Prijs grasland tweede kwartaal gedaald

De gemiddelde grondprijs in Nederland is in het tweede kwartaal van 2015 uitgekomen op ongeveer 55.000 euro per ha. Dit is vrijwel gelijk aan de prijs in de twee voorafgaande kwartalen. De prijs van grasland is echter met vijf procent gedaald. Bouwland laat een tegenovergesteld beeld zien.

Deel dit topic

Reacties

+2
weurding
Het loont dus om eerst te ploegen 😄
jg
boerenbusiness.nl/grondmarkt/artikel/…

Maximaal 2809 euro per hectare.
arie.j
Kadaster doet soms gekke dingen.
Wie via de boerderijsite naar verkooptransacties kijkt,die ziet dat bij ons in de buurt volgens kadaster de laatste jaren meerdere malen bouwland is verkocht.
Terwijl het in werkelijkheid blijvend grasland is, land dat totaal ongeschikt voor bouwland is
meelezer10
Kadaster neemt over wat er in het koopkontract staat.
arie.j
Klopt niet, ik heb er een koopcontract van opgevraagd,en in het koopcontract staat dat er werd verkocht en geleverd "een perceel weiland".
Het is een koopcontract van januari 2015
Zo zie je maar dat de prijs van grond gebaseerd is op emotie van de dag
fokker
Dit klopt want ik moest vorige week 3 ha grasland laten taxeren door een erkende taxateur en die kwam 500 euro per hectare lager uit dan de prijs die laatst bij ons in de polder voor werd verkocht.
+3
weurding
Om 500 /ha gaat de handel vast niet over 😉
+2
Jannus
Voor 1500 euro verschil een perceel grond laten liggen wat je past,kan de grootste blunder wel eens zijn uit je boerencarriëre
+1
pieta
Als iedereen zo denkt zal ie dus nooit goedkoper worden. 😄
cs-agrar
@pieta
Gaat alleen goedkopen worden als prijsdip van melk standhoud, anders is de prijs er zo weer op. Het fosfaatrechtenverhaal is nog niet af, het komt op land te liggen.
pieta
@cs-agrar
Als de fosfaatrechten duur worden zal de grond wel zakken (vooral de grond die niet geschikt is voor akkerbouw). Zijn de voorwaarden dusdanig voor de fosfaatrechten (dus toch een sterke koppeling met grond) dan zullen ze niet zo duur worden en de grondwaarde niet zakken.
josl
@pieta
zijn daarom de extensieven zo furieus over de toewijzing van fosfaatrechten? Grondgebonden fosfaatrechten zijn dan wel extra interessant. Goedkoop groeien, en bij stoppen hogere grondwaarde belastingvrij cashen.
+5
pieta
@josl
Ik denk dat bij extensieve ook het probleem is dat ze lastiger een groot voordeel halen in de bex omdat ze meer gras voeren. Verder weet ik het ook niet. Ik vind vooral het ontbreken van goede regelgeving de misser vd eeuw. Met wat pech moet degene die niet gegroeid is in gaan leveren tov het quotumtijdperk. Dat is toch echt te zot voor woorden.
cs-agrar
Vraag nog drie taxateurs en geen noemt hetzelfde bedrag
Coen
Als je iets wilt hebben moet je het hoogste bod uitbrengen, grondaankoop is en blijft emotie
3 speen
Blijvend grasland is toch vaak veengrond of een dun laagje smeerklei op veen
+2
jan is hobbyboer
Quote:
@3 speen: Blijvend grasland is toch vaak veengrond of een dun laagje smeerklei op veen

Misschien is het een idee om voor het eerst van je leven je eigen dorp te verlaten??

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's grasland , grondprijs en taal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
2
TREFWOORDEN