 euro die hij van de jury overhandigd kreeg, is hij van plan zijn koe-vrije melkproduct op de markt brengen.

bron: oneworld.nl/business/…

Deel dit topic

Reacties

+1
Freriks
Dus Alpro krijgt concurrentie.
Als RFC pas nog geïnvesteerd heeft in een R&D centrum in Wageningen om alles van melk te weten, zal het toch wel iets minder makkelijk zijn als dat ze denken. En na 80 jaar margarine blijkt dat roomboter toch veel gezonder is.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , koe , mineralen , intensieve-veehouderij , dieren , uitstoot en financieren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0