Afschaffing melkquota: bedreiging of kans?

Nog even en het is zo ver: op 1 april worden de melkquota door de EU geheel losgelaten. Het systeem, dat gedurende 30 jaar de zuivelmarkt reguleerde, was volgens Europa niet langer meer te handhaven gezien de situatie op de wereldmarkt.

Een vrije markt: het is een liberaal droombeeld, maar het schept ook onzekerheid. Hoe zal de melkprijs zich gaan ontwikkelen als elke melkveehouder naar believen mag gaan produceren? Bestaat er geen risico dat de 'melkplas' en de 'boterberg' uit de jaren '80 terugkeren en dat de prijzen kelderen? Wie het weet mag het zeggen.

Door: Gerrit Jan Groothedde, Freelance culinair journalist en publicist

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , europa , melkveehouder , liberaal , zuivelmarkt en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0