'Administratief gedoe, of bruikbaar plan'

Het jaar begint voor de meeste veehouders met administratieve drukte over bouwplan, derogatie en bemestingsplan, Mestplaatsingsberekeningen en fosfaatreferentie, en het opstellen van de Kringloopwijzer en de BEX, Als men door dat alles heen de focus op beweiding houdt, wordt het volgens de Weideman een stuk leuker en bruikbaarder. 

Deel dit topic

Reacties

brabo
Het is altijd wel heel erg fijn om in januari alles weer bij elkaar te mogen zoeken. De meeste gegevens die bedrijven je aan moeten leveren omtrent aankoop van o.a krachtvoer, bijprodukten etc. krijg je vaak pas de 2e helft van jan op de mat. En dan wordt er wel even van je verwacht dat je alles binnen een paar weken geregeld hebt. Ik zou het bijzonder op prijs stellen als die inlevertermijn toch ook eens wat ruimer kon worden.
+1
Cornelis
Ik heb alles zonder te vragen al in de bus en het meeste op de mail, bijna alles in de eerste week van januari. Zouden ze Brabant als laatste doen?
brabo
Of het plaatsgebonden is weet ik niet, maar hier schiet het in ieder geval nog niet zo op met de aanlevering van de gegevens.
Zo heeft mijn voerleverancier zich nog niet gemeld, zijn de definitieve melkgegevens pas vandaag binnen gekomen, en gaat bijvoorbeeld de site van mijnduynie pas morgen in de lucht.
de hoef
Quote:
@Cornelis: Zouden ze Brabant als laatste doen?

daarom ben jij weggevlucht,hier is alleen alpuro binnen verder nog niks
Cornelis
@de hoefZat vandaag achter de KLW en miste niks. Toch bijzonder, heb er toch ook vijf nodig.
kaas
Van duynie had ik voor het weekend al op de mail er even achter aan bellen scheelt veel
kaas
2 de helft januari dat valt wel mee ik heb alle gegevens al binnen de laatste melk rekening staan ook alle jaar gegevens op

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's derogatie , bemestingsplan , bex , kringloopwijzer en fosfaatreferentie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0