Wiebren waar blijft de brief.

Wiebren nog een paar uur en dan is mei voorbij. Waar blijft de brief van Dijksma?

Deel dit topic

Reacties

m uut m
Ben ook zeer nieuwsgierig
jg
Grote onenigheid tussen pvda vvd , en tussen Lto en zlto, dus nog grotere kans op einde derogatie. Schuif het maar Door naar Brussel .
DJ-D
Pvda nog maar 9 zetels in de peilingen. Wat voor emotie politiek zullen ze nu weer op tafel gooien over de rug van de boer.
jg
De Vvd wil verruiming van het fosfaat plafond in Brussel afdwingen. Dat hetzelfde als de discussie over de zachte landing , kansloos. Maak duidelijke keuzes binnen de huidige randvoorwaarden en bewijs dan door efficiënte en nieuwe technologie dat je de ruimte verdiend. Nu komen we in Brussel over als rupsje nooit genoeg.
de hoef
Quote:
@jg: over als rupsje nooit genoeg.

een boer en een zoeg hebben nooit genoeg war
+1
ejb
Quote:
@jg: Nu komen we in Brussel over als rupsje nooit genoeg

Ze kunnen in Brussel toch ook niet ontkennen dat het naderen van het fosfaatplatfond alles te maken heeft met de keiharde landing van einde melkquotum en volgens Brussel zou er een zachte landing komen en dus heeft het Europees beleid hopeloos gefaald en kunnen ze ook niet anders dan de boeren in o.a. Nederland meer ruimte te bieden.

en @jg: als het over mest gaat reageer jij altijd zwaar gestrest of heb jij soms belang bij paniekmaatregelen van veehouders
jg
Reageer jij zoals jij wil, dat doe ik ook.
ejb
@jg
dus toch een achterliggend belang
-1
jent
@ejb
volgens mij wil jg gewoon grondgebonden fosfaatproductie.....wekt bij mij de indruk dat hij extensief is, nog wil groeien en nu de zwarte piet naar zijn collegas wil schuiven die wél al zijn gegroeid (ook al is dat bij iedereen gewoon binnen de regels van de wet gebeurd....)

en jg...schiet er maar op 😄
+3
jg
@jent
De kunst van ondernemen is het beschouwen van de omgeving waarin je produceert en rendement maakt. Waar liggen kansen. Wat heeft negatieve invloed op je kansen (bedreiging dus, maar het is niet hip om over bedreigingen te spreken). Dat is mijn voornaamste belang, daarom is het leuk om op dit forum discussie te voeren. Het zwarte pieten verhaal zegt alles over hoe jezelf in het leven staat dan over anderen. Je denkt toch niet dat de mening van mij als individu de mening/standpunten van de politiek over de melkveehouderij bepaalt?.
Iedere keer weer jammer dat bijv jij en ejb de emoties zo slecht in bedwang hebben.
jent
@jg
kijk da's n prima reactie, ik val je zeker niet persoonlijk aan, maar reageer prikkelend op de door jou verkondigde mening, een mening (gedachte) die je behoorlijk prominent hier op het prikbord ventileert.
Het inschatten van de omgeving (micro zijnde je nabije omgeving / macro zijnde de markt en politiek in NL/EU) is iets dat je altijd moet doen.
Terug naar wat ik inschat: gezien de discussies die er in het verleden (2/3/4/5 jaar geleden al waren - dus ten tijde van het MQ - over schaalvergroting in de melkveehouderij schatte ik al in dat de politiek de melkveehouderij niet zomaar 'los' laat, net zoals pluimveehouderij en varkenshouderij nog steeds gequoteerd zijn.
Dus hierop anticiperend hebben wij geinvesteerd in stallen en melkquotum (en een beetje grond). En ik ben van mening dat wij hierbij niemand hebben benadeeld. Iedere koe die wij meer zijn gaan houden is een ander minder gaan houden!
dit bepaalt (uiteraard) nu het standpunt van waaruit ik reageer.
wally
Dijksma is zelf rupsje nooitgenoeg, wie kaatst kan de bal verwachten
+1
weurding
Je doeld op haar eetpatroon? zal idd een "aparte" vlinder worden
+1
de hoef
Quote:
@weurding: vlinder worden

vlinders in de buik misschien
wally
@weurding
wat te denken van antibiotica en weidegang
weurding
@wallyantibiotica kon ook echt minder, zie het behaalde resultaat, weidegang wordt ook via je melkfabriek aantrekkelijk (nog niet verplicht)gemaakt
Wiebren
Schijnbaar vertraging op de lijn
Cornelis
Een regeringspartij die dwars ligt?
christo
Echt? Wel erg voorspelbaar.
jorisdriepinter
Dit is niet de eerste keer!
Welke verrassing mogen we nu verwachten?
cs-agrar
Misschien is het wachten hier op:
nieuwsgrazer.nl/119WU/VGXt/
Cornelis
Nu haal je echt alles door elkaar heen.
friesboertje
Verruiming van het fosfaatplafond zou een zegen zijn.
Cornelis
Voor wie?
verbi
Voor iedereen, groot fosfaat tekort in de wereld en wij houden vast aan een achterhaalt systeem. Goede actie van de VVD.En derogatie is eigenlijk een stikstof verhaal dus we laten ons gewoon voor de gek houden.
+2
Cornelis
Quote:
@verbi: groot fosfaat tekort in de wereld

Dat verbranden wij bij Moerdijk!!!!!
+1
Cornelis
Quote:
@verbi: Goede actie van de VVD

En ondertussen de hele sector op het spel zetten. Eerst de melkveewet traineren en nu dit? Waarom heeft de VVD dit niet allang geregeld dan in Brussel? Er is niet zoveel nieuws onder de zon.
wally
@Cornelis
ik dacht dat de as (met veel fosfaat) gebruikt word in de kunstmestindustrie
De pure P verbrand niet volgens mij
hans1980
Ontwikkelings ruimte moet er blijven !
die paar gekke boeren inNL mogen het toch niet kapot maken
voor de rustige groeier !!!!
weurding
Die "paar" zijn echt niet op 1 hand te tellen 😞
+1
wally
Derogatie kun je ook wel opgeven, word uitruil met akkerbouw makkelijker en mais geeft meer ds per ha als gras. bovendien lopen al veel veehouders vast op P en niet op N
Bio heeft al geen voordeel van derogatie en op zand maar 230

derogatie is een manier om minder toeslagrechten te hoeven uitbetalen en lekker veel controleurs op pad te sturen

alles beter als nieuw rechten system

we hebben al 30 jaar geld uit de sector zien vloeien naar de stoppers

dat moet echt stoppen anders hollen we de sector financieel nog verder uit en daar hebben toekomstige veehouders nog generaties last van
weurding
Zolang de blijvers nog idiote bedragen overmaken voor een ha land richting de stoppers blijft het geld wel vloeien
brabo
Quote:
@wally: bovendien lopen al veel veehouders vast op P en niet op N

tis hier toch net andersom.
abosluut geen P probleem maar moet mest afvoeren vanwege N
3 speen
Waren eerst idiote bedragen voor qoutum
hans1980
Maar dat kon je nog afschrijven!?!
grond geeft meer emotie en werk
George
Ik vond dat quotum vol melken meer werk dan een beetje grond bewerken. Grond geeft wel een fijner gevoel als bezit dan quotum wat je wist dat het afgeschaft zou worden. Is dat de emotie die je bedoelt?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
36
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
3